iPhone 7 2 ayda pil sağlığı %96 oldu

Annem 6S kullanıyor alalı 1 yıl oldu pil ömrü %88 olarak gözüküyor. İphone cihazların genel sorunu batarya meselesi benim sana önerim telefonu şarjda kullanmaman ve cihazı ısıtan oyunlardan uzak durman.

iPhone 8+ çıktığı andan itibaren hızlı şarj cihazı ile kullanmaktayım. Kullanımlarımın çoğu şarja takılı, ama bu durumda telefon ısınıyor doğal olarak ve ayrıca %80-%100 arasında ise yine kullanmaktayım. Kalan batarya sağlığı %85.

Kimisi yüzde 20 ile 80 arası kullanın diyor yani yüzde 60 lık kısmı kullanıp yüzde 40 a hiç dokunmayın diyor. Kimisi yüzde 30 dan aşağı düşürmem diyor. Kimisi hızlı şart etmeyin diyor.

Xiaomi Mi Note 3 deki pil sağlığına bakmak için uygulama arıyorken şunu buldum.

Bu uygulama da pili yüzde 80 e kadar şarj ederseniz ömrü uzuyor diyor. Henüz pilin sağlık durumunu gösteremedi :)

Ben ise bazen sabah kalkıyorum yüzde 5 lere düşmüş bazen yüzde 10 15 vs ile full şarj ediyorum.

Full şarj olunca alarm veren uygulama var onu kurdum. Daha fazla şarj etmiyor.

Dosya Ekleri

• yeni.jpeg
    yeni.jpeg
    72,8 KB · Görüntüleme: 64
sadece teorik bilgilerle mesaj yazanlara inanma.ben daha öncede yazdım tekrar yazayım.çıktığından beri iphone 6 kullanıyorum.şuanda alalı nerdeyse 5 sene oldu.telefonu hemen hemen %1 e inmeden şarja koymuyorum.ve %100 dolduktan sonrada şarjdan çıkarıyorum.akşam gece boyunca da şarjda kesinlikle bırakmıyorum.ve pil sağlığı şuanda %86.. %1 e kadar belki şarja indirmek o kadar önemli değil, ama sık sık şarja koyup çıkarmak bataryanın ömrünün daha çabuk bitmesine sebep olur.
Şu an kullandığım iPhone 7’yi alalı 2 ay oldu olmadı ve az önce pil sağlığına baktığımda %96 gösteriyordu. O kadar hor kullanmadım. 2 hafta önce bir güncelleme gösterdi ben de yaptım ondan olmuş olabilir mi? Çünkü ilk ay pil sağlığına deli gibi bakıyordum artık manyak olma durumuna gelmiştim. Bu beni gerçekten üzdü çünkü 1 yıllık iPhone 6 telefonu olan ve pil sağlığı %99 olan tanıdıklarım var. Bu düşüş normal mi? Değilse engellemek için ne yapabilirim? Son 10 günün istatistiklerini paylaşıyorum.
Eki Görüntüle 429629
Kimisi yüzde 20 ile 80 arası kullanın diyor yani yüzde 60 lık kısmı kullanıp yüzde 40 a hiç dokunmayın diyor. Kimisi yüzde 30 dan aşağı düşürmem diyor. Kimisi hızlı şart etmeyin diyor.

Xiaomi Mi Note 3 deki pil sağlığına bakmak için uygulama arıyorken şunu buldum.

Bu uygulama da pili yüzde 80 e kadar şarj ederseniz ömrü uzuyor diyor. Henüz pilin sağlık durumunu gösteremedi :)

Ben ise bazen sabah kalkıyorum yüzde 5 lere düşmüş bazen yüzde 10 15 vs ile full şarj ediyorum.

Full şarj olunca alarm veren uygulama var onu kurdum. Daha fazla şarj etmiyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı