iPhone Air vs iPhone 17

Bütçe
80.000 - 100.000
Herkese merhaba, önce kendimi özetleyeyim. 2019'da iPhone X aldım ve 22 bin TL'de emekliye ayırıp 12'ye geçiş yaptım. Şu an da Air ve 17 arasında çok kaldım. Yarın satın alacağım. Sizden ricam buna göre tutarlı yorum yapın. 12'de 0.5X olayını sadece birkaç kez kullanmıştım. Benim için çok önemli değil. iPhone Air'de A19 Pro ve 17'de ise A19 çip kullanılması beni Air'e doğru yönlendiriyor. Şu şekilde söyleyeyim, bugün canlı olarak TROY'dan da baktım ve Air tutuş, önden görünüş vs. olarak bana göre 17 Pro'dan bile daha güzel. Benim neciyimle aralarındaki tek fark 2 kamera eksik ve buhar odası yok. Bana gerçek bir iPhone kullanıcısı olarak yorum yapın. Şunu da belirteyim, S25 Ultra falan düşünmüyorum çünkü Apple ekosistemim var (MacBook Pro M4 ve M.2, AirPods Pro, MagSafe, 4 AirTag). Bu nedenle iPhone almak istiyorum. Benim için önemli olan en az 5 yıl gitmesi. 17 Pro'ya da çıkabilirim ama istemiyorum. O benim için gösterişten başka bir şey olmaz ve ben gösterişinde değilim çünkü Pro özelliklerini kullanmayacağımı biliyorum. 120Hz ekran ve güçlü bir telefon olması benim için yeterli. Kullanmayacağım özellikler için para vermek istemem. Air 89 bin TL'den 76 bin TL'ye düşmüş. 17 ise 78-79 bin TL ve şunu da sormak istiyorum: Air daha da düşer mi yoksa artık artmaya mı başlarlar? Yani Air alsam zarar eder miyim? Ve Air çok ısınır mı? 17 almamı mı önerirsiniz ve neden?
Geniş açı kamerası sizin için iptalmiş. O hâlde 12 GB RAM olması, daha iyi işlemci olmasıyla ve de şu anki en premium kasalı cihaz olmasıyla Air öneririm. Uzun yıllar kullanacaksanız özellikle 3-4 yıl sonra RAM farkı ve işlemci artısı ile ilerideki iOS’lerde farkını gösterir. Ancak en geç 2 veya 3 senede değiştiririm diyorsanız o zaman hem satarken hem de işlemci ve RAM farkının hissedilir bir şeyi olmayacağından 17 daha mantıklı olur. Air’de tek hoparlör olması, şarjının az gitmesi 17’ye göre eksileri. Bu daha düşmesini bekliyordum Air’in ancak belli ki bu fiyatlarda satıyor, kalır gibi böyle. Düşse de ben 70-65 arasına kadar düşer diyorum en fazla.
Ayrıca Air’i alacaksanız kılıfsız kullanmalısınız. Yoksa bir esprisi kalmıyor kasa olarak.

Büyük ekran istiyorsanız ve Pro Max'e çıkamıyorsanız Air alınabilir. Ama fiyatı daha da düşebilir çünkü insanlar 2. Kamera ve bataryaya daha çok önem veriyor ekran boyutundan, ve Air serisi devam etmeyeceği için almaktan vazgeçen insanlar var.

Geniş açı kamerası sizin için iptalmiş. O hâlde 12 GB RAM olması, daha iyi işlemci olmasıyla ve de şu anki en premium kasalı cihaz olmasıyla Air öneririm. Uzun yıllar kullanacaksanız özellikle 3-4 yıl sonra RAM farkı ve işlemci artısı ile ilerideki IOS'lerde farkını gösterir. Ancak en geç 2 veya 3 senede değiştiririm diyorsanız o zaman hem satarken hem de işlemci ve RAM farkının hissedilir bir şeyi olmayacağından 17 daha mantıklı olur. Air'de tek hoparlör olması, şarjının az gitmesi 17'ye göre eksileri. Bu daha düşmesini bekliyordum Air'in ancak belli ki bu fiyatlarda satıyor, kalır gibi böyle. Düşse de ben 70-65 arasına kadar düşer diyorum en fazla.
Ayrıca Air'i alacaksanız kılıfsız kullanmalısınız. Yoksa bir esprisi kalmıyor kasa olarak.

Minimum 5 yıl kullanacağım ama oyun oynayan birisiyim aynı zamanda ve günlük 6-7 saat aktif telefon bakıyorum işim nedeni ile elimden düşmüyor, o nedenle 17 tercih etmeye karar verdim hocam. 12'nin pilinden ve oyuna girince ısınıp ekran karartmasından sıkıldım. YouTube'dan bakınca orada da aynısının olduğunu gördüm. AnTuTu puanı vs. olarak 17 neden daha iyi sonuş veriyor hocam bir bilginiz var mı? Aklıma takıldı bu konu da. Tüm incelemelerde 17 puanları Air'den çok daha iyi geliyor. Merak ettim neden bu şekilde bir puanlama olmuş?

Son düzenleyen: Moderatör:
Minimum 5 yıl kullanacağım ama oyun oynayan birisiyim aynı zamanda ve günlük 6-7 saat aktif telefon bakıyorum işim nedeni ile elimden düşmüyor, o nedenle 17 tercih etmeye karar verdim hocam. 12'nin pilinden ve oyuna girince ısınıp ekran karartmasından sıkıldım. YouTube'dan bakınca orada da aynısının olduğunu gördüm. AnTuTu puanı vs. olarak 17 neden daha iyi sonuş veriyor hocam bir bilginiz var mı? Aklıma takıldı bu konu da. Tüm incelemelerde 17 puanları Air'den çok daha iyi geliyor. Merak ettim neden bu şekilde bir puanlama olmuş?
Hocam Air’de termal yönetim yani sıcaklık dağılımı daha kötü oluyor. Çünkü tüm donanım kamera adasının orada toplanmış vaziyette. Bir de kasa ince olduğundan bu da negatif etkiliyor. O yüzden daha performanslı başlasa da işlemcisi çabuk throttle yiyor. iPhone 17 de gayet iyi bir tercih sizin kullanımınıza göre. Aslında Air yerine 17 Plus çıksaydı size uygun en ideal cihaz oydu.

Hocam Air'de termal yönetim yani sıcaklık dağılımı daha kötü oluyor. Çünkü tüm donanım kamera adasının orada toplanmış vaziyette. Bir de kasa ince olduğundan bu da negatif etkiliyor. O yüzden daha performanslı başlasa da işlemcisi çabuk throttle yiyor. iPhone 17 de gayet iyi bir tercih sizin kullanımınıza göre. Aslında Air yerine 17 Plus çıksaydı size uygun en ideal cihaz oydu.

Ah hocam keşke. 16 Plus almayı bile düşünürdüm eğer 120 Hz olsaydı. Çok teşekkür ederim hocam bu arada.

Herkese merhaba, önce kendimi özetleyeyim. 2019'da iPhone X aldım ve 22 bin TL'de emekliye ayırıp 12'ye geçiş yaptım. Şu an da Air ve 17 arasında çok kaldım. Yarın satın alacağım. Sizden ricam buna göre tutarlı yorum yapın. 12'de 0.5X olayını sadece birkaç kez kullanmıştım. Benim için çok önemli değil. iPhone Air'de A19 Pro ve 17'de ise A19 çip kullanılması beni Air'e doğru yönlendiriyor. Şu şekilde söyleyeyim, bugün canlı olarak TROY'dan da baktım ve Air tutuş, önden görünüş vs. olarak bana göre 17 Pro'dan bile daha güzel. Benim neciyimle aralarındaki tek fark 2 kamera eksik ve buhar odası yok. Bana gerçek bir iPhone kullanıcısı olarak yorum yapın. Şunu da belirteyim, S25 Ultra falan düşünmüyorum çünkü Apple ekosistemim var (MacBook Pro M4 ve M.2, AirPods Pro, MagSafe, 4 AirTag). Bu nedenle iPhone almak istiyorum. Benim için önemli olan en az 5 yıl gitmesi. 17 Pro'ya da çıkabilirim ama istemiyorum. O benim için gösterişten başka bir şey olmaz ve ben gösterişinde değilim çünkü Pro özelliklerini kullanmayacağımı biliyorum. 120Hz ekran ve güçlü bir telefon olması benim için yeterli. Kullanmayacağım özellikler için para vermek istemem. Air 89 bin TL'den 76 bin TL'ye düşmüş. 17 ise 78-79 bin TL ve şunu da sormak istiyorum: Air daha da düşer mi yoksa artık artmaya mı başlarlar? Yani Air alsam zarar eder miyim? Ve Air çok ısınır mı? 17 almamı mı önerirsiniz ve neden?

17 almanız daha mantıklı ileride satmak isterseniz zorlanmazsınız hem

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı