iPhone 7, orijinal şarj kablosunu algılamıyor

TommyClever

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
I.T.
Merhabar. iPhone 7 32 GB model cihazım var. 2 ay önce orijinal şarj kablom koptu mecburen fake yan sanayi kablo kullandım. Son bir haftadır şarj su gibi gitmeye başladı ve orijinal kablo almak zorunda kaldım. MediaMarkt'tan 200₺ verip orijinal 1mt lightning kablo aldım fakat telefon algılamıyor hiç görmüyor kabloyu. Sonra yan sanayi fake olan kabloyu taktım şarj gayet iyi alıyor. 14.6 yazılım güncellemesini attım, cihaz ayarlarını sıfırladim çözülür umuduyla fakat sonuç yine aynı. Çok saçma bir durum ama bilenler var mı? Yardımlarinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kusursuz mal yoktur keşke gidip iade veya değişim isteseydiniz.

Aldığınız kabloyu başka bir telefona takmayı denediniz mi? Eğer o da şarj alamıyorsa kablo bozuktur. Gidip iade edin.

Aldığınız kabloyu başka bir telefona takmayı denediniz mi? Eğer o da şarj alamıyorsa kablo bozuktur. Gidip iade edin.

Evet başka bir iPhone 7 cihazda denedim kabloda sorun yok şarj ediyor. Fakat benim cihazda şarj etmiyor. Telefon çakma şarj kablosuna alıştı mı artık? Böyle saçma sapan fikirler geliyor aklıma.
Kusursuz mal yoktur keşke gidip iade veya değişim isteseydiniz.
Kabloda sorun yok dostum başka cihazda denedim

Şarj soketinizde toz vb varsa temizleyin belki bi etkisi dokunur.

Şarj soketinizde toz vb varsa temizleyin belki bi etkisi dokunur.
İnanın denedim kürdanla temizlemeyi. Sıkıntı şurada soket çalışıyor çünkü yan sanayi çakma kabloyla şarj ediyor. Fakat orjinal kablo ile neden etmiyor? Orjinal kablo sağlam olmasına rağmen

İnanın denedim kürdanla temizlemeyi. Sıkıntı şurada soket çalışıyor çünkü yan sanayi çakma kabloyla şarj ediyor. Fakat orjinal kablo ile neden etmiyor? Orjinal kablo sağlam olmasına rağmen
Aslında geçen bende aynı sizin gibi bu olay ile karşılaştım ama bende yapacak bişey bulamamıştım.
Not: bende iPhone 7 kullanıcısıyım.

Aslında geçen bende aynı sizin gibi bu olay ile karşılaştım ama bende yapacak bişey bulamamıştım.
Not: bende iPhone 7 kullanıcısıyım.
Sanırım sorunun bir çözümü yok. Şarjımın hızlıca bitmesinin önüne geçer sanmıştım bu orjinal kablonun fakat cihaz algılamıyor çok saçma.

Telefon şarj girişin tozlanmış olabilir. Pinlere zarar vermeden orayı temizleyebilirsin. Ben maket bıçağı ile bir kürdanın ucunu inceltip topluyorum ama bunu yapmak için kanca gibi özel bir alet de var telefoncularda, rica edebilirsin. Bu arada telefonunun garantisi varsa, içinden çıkan şarj kablosu ve kulaklıklar da garanti dahilinde oluyorlar. Güncel şartları Apple desteği yarın gün içinde arayıp sorabilirsin. Ben de 5 yıldır iPhone 7 kullanıyorum bu arada, aynı kablo sorunu 2 kere yaşayıp aynı şekilde çözdüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…