RX 9070 XT alınır mı?

Bütçe
35000
Çoğu kişi kartta yazılımsal sorun var, YouTube'da Edge'de takılma oluyor demiş. 35 bin TL bütçem var, sizce garanti 5070 mi alayım yoksa 9070 XT mi alayım? Herhangi biri yardım edebilir mi 9070 XT kullanan?

Laptopta 4060 ekran kartı ile GTA 5 enhaced 1080p Max RT ayarında DLSS ve MFG 2X ile gayet rahat oynayabiliyorum hatta şu linktan bu grafiklerde oynatırken işlemcinin ve ekran kartının ne kadar düşük güçte ve serinlikte çalıştığını da rahatça görebilirsin; DLSS 4.5 geliyor

Şimdi ben bu ekran kartıyla böyle rahatça ve akıcı oynayabiliyorsam sen 5070 ile her istediğini rahatça oynabileceksin buna şüphe yok hatta aynı şekilde zaten 9070 XT ile de rahatça oynayabileceksin.

Bu arada yapay görüntü cart curt demekte saçma, ben aylardır oynuyordum birkaç kusur gördüm ancak onu da irdelerken gördüm yoksa dikkatimi bile çekmiyordu. 50 yerine 100 FPS vermesi bana göre görüntüde pek bir değişiklik yokken akıcılık sağlaması çok iyi.

Burada söylemek istediğim ikisi de senin işini rahatça görecektir, çok kafana takma ben NVIDIA'ya yapay zeka dahil yazılım konusunda daha çok güveniyorum bu yüzden eğer fiyat olarak da aynı ise benim için ağırlık 5070'e kayıyor karar sana kalmış istediğini al.

9070 XT varken 5070 alınmaz. 5070'e 9070 XT parası vermek mantıksız. Bir mantığa oturtmaya çalışmanıza, zorlamanıza gerek yok. 5070 fiyatına, 5070Ti gücünde bir kart alıyorsunuz ve size hala 5070 savunmaya çalışıyorlar. (Render konusu hariç.)

MFG dediğimiz teknoloji gayet %1 FPS'leri öldüren teknoloji ve bu seviyede gerek yok. Bırakın 6X saçmalıklarını. Sürücü konusunda bile 5000 serisi batırdı. AMD şu an sürücü stabilitesi olarak daha iyi durumda. Her iki tarafta da sorun olabilir elbet.

9070 XT varken 5070 alınmaz. 5070'e 9070 XT parası vermek mantıksız. Bir mantığa oturtmaya çalışmanıza, zorlamanıza gerek yok. 5070 fiyatına, 5070 Ti gücünde bir kart alıyorsunuz ve size hala 5070 savunmaya çalışıyorlar. (render konusu hariç.)

MFG dediğimiz teknoloji gayet %1 FPS'leri öldüren teknoloji ve bu seviyede gerek yok. Bırakın 6X saçmalıklarını. Sürücü konusunda bile 5000 serisi batırdı. AMD şu an sürücü stabilitesi olarak daha iyi durumda. Her iki tarafta da sorun olabilir elbet.

MFG dediğimiz teknolojinin %1 FPS'i ne ölçüde öldürdüğünü bilmiyorum ancak benim yaptığım testte görüntü akıcılığını arttırdığı kesinlikle gözümle görebiliyorum.

DLSS Q (presentleri ellemedim, güncellemeden sonra FPS düşüşleri oldu muhtemelen yakında düzelecektir) ve MFG'yi kapattığım şekilde;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

DLSS Q ve MFG 2X açıldığı zaman ( FPS benci geç resetledim 5:00 da %1 seviyesi görünüyor );
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Yani bilemiyorum tam olarak burada ölen nedir? İşlemci 24W ekran kartı 50W güç çekerken RT Max'ta oynayabiliyorum hem de işlemci 70 derece bile değil hatta cihazın sesi %50 açıkken fan sesini duymuyorum bile cihaz sessiz modda. MFG dediğimiz teknoloji tam olarak burada devreye giriyor bana göre, verimli bir çalışma sağlaması başı başına bir güzellik. 200 FPS yerine 230 FPS alınca başım göğe ermez ama akıcı olmayan bir oyunu akıcı olarak oynamak insanların başını göğe erdirir.

Bu gönderiyi yazarken oyuna girdim aynı şekilde DLSS Q ve MFG'yi kapattım ve sonra açtım ciddi derecede fark vardı kesinlikle kapatmadan oynamazdım.

Sonrasında ise DLSS Q ve MFG'yi kapatıp cihazı performans moduna aldım tabii işlemci 90 derecelere, ekran kartı 80 derecelere yükseldi, fan sesi aşırı arttı hissettiğim akıcılık 65 derece işlemci sıcaklığı 68 derece ekran kartı sıcaklığı olan DLSS Q ve MFG 2X açıkken olan his ile bayağı yakındı. Yani bu özellik cihazdan nasıl bir yük alıyor inanılmaz.

Bu görsel DLSS ve MFG kapalı performans modunda;

WhatsApp Image 2026-01-08 at 21.57.35.jpeg

Gerçekten bu özellik verimlilik anlamında çok iyi bir noktaya gelecek gibi, dün yayınlanan güncelleme ile FPS düştü ancak yakın zamanda bir güncelleme ile bu olayı da çözerler. Öncesinde FPS 120'nin pek altına inmezdi düzelirse daha akıcı bir deneyim olacaktır, şuan bile gayet iyi.

@neor, öncelikle 4060'da MFG olmadığını, yaptığınız testlerin MFG ile hiçbir alakası olmadığını bilmenizi isterim. Normal FG hem AMD'de tarafında da, NVIDIA tarafında da var olan teknoloji. MFG kadar öldürmüyor %1'leri. Cidden komik bir durum. :D

@neor, öncelikle 4060'da MFG olmadığını, yaptığınız testlerin MFG ile hiçbir alakası olmadığını bilmenizi isterim. Normal fg hem AMD'de tarafında da, NVIDIA tarafında da var olan teknoloji. MFG kadar öldürmüyor %1'leri. Cidden komik bir durum. :D

Sonuç olarak büyük bir akıcılık farkı var, 2X olduğu için MFG olabileceğini düşündüm lakin akıcılığı arttırdığı kesin ve ortada komik bir durum göremiyorum. 5000 serisi de olsa arada pek bir fark olacağını sanmıyorum. Ben video alarak veya görsel olarak kanıt koydum sen ise sadece gülmekten başka bir şey yapmayıp ciddiyetsiz biri gibi yorum atmışsın. Zaten gelişen bir teknoloji var olan sorunları da çözeceklerdir.

Attığınız video %1 FPS'leri ayrıca 30 FPS'lerde geziyor. Bu iyi hali mi?

MFG dediğimiz teknolojinin %1 FPS'i ne ölçüde öldürdüğünü bilmiyorum ancak benim yaptığım testte görüntü akıcılığını arttırdığı kesinlikle gözümle görebiliyorum.

DLSS Q (presentleri ellemedim, güncellemeden sonra FPS düşüşleri oldu muhtemelen yakında düzelecektir) ve MFG'yi kapattığım şekilde;

DLSS Q ve MFG 2X açıldığı zaman ( FPS benci geç resetledim 5:00 da %1 seviyesi görünüyor );

Yani bilemiyorum tam olarak burada ölen nedir? İşlemci 24W ekran kartı 50W güç çekerken RT Max'ta oynayabiliyorum hem de işlemci 70 derece bile değil hatta cihazın sesi %50 açıkken fan sesini duymuyorum bile cihaz sessiz modda. MFG dediğimiz teknoloji tam olarak burada devreye giriyor bana göre, verimli bir çalışma sağlaması başı başına bir güzellik. 200 FPS yerine 230 FPS alınca başım göğe ermez ama akıcı olmayan bir oyunu akıcı olarak oynamak insanların başını göğe erdirir.

Bu gönderiyi yazarken oyuna girdim aynı şekilde DLSS Q ve MFG'yi kapattım ve sonra açtım ciddi derecede fark vardı kesinlikle kapatmadan oynamazdım.

Sonrasında ise DLSS Q ve MFG'yi kapatıp cihazı performans moduna aldım tabii işlemci 90 derecelere, ekran kartı 80 derecelere yükseldi, fan sesi aşırı arttı hissettiğim akıcılık 65 derece işlemci sıcaklığı 68 derece ekran kartı sıcaklığı olan DLSS Q ve MFG 2X açıkken olan his ile bayağı yakındı. Yani bu özellik cihazdan nasıl bir yük alıyor inanılmaz.

Bu görsel DLSS ve MFG kapalı performans modunda;

Eki Görüntüle 2636710

Gerçekten bu özellik verimlilik anlamında çok iyi bir noktaya gelecek gibi, dün yayınlanan güncelleme ile FPS düştü ancak yakın zamanda bir güncelleme ile bu olayı da çözerler. Öncesinde FPS 120'nin pek altına inmezdi düzelirse daha akıcı bir deneyim olacaktır, şuan bile gayet iyi.

Yaptığınız kart RTX4060 ve MFG bile yok 😀. MFG 4X'in %1 lowları ne denli oldurdugune bu ekran goruntulerinden bakabilirsin. Actigin zaten düz FG. Akıcılığı bozan birsey degil genel anlamda. MFG 4X akıcılıgı bozuyor.

Screenshot_20260108_030714_YouTube.jpg
Screenshot_20260107_163638_YouTube.jpg

Attığınız video %1 FPS'leri ayrıca 30 FPS'lerde geziyor. Bu iyi hali mi?

Hocam anlamadınız sanırım bunu işlemci ve ekran kartı çok düşük güçlerde yapıyor. Aynı şekilde kapalıyken de aynı %1 FPS veriyor lakin akıcılık arasında çok fark var.

@neor, normal FG ile MFG arasında farklar var. Normal FG'ye bakarak MFG hakkında yorum yapamazsınız. MFG hala iyi olmayan bir teknoloji. %1 FPS'leri ciddi anlamda düşürüyor. MFG var diye 5070 alınmaz. 9070 XT ile aynı parayı veriyorsun ama daha düşük performans alıyorsun. 9070 XT ise 5070Ti gücünde bir kart.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı