iPhone Air vs iPhone 17

Bütçe
80.000 - 100.000
Teşekkür ederim hocam, konuşmaların ardından sabahına MediaMarkt'tan gidip iPhone 17 aldım hemen, beyaz renk.

Şimdi yazacaklarım hem bu konuşmalar için deneyimimi hem de iPhone 17 alacak ama aklında soru işareti kalan arkadaşlarımıza gelsin umarım bu konuyu bulduğunuzda işinize yarar :)

Şunu söyleyebilirim abartı gelecek ama inanın doğru, daha önce telefon kullanmamışım dedim. 2018'den beri iPhone kullanan biri olarak 120 Hz bir IPhone'a geçmek benim için aşırı iyi oldu, farkı net hissediyorsun. Cihaz aşırı akıcı, insanın gözü alışınca eski telefonlara bakası gelmiyor.

AOD özelliği de çok hoşuma gitti. Arka planı bulanık kullanıyorum, diğer her şey açık. Kamera tuşu konusunda herkes gömüyor ama ben bayağı sevdim. Zoom, pozlama gibi ayarları oradan daha rahat yapabiliyorum. Ses açma tuşunun deklanşör olarak kullanılabildiğini biliyorum ama bu tuşun hissiyatlı olması çok daha keyifli, kullanırken fark yaratıyor.

Bir de şu kamera tuşu meselesi var; aslında 16 lansmanında “yapay zeka tuşu olacak” diye anlatılan olayı 17'de gerçekten anladım. Basılı tutunca Apple Intelligence açılıyor ve etrafı yorumlayabiliyor. Google Lens mantığı gibi ama bana göre daha efektif çalışıyor.

Apple Intelligence konusu da iPhone tarafında ciddi seviye atlamış. MacBook'ta zaten kullanıyordum. iPhone 12'de Siri'yi direkt kapalı kullanıyordum çünkü bir işe yaramıyordu. Ayarlardan ChatGPT+ hesabımı bağlayınca Siri resmen seviye atladı. Artık gerçekten kullanılabilir hale gelmiş.
IPhone'lar için şunu net söyleyebilirim: 17 serisiyle birlikte Apple yapay zeka konusunda ciddi bir atılım yapmış. Android'in gerisinde kalma muhabbeti bence bu seriyle bitmiş. Sihirli silgi gibi özellikler de gayet iyi çalışıyor, günlük kullanımda hem 120Hz hem Apple Intelligence farkını görüyorsun.

Kamera ve şarj performansı konusunda ilk izlenimleriniz nelerdir? Hocam. Zoom yapmam genel olarak, arada 0.5X kullanırım sürekli olmasa da.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı