iPhone 7 hala alınır mı?

Güvenlik güncelleştirmesi almaya devam ediyor. 2-3 bin liraya yeni bir telefon söyler misin bir de?

Adamın bütçesi zaten 2-3 bin lira hocam ben bu bütçede iyi öneri yapmaya çalışıyorum. Tamam 70000 daha eklesin S24 Ultra alsın. Adamın 6-7k parası olsa gelip burada 2-3K telefon önerisi istemezdi.

Hocam o yeni çıkanların 2.elini alsın o zaman bunu aklına getirebilir.

Ben kullanıyorum şuan, 6'dan geçtim gayet memnunum. Bataryası değişmişti kısa süre önce, %100 yani ve rahatça 1 günü çıkartıyor.

Kullanım alanlarım;

İletişim,
YouTube Shorts,
Reels.

Shorts sıkıntısız çalışıyor ancak Reels izlerken eğer düşük güç modu açıksa uygulama kafayı yiyor, düzgün çalışmıyor. Sebebi muhtemelen işlemci frekansının azaltılması ve dolayısıyla yeteri kadar gücü olmaması. Düşük güç modunu kapatırsam da bu sefer su gibi içiyor pili.

Ayrıca, sabah 9'da okula gidip okula bırakıyor, akşam 6'da geri alıyorum telefonu. Okuldan çıkıp otobüs beklerken, eve gelip dinlenirken ve tuvalete girdiğim zaman, ayrıca uyumadan önce toplamda yaklaşık 1 saat falan kullanıyorum. Bu durumda 2-3 gün bile dayanabiliyor.

Whatsapp desteği kesiliyor sanırım bilmiyorum, o durumda mecbur değişirim. Ama öyle bir durum olmasaydı gayet memnunum telefondan, küçük ekranlı ve home buttonlu mis gibi telefon.

He şu an alınır mı bilemiyorum, temiz kullanıldıysa 3.000 TL'ye alınabilir gibi.

3 bin TL'ye temiz iPhone 7 almayı düşünüyorum, sizce alınır mı?

Asla alınmaz bütçeyi 5 bin TL bandına çıkarın veya çıkarmak istemez iseniz Xiaomi Mi 9 SE alabilirsiniz 6 GB RAM 128 GB depolama alanı var gayet iyi telefon bir süre kullandım sırf iPhone diye iPhone 7 almayın.

Şu an ikinci cihaz olarak elimde bulunan telefon kendileri, düşük bütçeyle işe yarayabilir fakat eğer ekosistem gereksinimimiz yoksa ortada veya Apple telefon merakı yoksa şahsen önereceğin bir cihaz değil çünkü pilinden ve işlemci verimsizliğinden kaynaklı olarak sıkıntılar yaşayacaksınızdır.
Cihazın performansı hakkında konuşmam gerekirse cihaz ikinci telefon olduğu için benim kıyas yapabileceğim devasa büyük şeyler olduğunu söyleyemem bu telefonla yaptığım en ağır iş arama cevaplama haricinde WhatsApp'a ve Instagram'a girmek+olarak subway Surfers oyunu yükledim bu tarz basit işlemler için konuşmam gerekirse cihazda şöyle bir durum var ya cihazın kasmasına sabredip pilinden biraz daha yararlanacaksınız ya da pili unutup güç tasarruf modunu kapatacaksınız başka türlü cihaz kullanılabilecek bir durumda değil anca birkaç saat sizi idare eder etmez durumda kesinlikle bir powerbank taşıma zorunluluğu hissettiriyor ki bu telefonun en büyük özelliği olan küçük boyut olayının da espirisi kalmamış oluyor zaten (elimdeki unite şimdiye kadar servis görmemiş her şey faal ve orijinal bir cihaz ve %65 bir pil sağlığına sahip ancak yurt dışı telefonu kullandığı için yanında telefon taşıyan arkadaşımda bir iPhone 7 aldı ve pilini sıfır bir pille değiştirdi ona rağmen benim kullandığım cihaza göre 70-75 dk falan sadece daha uzun bir saat alıyor ha 2 saat ha 3 saat her türlü kötü diyebilirim. Standby kısmında bir sorun yok arka planda yenilemeyi kapatın yeter üç beş arama cevaplayıp mesaja dönerseniz bütün günü çıkarıyor neden cihazı ya da pili değiştirmedin diye soracaklar olursa sebebi de bu zaten).
iPhone 7 dediğiniz telefonda daha ucuza bulunabilir hatta ben onun yerine gidin 6S veya 6S Plus alın derim eğer illa Apple telefon alacaksanız bile (almayın kaçak Xiaomi'ler veya Galaxy S8'ler vs o paraya bulunurlar ikinci telefon olarak tamam veya yurtdışı telefona internet paylaşacaksınız tamam hatta kendi kullanımında diğer bütün ürünlerim Apple ürünü olduğu için devasa avantajlari var iCloud fotoğraflarını kullanırken fotoğraflarımı anında erişebilmek sonra iPhone 7'ye gelen aramaları kendi ana telefonumdan da cevaplayabilmek veya cihazlarım arasında çok hızlı dosya aktarımı ve pano geçmişi tutabilmek vs). Uzun oldu ama yardımcı olmuştur diye düşünüyorum.

Whatsapp desteği kesiliyor sanırım bilmiyorum, o durumda mecbur değişirim. Ama öyle bir durum olmasaydı gayet memnunum telefondan, küçük ekranlı ve home buttonlu mis gibi telefon.
İnternette böyle bir muhabbet çıktı ama WhatsApp'ın kendi web sayfasından kontrol ederseniz şubat ayına kadar iPhone 5sler için destek sunacaklar ve iOS 14 sürümünü minimum isteyecekler o zamandan sonra, bu telefonlar zaten iOS 15'te ve ben şahsen her sene bir sürü atlayarak bile gitseler desteği̇n kalkmasini 2026'nın başlarına doğru olacağını düşünüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı