iPhone 7 batarya değiştirirken taptic Engine kablosunu kopardım

Makaleler
9
Başlıkta belirttiğim gibi batarya değişirken bir talihsizlik yaşadım ve şu an telefonun orta butonu çalışmıyor, resimdeki şerit/flex kablo koptu, gördüğüm kadarıyla ekranın bulunduğu kısma bağlı bir kablo bu anlamadığım bu kablo tuştan mı geliyor yoksa direk taptic Engine motorundan mı? Hangi parçanın değişmesi gerekli bunun düzelmesi için, fiyatı nedir? Anlayan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

D4255106-79B0-434C-A34F-DB42D0C02148.jpeg

Tek kelime, bittin

Abartmayalım :)

Bu “1 liralık parçayı değiştirmeye 3 lira istiyorlar, kendim onlardan daha iyi yaparım.” deyip, sonrasında parçayı eline alıp dolaşma terörü. Nerede görsem tanırım.

Bu “Etraftaki herkese hiçbir şey bilmeden bomboş sataşayım belki boşluğumu çevreme de yayarım” boşu. Nerede görsem tanırım.

O kablonun Taptic Engine ile alakası yok. Yeni bir ekran alıp ana ekran tuşunu, ön kamerayı ve ahizeyi eski ekrandan yeni ekrana geçireceksiniz sorunsuz çalışacak.

Evet ekranla alakalı bir şey sanıyorum bende ancak telefonun her aksamı normal biçimde çalışıyor ve şu an telefondan yazıyorum, tek sıkıntı orta butonun çalışmıyor olması şu an, telefon açılımda Touch ID bu telefonsa etkinleştirilemiyor diye uyarı veriyor sadece, taptic yazmamın sebebi bu.

Olayın Taptic engine ile bir alakası yok. Taptic engine kasaya bağlı zaten bataryanın altında görürsünüz siyah dikdörtgen şeklinde. Ekrandan gelen bir soketi kopartmışsınız ki ekran sorunsuz çalıştığına göre Home tuşunun soketini kopartmışsınız. Benim düşüncem ise Home tuşu tekrar aktif edilebilir fakat parmak izini okuyacağını sanmıyorum artık.

Olayın Taptic engine ile bir alakası yok. Taptic engine kasaya bağlı zaten bataryanın altında görürsünüz siyah dikdörtgen şeklinde. Ekrandan gelen bir soketi kopartmışsınız ki ekran sorunsuz çalıştığına göre Home tuşunun soketini kopartmışsınız. Benim düşüncem ise Home tuşu tekrar aktif edilebilir fakat parmak izini okuyacağını sanmıyorum artık.
Hocam sanırım parmak izi ve Home tuşunu kablosunu kopardınız. Eğer ekranı taktığında sorun yoksa Home tuşu gitmiştir.

Evet sonradan farkettim, açıp tekrar kurcaladım biraz tam söylediğiniz gibi. Home tuşu tekrardan nasıl aktifleştirilir bu konuda bilginiz var mı?

Evet sonradan farkettim, açıp tekrar kurcaladım biraz tam söylediğiniz gibi. Home tuşu tekrardan nasıl aktifleştirilir bu konuda bilginiz var mı?
O kablonun Taptic Engine ile alakası yok. Yeni bir ekran alıp ana ekran tuşunu, ön kamerayı ve ahizeyi eski ekrandan yeni ekrana geçireceksiniz sorunsuz çalışacak.
Söyledim ya. O kabloyu değiştirme imkanınız yok yeni ekran alın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı