iPhone 6S 64GB Alınır mı?

Silva

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
iPhone almayı düşünüyorum. Fakat biraz kararsızım. iPhone 7 modeli çıktı fakat 128GB modeli biraz bütçemi aşıyor. 3400-3500TL civarı gibi okadar fazla para vermek istemiyorum. 1-2 inceleme ve karşılaştırma videosu izledim iPhone 7 32GB ile iPhone 6S 64GB arasında pek de fark yok gibi. iPhone 6S 64GB 2800TL gibi bütçeme uyacak bir fiyata sahip. Sizce hala iPhone 6S alınır mı?

iPhone almayı düşünüyorum. Fakat biraz kararsızım. iPhone 7 modeli çıktı fakat 128GB modeli biraz bütçemi aşıyor. 3400-3500TL civarı gibi okadar fazla para vermek istemiyorum. 1-2 inceleme ve karşılaştırma videosu izledim iPhone 7 32GB ile iPhone 6S 64GB arasında pek de fark yok gibi. iPhone 6S 64GB 2800TL gibi bütçeme uyacak bir fiyata sahip. Sizce hala iPhone 6S alınır mı?
Kamera da ois desteği önemli fark yaratıyor kamera konusunda. 7 modeli A10 fusion işlemcisini kullanıyor 6s ise A9 ama bu işlemci de gayet güçlüdür. 7 modelinde 3.5 mm jack girişi yok ayrıca. Kamera çok önemli değil ise 6s de hala alınabilir. :) Ben biraz daha bilgili birini ekleyim gene de. @BERWAR

Donanım gücü olarak iki telefon arasında çok fark var. Fakat iki telefonunda çözünürlüğü de düşük olduğu için her iki telefonda fazlasıyla yeterli. Kamera performansları iki telefonunda birbirine yakın. Ön kameralarda aynı şekilde. 7 modelinin kamera olarak tek avantajı OİS desteği, bu özellik dışında kameraları benzer diyebilirim, çok az fark var. Eğer OİS senin önemliyse sürekli video çeken biriysen İphone 7 al. Kamera benim için fazla önemli değil. OİS işime yaramaz diyorsan da 6S al. 6S beklentilerini karşılar fazla para vermek istemiyorsan. Batarya performansları benzer. 6S modelindeki A9 işlemci hala çok güçlü bir model ve Android tarafında tek çekirdek performansında bu işlemciyi geçen bir model hala yok. A10 modelinden bahsetmeye bile gerek yok.

Kamera da ois desteği önemli fark yaratıyor kamera konusunda. 7 modeli A10 fusion işlemcisini kullanıyor 6s ise A9 ama bu işlemci de gayet güçlüdür. 7 modelinde 3.5 mm jack girişi yok ayrıca. Kamera çok önemli değil ise 6s de hala alınabilir. :) Ben biraz daha bilgili birini ekleyim gene de. @BERWAR

Öncelikle ilgi ve alakanız için çok teşekkür ederim. Kamera ile alakam pek yok sadece fotoğraf çekerim pek video çeken birisi değilim. 32GB ile 128GB arasında hız sorunu gibi konular vardı ve bu konular kafamı çok karıştırdı.

Donanım gücü olarak iki telefon arasında çok fark var. Fakat iki telefonunda çözünürlüğü de düşük olduğu için her iki telefonda fazlasıyla yeterli. Kamera performansları iki telefonunda birbirine yakın. Ön kameralarda aynı şekilde. 7 modelinin kamera olarak tek avantajı OİS desteği, bu özellik dışında kameraları benzer diyebilirim, çok az fark var. Eğer OİS senin önemliyse sürekli video çeken biriysen İphone 7 al. Kamera benim için fazla önemli değil. OİS işime yaramaz diyorsan da 6S al. 6S beklentilerini karşılar fazla para vermek istemiyorsan. Batarya performansları benzer. 6S modelindeki A9 işlemci hala çok güçlü bir model ve Android tarafında tek çekirdek performansında bu işlemciyi geçen bir model hala yok. A10 modelinden bahsetmeye bile gerek yok.

İlgi ve alakanız için çok teşekkür ederim. Yukarıda da belirttiğim gibi kamera ile pek alakam yok. Sosyal medya, oyun, müzik ve fotoğrafları barındıracağım için pek gerek duymayacağım. Ve bütçemi de geçtiği için pek iPhone 7 alma taraftarı değilim. 6S 64GB ile 7 32GB birbirine yakın fiyatlarda fakat iPhone 32GB ile 128GB arasında hız sorunu gibi konular olduğu için almak, pişman olmak istemiyorum. Sanırım iPhone 6S 64GB modelini alacağım.

32 GB ile 128 GB versiyonları arasında hız farkı yok. Birebir aynı donanıma sahip modellerde böyle bir şey söz konusu bile değil.

32GB iPhone 7 ile 128gb iPhone 7 arasında okuma/yazma hızları arasında ciddi bir fark varmış. 1-2 test videosundan gördüğüm kadarıyla 8 kat daha yavaşmış 32GB modeli. Tabi bu ne kadar doğrudur bilinmez.

İphone 6S almanı öneririm. 7 berbat değil fakat 6S kadar iyi de değil. Önerim 7S veya 8'i beklemen.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı