iPhone 6S yaptırmak vs iPhone 11'e geçmek

Magdurkibar

Hectopat
Daha fazla  
Yaklaşık 6 yıldır iPhone 6S kullanıcısıyım. Ancak son 2 yıldır kronik sıkıntılarım var:
Ahizem bozuk(konuşmamı sadece kulaklıkla yapabiliyorum.)
Ön ekran canımı sıkmayacak derecede çatlak.
Batarya problemi.

Önceki telefonlarımda resmi olmayan yerlere verdiğim için telefonu uzun ömürlü kullanamadığımdan direkt olarak yetkili servise vermek istiyorum.

Apple kendi sitesinde:
Kırık ekran için: 2469.
Batarya: 1019.

Batarya değişiminde şu notu eklemişler: iPhone'unuzda pilin değiştirilmesini zorlaştıran herhangi bir hasar (örneğin, çatlak ekran) varsa, pil değiştirme işleminden önce bu sorunun giderilmesi gerekir. Bazı durumlarda onarım için ücret alınabilir.
Ahizeyle alakalı herhangi bir başlık yok bu yüz yüze görüşülebilir.(biz bunada minimum 1000 TL diyelim)
Telefonun hafızasında yer kalmadığına, güncelleme almadığına bu konulara girmiyorum bunlar fazla lüks oluyor günümüz dünyasında biliyorsunuz.

Bugün iPhone 11 64 GB 15.500
6 yıllık iPhone 6S tamiri ise minimum 4488.

Başlıkta da belirttiğim gibi önerileriniz ve düşüncelerinizi bekliyorum.

Yaklaşık 6 yıldır iPhone 6S kullanıcısıyım. Ancak son 2 yıldır kronik sıkıntılarım var:
Batarya problemi.

Önceki telefonlarımda resmi olmayan yerlere verdiğim için telefonu uzun ömürlü kullanamadığımdan direkt olarak yetkili servise vermek istiyorum.

Apple kendi sitesinde:

Batarya değişiminde şu notu eklemişler: iPhone'unuzda pilin değiştirilmesini zorlaştıran herhangi bir hasar (örneğin, çatlak ekran) varsa, pil değiştirme işleminden önce bu sorunun giderilmesi gerekir. Bazı durumlarda onarım için ücret alınabilir.
Ahizeyle alakalı herhangi bir başlık yok bu yüz yüze görüşülebilir.(biz bunada minimum 1000 TL diyelim)
Telefonun hafızasında yer kalmadığına, güncelleme almadığına bu konulara girmiyorum bunlar fazla lüks oluyor günümüz dünyasında biliyorsunuz.

4488 TL verene kadar 64 GB A13 alın

Tamamen sana bağlı. 6S, ahizesi ve bataryası çalışır haldeyken bana yeter diyorsan ve 10000TL vermek seni zorlayacaksa 11'e geçmene gerek yok. Ancak yerinde olsam ve 10000TL verebilecek olsaydım 11'e geçerdim. 10000TL veremeyeceksem en azından 8+ veya üstü bir modele geçerdim.

Arada 10.000₺'den fazla fiyat farkı var, doğal olarak yeni telefon almanız daha mantıklı ama bu parayı ödeyecek olan da siz olduğunuza göre bunun kararını siz vermelisiniz. Ayrıca gidip herhangi bir Android alırsanız birkaç ay sonra 6S'e şükür edeceksiniz.

Batarya problemi.

Apple kendi sitesinde:

Ben olsam indirimli şekilde iPhone 11 yada s21 alırdım bütçe varsa.

Arada 10.000₺'den fazla fiyat farkı var, doğal olarak yeni telefon almanız daha mantıklı ama bu parayı ödeyecek olan da siz olduğunuza göre bunun kararını siz vermelisiniz. Ayrıca gidip herhangi bir Android alırsanız birkaç ay sonra 6S'e şükür edeceksiniz.
Batarya konusunda her Android 6S'den daha iyidir. Üstelik yeni nesil bir Samsung alırsa arkadaş pişman olmaz ama yeni bir çağa da atlamış gibi olmaz eğer çok giriş seviyesi alırsa. Eski Samsung kalmadı artık.

Bende geçenler de iPhone 7'den iPhone 11'e geçtim, gerçekten çok fark var. 11'de tek sorun IPS LCD Olması. Ama panel kaliteli olduğu için o kadar da rahatsız olmuyorsunuz. Zaten 6S'den geçeceksiniz yeni telefonunuza. IPS LCD Kullandığınız için önceden bir fark hissetmeyeceksiniz. Eğer OLED veya Amoled ekran falan kullanmış olsaydınız önceden iPhone XS, iPhone 11 Pro veya 12 Önerirdim size.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı