iPhone 7 Plus uygulama desteği ne zaman biter?

wilendik

Femtopat
Daha fazla  
Selamlar arkadaşlar, uzun süredir 7 Plus modelini kullanıyorum. Şu anda aktif olarak kullandığım WhatsApp, YouTube, Instagram gibi uygulamalar halen güncelleme alıyor ve kullanabiliyorum. Zaten telefonun günümüzdeki durumu belli, iOS 15.8.1 sürümünde kullanmaktayım. 5 Mayıs'ta iPhone 6 serisinden WhatsApp kaldırılınca (en az 15.1 istiyor.) Ben de acaba WhatsApp, YouTube gibi uygulamalar 7 serisinde ne zaman kapanacak diye merak etmiş durumdayım. Halihazırda telefon alma düşüncem var fakat bunu bu uygulama desteklerinin kapanmasına yakın yapacağım. Sizce bu uygulamalar ne zaman kapanır veya herhangi bir bilginiz var mı?

Kanka şu an iPhone 7 Plus iOS 15.8.1'de olduğu için WhatsApp, YouTube, Instagram gibi büyük uygulamalar hala destek veriyor. Ama iOS 16'yı alamadığı için bu destek 2025 sonuna doğru ya da 2026 başlarında kesilebilir. Apple veya uygulama geliştiricileri net tarih vermez ama genelde bu işler 1–2 yıl sürüyor.

Yani tahmini: WhatsApp ve diğerleri 2026'ya kadar büyük ihtimalle çalışır, ama 2025 sonuna doğru yavaş yavaş desteği çekmeye başlarlar.

Yeni telefon alma planını 2025 sonuna doğru yapman mantıklı.

IOS 15'dan bazı giyim uygulamaları vs. desteğini yavaş çekmeye başladı. Whatsapp en son IOS 12'den desteğini çekti. IOS 15'in alacağı maximum destek süresi Youtube desteği vs. taş çatlasın 2.5-3 sene olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı