iPhone 7 ve Oppo AX5'de internet hız testi sonucu farklı çıkıyor

HiwatariKai

Hectopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
Üniversite Öğrencisi
Arkadaşlar öğrenci evine 100Mbps hızında Turkcell fibernet bağlattık. Bağladıkları modemin, modem 6 olduğunu kuvvetli çekeceğini söylediler. Modem dibinden 2 farklı telefonla aynı siteden hız testi yapıyorum. iPhone 7 marka telefon 70Mbps indirme hızı alırken, Oppo AX5 marka telefon 2Mbps indirme hızı alıyor. Ve Oppo telefonum yan odadan bile tek diş çekiyor Wi-Fi. Ne yapabilirim? Sorun nedir?

Saçma gelecek ama ben Firmware düşürerek sorunu çözdüm. ASUS DSL N16 kullanıyorum. Son sürümde sadece benim telefonumda 2.5-3 Mbps download hızı alıyordum. Firmware düşürünce sorun düzeldi. Firmware güncellemesi varsa yapabilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Wi-Fi iki yönlü bir iştir. Başarımı sadece kaynak (modem/router) değil istemci (telefon/bilgisayar) de belirler. Telefonunuzun anten tasarımı, RF başarımı, üstteki arkadaşın dediği gibi sadece 802.11n'e kadar desteklemesi gibi durumlar sebebiyle düşük performans alabilirsiniz.

Bu gibi durumlarda:
-Önce sinyal seviyesine (kaç diş çektiği),
-Sonra link rate'ine (telefonunuzun kablosuz ayarlarında modem/router ile kaç mbps hızla anlaştığı)
-Daha sonra da linkten alabildiğiniz internet hızına (speedtest) bakmalısınız.

Siz zaten telefonunuzun az çektiğini belirtmişsiniz.
Belki router'ınız Wi-Fi 6 (ax) olduğu için uyumsuzluk sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Bunu router'da Wi-Fi 6'yı kapatıp ve 2.4GHz ve 5GHz SSID'leri ayırıp deneyebilirsiniz. 2.4GHz SSID'de 802.11n, 5GHz SSID'de 802.11ac modunu seçmelisiniz.

Wi-Fi iki yönlü bir iştir. Başarımı sadece kaynak (modem/router) değil istemci (telefon/bilgisayar) de belirler. Telefonunuzun anten tasarımı, RF başarımı, üstteki arkadaşın dediği gibi sadece 802.11n'e kadar desteklemesi gibi durumlar sebebiyle düşük performans alabilirsiniz.

Bu gibi durumlarda:
-Önce sinyal seviyesine (kaç diş çektiği),
-Sonra link rate'ine (telefonunuzun kablosuz ayarlarında modem/router ile kaç mbps hızla anlaştığı)
-Daha sonra da linkten alabildiğiniz internet hızına (speedtest) bakmalısınız.

Siz zaten telefonunuzun az çektiğini belirtmişsiniz.
Belki router'ınız Wi-Fi 6 (ax) olduğu için uyumsuzluk sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Bunu router'da Wi-Fi 6'yı kapatıp ve 2.4GHz ve 5GHz SSID'leri ayırıp deneyebilirsiniz. 2.4GHz SSID'de 802.11n, 5GHz SSID'de 802.11ac modunu seçmelisiniz.
Teşekkür ederim deneyeceğim

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı