iPhone 7 2 ayda pil sağlığı %96 oldu

Pubg Mobile oynuyorum ama tatillerde ziyaretlerde akrabalarımla. Biri geliyor gel PUBG oynayalım diyor. Bende o gibi durumlar için tutuyorum oyunu. Yoksa şimdiye kadar on defa silmiştim. Onun dışında daha çok İnstagram, Netflix kullanıyorum ha birde Son zamanlarda minecraft.
Rica etsem, Android telefonlar için olan herhangi bir batarya ömrünü öğrenme yolu varsa söyleyebilir misiniz?

Play store’da bir sürü var ama hangidi doğru araştırarak bulman gerekiyor. Önceki telefonum ( Galaxy J2) ilk çıktığında alıp 3 ay öncesine kadar kullandığım ve klozete düşürdüğüm emektar telefon. Klozete düşürdükten sonra fişi çekildi zaten. Bir daha asla eskisi gibi olmadı. Telefon şarjı %30’da kapanıyordu o derece. Neyse dediğim gibi bir sürü var ama doğrusunu araştırarak bulabilirsin.

Sıfır aldığın telefonun bile değeri 95 çıkabiliyor abartılacak bir durum yok açıkçası. Batarya sıcaklığını kontrol altında tutmanı öneririm; bu öneri, tüm önerileri içerisine alan bir küme zaten.

Kullanıma ve ortama göre pil ömrü etkileniyor. Çok sıcak bir havada, telefon şarja takılı halde oyun oynarsanız, o pilin ömrü çok kısa olur mesela. Benim SE cihazımın 20 ay sonra pili %94 oranına düşmüştü. 9 ay önce pil değişti garantiden, şu an %100.

Telefon şarjdayken çok kurcalamam, en azından oyun oynamam. Genelde tam dolum yapmam. Kafama göre şarjdan çıkarırım. Benim için en önemlisi ise %30’dan aşağıya düşürmem genelde. Benim kullanım şeklim böyle.

Ayrıca, pil yüzdesi mutlaka düşer. Lityum temelli pillerin genel sorunudur bu. Kullanıma bağlı olarak kayıpları azaltmak mümkün olsa da, şarj döngüsü ve zaman en büyük düşmanı olmaya devam edecek.

Kız arkadaşımın iPhone 8 cihazı aldıktan hemen 1 ay sonra %96 seviyelerine düşmüştü. Kullanmanın da önemi var sanırım. Özellikle belli bir değere düştükten sonra kullanmamak ve sıcak havalarda dikkat etmek, şarjdayken ellememek vs.

Cok kafaya takılacak bir sey degil, duzgun kullanmaya ozen gosterin eger takacaksanız, yeterli.

Çevrenizden duyduğunuz hurafelere fazla inanmayın. Ben 5 senedir iPhone 6 kullanıyorum. Ve neredeyse hemen hemen hemen hepsinde %1'e
Geldiğinde şarj ettim. Şuanda telefonumun sağlığı %86

Son düzenleyen: Moderatör:
Şarjda kullanmamak ne saçma ZTE MaxiPLUS5 7/24 şarjda kullandım haftalarca batarya değeri düşmedi. Kalitesiz batarya kullanmasa böyle olmazdı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…