iPhone 8 vs Android bir telefon

301517

Kilopat
Makaleler
4
Halihazırda iPhone 5S kullanıyorum ve iOS bir telefon ile devam etmek istiyorum.
Temiz iPhone 8 mi yoksa Realme 7 Pro mu almalıyım?

Oyun oynamıyorum sadece YouTube ve sosyal medya platformlar.

Sizce hangisi.

• Güncelleme için kaç yıl destek alırlar?
  • Donanım olarak hangisi daha iyi?

Standart bir kullanıcıysan IPhone'dan devam et. Ama ben yama yaparım APK yüklerim, telefona film indirip istediğimde izlerim diyorsan Android. Güncelleme konusundan tartışmasız IPhone'lar daha iyidir, donanım olarak da iPhone iyidir çünkü stabilitesi iyi. Ne kadar güçlü olursa olsun stabil değilse donanımı iyidir diyemeyiz.

Apple telefonlar en az 5 yıl güncelleme alıyor. 2017 Q3'de çıktığını düşünürsek 2022 sonbaharına kadar güncelleme alması garanti. Ha güncelleme almasa da gene sizi götürecek bir telefon. Ben 8 Plus kullanıyorum ve 2023'e kadar değiştirmeyi düşünmüyorum, gayet yeterli bahsettiğiniz kullanım için. Ama fiyatını da göz önünde bulundurmak gerek. Daha iyi alternatifler olabilir.

iPhone candır hocam. 3 yıldır iPhone 8 kullanıyorum. Bugüne kadar cihazda kasma, donma, çökme gibi sorunlarla karşılaşmadım. Telefondan oyun oynayan, film izleyen biri değilim. Genellikte telefon görüşmeleri, haber siteleri, sosyal medya ve müzik için kullanıyorum ve işimi fazlasıyla görüyor.

Halihazırda iPhone 5S kullanıyorum ve iOS bir telefon ile devam etmek istiyorum.
Temiz iPhone 8 mi yoksa Realme 7 Pro mu almalıyım?

Oyun oynamıyorum sadece YouTube ve sosyal medya platformlar.

Sizce hangisi.

• Güncelleme için kaç yıl destek alırlar?
  • Donanım olarak hangisi daha iyi?

Hocam güncelleme desteği için pek bir fikrim yok ama ikisi arasında uçurum fark yok diye tahmin ediyorum.

İşlemci, malzeme kalitesi, yazılım, su ve toza karşı koruma olarak da iPhone 8 daha iyi.
Kameralardan pek anlamasamda sanırım kamera olarak da iPhone 8 daha üstün bir cihaz.

Ekran, hızlı şarj (Realme 7 Pro'nun rakipsiz özelliği, 15 dakikada %50 şarj),batarya, GPU ve depolama olarak ise Realme 7 Pro daha iyi.

Bütçeniz 4000 TL ise hiç düşünmeden Samsung Galaxy A52 almanızı öneririm.

Onlara çok dikkat ediyorum hocam.
Batarya sağlığı >= 85.
Ve ekran değişmemiş olmalı.

Garantisiz olması problem çıkarmaz değil mi?

8 Plus alabilirim duruma göre.

Hocam batarya sağlığı 85'den düşük olma durumunda kullanıcılar değiştirmeye yönelirler. Hocam bir de 8 Plus tercih edebilirsiniz 1080p ekran ve portre modu geliyor.
Garantisiz olması bir önem arz etmez ürün yurt içi kayıtlı olsun sicilide sağlamsa alınabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı