iPhone 7 Plus çalındı, iPhone'umu bul kırılır mı?

Benim kız arkadaşımın telefonu çalındı polise ihbarda bulunduk. BTK yı arayıp kilitlettik telefonu, 9 ay sonra polis bulmuş geri aldık.

Umarım benimkide bulunur. Halen savcılığa veremedim her gittiğimde savcı çıkmış oluyordu. Bayram nedeni ile 1 savcı varmış oda ceset bakmaya filan gitmiş dedikleri bu her gittiğimde böyle dediler. Pazartesi vericem artık bulunmazsada BTK'dan dediğiniz gibi kitlesinler. Kısmet artık kalabalık bir ortama girdiğmde elim cebimden çıkmıyor. Bugün 7 Plus ile S8'İ üst üste koyup geldim.
Şuda var savcının özel kalemi kendisini 6 yıldır orda görev yaptığını bu süre zarfında hiç telefon bulmadıklarını söyledi. Hatta okumuyoruz bile dosyaları kapatıyoruz boşuna uğraşmayın dedi açık açık.

Hocam iCloud sisteminin kırıldığını biliyorum. Ama yapmasını bilen kişi sayısı az , bilen birisine yaptırmaları oldukça tuzlu bir fiyat. Parça olarak hurda fiyatına alırlar kamera kasa ekran vs. kullanabilirler. BTK ve polis ile irtibatta olun bulursunuz. Çoktan elden çıkarmadıysa

Valla geçenlerde kayıp İPhonunuza Turkcelle hattı takılmıştır diye bana mesaj geldi hemen konumana bakıyim dedim ki böyle bir aygıt bulunamadı dedi. Halbuki daha önce baktığımda çevrimdışı görünüyordu şimdi hiçbir şey yok bana bir İ Phona'da giriş yapmamı yazdı.

Son durum ne? Nefret ediyorum bu hırsızlardan..
Birkaç dakika önce Apple'ın müşteri hizmetleri ile konuştum, çok yardımcı oluyorlar gerçekten. PC'me falan bağlandı iCloud açtık PC'den IMEI'i verdim. Apple'da kıdemli bir çalışanım dedi çıkan kişi ve kendisinin bizzat ilgileneceğini söyledi. Bana gelen mesajları mail olarak kendisine aktarmamı istedi resmini attım. iCloud'un kırılmasının çok çok zor olup çok düşük bir ihtimal olduğunu söyledi. Zaten iki faktörlü kimlik doğrulama da yapmıştım yani şifre bilinse bile benim cep telefonuma kod gelmesi lazımmış. Bazı hırsızlar da cep telefonuna kod gittiğini görünce o numaraya Apple danışmanıymış gibi mesaj atıp şifreyi istiyorlarmış böyle bi tuzağa düşmemem gerektiğini söyledi. Yarın ya da salı günü tekrar arayacağım dedi. Ne yapabilir gerçi bilmiyorum ama olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
En azından ilgileniyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…