iPhone 7 Plus çalındı, iPhone'umu bul kırılır mı?

Her adımdan bizi haberdar edersen sevinirim hocam. İnşallah en kısa zamanda telefon sorunsuz bir şekilde ulaşır eline.
Teşekkürler aradılarında veya gelişme olduğudunda burda paylaşıcam. Umarım kimsenin başına gelmez ama böyle olaylar olucaktır başkalarıda bilgi sahibi olmuş olur.
Bir kaç kere daha Apple destekten aradılar ilk aradıklarında çalınan telefonun içindeki hesabı tekrar istediler takılı olan hattı sordular cihazı nerden aldığımı filan gibi sorular sordular. Bunu Apple istiyormuş ingilizceden çevirip okuyordu anladığım kadarıyla. Dün de tekrar aradılar konuyu açtığımda belirtmiştim bana mesaj gelmişti kayıp 7 Plus telefonunuza işte Turkcell hat takılmış konumu bulunmuştur gibi 2 mesaj gelmişti bu mesajı Apple desteğe mail ile iletmiştim ve dün tekrar aradıklarında o mesajın telefonu çalanlar tarafından gönderiliğini belirtti. Linkte vardı mesajta giriş yaptınızmı diye sordu ben defalarca denemiştim amam bir türlü sayfa yüklenmemişti. O linki açıp hesap bilgilerini girdiğin zaman bilgilerim hırsızların eline geçiyormuş ve çıkış yapıp İ Phonu'mu bulu kapatıyorlarmış yoksa imkansız olduğunu söyledi kapatmanın. Ama ben bilgilerimi girmemiştim çünkü sayfa hiçbir türlü açılmamıştı bunada anlam veremedim. Tekrar arıcaklarını söyledi.
Bir kaç kere daha Apple destekten aradılar ilk aradıklarında çalınan telefonun içindeki hesabı tekrar istediler takılı olan hattı sordular cihazı nerden aldığımı filan gibi sorular sordular. Bunu Apple istiyormuş ingilizceden çevirip okuyordu anladığım kadarıyla. Dün de tekrar aradılar konuyu açtığımda belirtmiştim bana mesaj gelmişti kayıp 7 Plus telefonunuza işte Turkcell hat takılmış konumu bulunmuştur gibi 2 mesaj gelmişti bu mesajı Apple desteğe mail ile iletmiştim ve dün tekrar aradıklarında o mesajın telefonu çalanlar tarafından gönderiliğini belirtti. Linkte vardı mesajta giriş yaptınızmı diye sordu ben defalarca denemiştim amam bir türlü sayfa yüklenmemişti. O linki açıp hesap bilgilerini girdiğin zaman bilgilerim hırsızların eline geçiyormuş ve çıkış yapıp İ Phonu'mu bulu kapatıyorlarmış yoksa imkansız olduğunu söyledi kapatmanın. Ama ben bilgilerimi girmemiştim çünkü sayfa hiçbir türlü açılmamıştı bunada anlam veremedim. Tekrar arıcaklarını söyledi.
Bugün tekrar aradılar. Appele'dan müşteri hizmetlerine cavap gelmiş. Bana aktardılar ve dediklerine göre çalınan telefondan şifre bilinerek çıkılmış Yani böyle bir şey imkansız. Şifreyi benden başka bilen yok bende çalmadığıma göre bilen biride olmadığına göre imkansız. Bana gelen mesajında hırsızlar tarafından gönderdiklerini ve gelen mesajtaki link ile hesap bilgilerini onlara vermiş olmam ihtimalini üstündede duruyolar ama link açılmamıştı zaten girmeye çalıştığım cihazda S8'di. Sonuç olarak savcılık ile devam etmem gerekiyormuş yapacak bir şeyimiz yok dediler kibarca. Sağolsun müşteri temsilcisi çok uğraştı ama onunda yapıcak bir şeyi yok tabi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yok maalesef üstüne bi bardak su içtik. Sizede geçmiş olsun. Dava filan da açtık ama kimse ilgilenmiyor. Polisin filan da umrunda değil.

Teşekkür ederim. Maalesef benim de çok umudum yok. Bugün öğlene doğru Yenikapı Miting Alanı'nda telefonu açmışlar, büyük ihtimal orada birine sattılar veya kayıp modu açıktı diye denize attılar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı