iPhone 6S'ten iPhone 14'e mi yoksa iPhone 15'e mi geçilmeli?

Zaten kazanacağım parayı dolara yatıracağım, bu yüzden zamlar çok sıkıntı değil. Vergi zammı dışında genel olarak dolara yatırarak işimi garantiye almak istiyorum.

2024 başında devreye girecek evet. Fakat şu anda güncel tüm IPad'ler USB-C kullanıyor. Yani IPad'ler tamamen USB-C'ye geçti. Düz iPad ailesi bile 10. nesil ile birlikte USB-C'ye geçti ki işlemcisi bile iPhone 12 serisinde kullanılan A14 bionic. Yani işlemci veya işletim sistemi herhangi bir şekilde Apple'ı kısıtlamıyor. Apple tamamen insanlar şarj kablolarını değiştirmesin diye lightning kullanmaya devam ediyor diye düşünüyorum. Ancak Avrupa yasasından sonra hazırlıklı olmak amacıyla USB-C'ye geçme ihtimalleri yüksek.

Telefonu satmak tam anlamıyla bir dert. Türkiye cihazı olacağı için değeri nispeten yüksek olacak (yurt dışı cihazı asla almayacağım) ama yine de üstüne para koymak gerekecek. Bu yüzden zaten iPhone 15'i beklesem mi diyorum.

Bu arada konu dışı biraz ama iPhone 6S'e geçtikten sonra Android'in nasıl bir işkence olduğunu anladım. 2015 yılında çıkmış bir cihaz hala canavar gibi çalışıyor. Xiaomi Redmi S2 ise ara ara kasıyordu. Özellikle de Bluetooth kulaklık ile müzik dinlerken Technopat Sosyal'e girince müzik takılıyordu. Yani o kadar kötüydü. iPhone 6S ise çok daha stabil ve hızlı çalışıyor. Bu yüzden de sonraki telefonumun da iPhone olmasını istiyorum.

Zaten 14'e değil 14 Pro'ya geçmeyi düşünüyorum. Fakat 15 Pro'yu beklesem mi diye aklımda bir soru işareti de var.

Apple'ın işi belli olmaz valla. Bu sefer gidip şarj portunu kaldırıp direk kablosuza bile geçebilirler. Yoksa dediğiniz gibi IPad'lerde Type-C çok daha önceden kullanılmaya başlanmasına rağmen IPhone'lara getirmediler hala.
 
Demek istediğim 1 yıl civarı beklersiniz bence 14 Pro alın.
Zaten 1-2 ay içinde işe girip çalışmaya başladığımda kendi masraflarımı çıkardığımda şu anki asgari ücret ile bana 3000-3500 TL gibi bir para artıyor. 2023'te asgari ücrete zam gelecek ve eğer 8000 TL olursa o zaman bana 5500-6000 TL gibi bir para artacak. O yüzden de 10-11 ay çalışıp iPhone alabilecek para biriktirdiğimde zaten 15 tanıtılmış olacak. Bu nedenle bu soruyu sordum.
@yusuf6554 Bir yerden USB-C'nin sadece Avrupa'da olacağını okumuştum. Ne kadar doğru bilemem.
Öyle bir şey olacağını pek sanmıyorum. Öyle olursa çünkü Apple her iki porta sahip sürüme de ayrı destek vermek zorunda kalacak. Bu da biraz zor bir iş.
 
Merhaba arkadaşlar. iPhone 6S 128 GB kullanıyorum. Bildiğiniz gibi iPhone 6S'in güncelleme desteği kesildi. Yani artık iPhone 6S'e iOS 16 ve sonraki sürümler gelmeyecek.

Ben iPhone 6S'i Apple ekosistemi için bir geçiş telefonu olarak kullanmayı düşünüyorum. Önceki telefonum Xiaomi Redmi S2 64 GB idi. iPhone 6S'i ise 1 haftadır kullanıyorum. Fakat benim asıl istediğim şey güncel bir IPhone'a geçiş yapmak.

1-2 ay içinde işe girip para kazanmaya başlamak istiyorum. Eğer işe girersem kazandığım paraları dolara yatırıp biriktireceğim. Tam vakti geldiğinde ise yeni bir iPhone almayı düşünüyorum.

Normalde iPhone 14 Pro alıp geçmek istiyordum fakat iPhone 14 Pro'da USB-C ve USB 3.0 olmamasından dolayı iPhone 15 ve 15 Pro serisini mi beklesem diye düşünüyorum. Çünkü lightning ve USB 2.0 gerçekten çok eskidi. IPhone'u bilgisayara takıp veri aktarmak, yedek almak veya yazılım güncellemek USB 2.0 yüzünden uzun sürüyor. Zaten Avrupa'nın onayladığı USB-C yasası sonrasında Apple da USB-C'ye geçmek zorunda olduğu için iPhone 15 serisi ile USB-C gelme ihtimali olduğunu düşünüyorum.

iPhone 6S'ten iPhone 14 Pro'ya mı geçilmeli yoksa iPhone 15 Pro serisi mi beklenmeli?

15 Pro serisini beklemeni tavsiye ederim.
 
Zaten 1-2 ay içinde işe girip çalışmaya başladığımda kendi masraflarımı çıkardığımda şu anki asgari ücret ile bana 3000-3500 TL gibi bir para artıyor. 2023'te asgari ücrete zam gelecek ve eğer 8000 TL olursa o zaman bana 5500-6000 TL gibi bir para artacak. O yüzden de 10-11 ay çalışıp iPhone alabilecek para biriktirdiğimde zaten 15 tanıtılmış olacak. Bu nedenle bu soruyu sordum.

Öyle bir şey olacağını pek sanmıyorum. Öyle olursa çünkü Apple her iki porta sahip sürüme de ayrı destek vermek zorunda kalacak. Bu da biraz zor bir iş.
Siz zaten kararınızı vermişsiniz gibi geldi bana.
 
Siz zaten kararınızı vermişsiniz gibi geldi bana.
Tam olarak olmasa da evet. iPhone 15 serisini bekleyeceğim. Eğer iPhone 15 serisi ile USB-C'ye geçilirse iPhone 15 Pro alacağım. Eğer geçilmezse iPhone 14 Pro veya iPhone 14 alıp geçeceğim.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı