5S kullanıyorum şu an, daha önce Android kullandım. Şu an Android telefonlar biraz daha iyi durumda fakat hakikaten bariz fark var. Geçen günler uygulamaların hata vermesi ile karşılaşılmış durduk yere. Custom ROM ile telefonun şahlanacağını düşünenler var. Sıkıntısı bitmiyor Android'in.
Android'in en kötü markasının en kötü modellerinden birini almışsınız. Aynı fiyata çok daha iyi alternatifleri var. Zaten ezelden beri iPhone kullanan birinin Android'e objektif bakması imkansız.2014'te iPhone 6 almıştım. 2019'a kadar sorunsuz kullandım fakat 16 GB olmasında dolayı satıp Redmi Note 7 aldım, 2 hafta anca dayanabildim. Kamera berbat ve çamur gibi çekiyor, sensörlerin kötülüğünden telefonla konuşurken ekran falan açılıyordu. Satıp 7 Plus aldım, sıkıntısız kullanıyorum.
Bu paragrafa katılmıyorum. Özellikle buraya.Bir iPhone sizi çok rahat 3 sene hatta iyi kullanırsanız 5 sene bile götürür. Android telefonlarda, bir sene sonra ne olacağını bilmiyorsunuz. Burada gelip iPhone haterları bu cümleye karşı çıkacaktır. Çabuk bozulan, ekranı kırılan iPhone'lardan örnek vereceklerdir. Fakat istisnalar kaideyi bozmaz.
Elimde S7 edge var. 5 senelik telefonda şu ana kadar performans anlamında en küçük sıkıntı yaşamadım. Bana sorarsanız özellikle Samsung uzun ömür konusunda daha iyi iş çıkarıyor. S7 edge kamerası android ve iPhone rakiplerine taş çıkartır. İyi kullanırsan, android çok daha iyi bir seçim bence. Ama android telefonlar çok daha hızlı değer kaybediyor iPhone'lar ise ismi sayesinde yıllar geçse de değerini koruyor. Ayrıca oyun oynayan, film izleyen kişiler için de Android daha iyi bir seçim. Çünkü iPhone ekran konusunda kendisini geliştirmiyor. Yıllardır HD üstüne çıkamadılar.Android telefonlarda, bir sene sonra ne olacağını bilmiyorsunuz.
Bu ömür meselesi fazla abartılıyor. Gitip Xioami alıp AnDrOid kIsa ÖmüRlü diyen çok var. (Xioami de o kadar kötü sayılmaz aslında) iPhone her sene amiral gemisi olarak çıkartıyor, gidip amiral gemisi Android telefon alsalar en az 6 yıl kullanırlar. (S20 de olduğu gibi rezalet bir işlemci veya kronik sorun yoksa) iPhone yenilikçi bir marka değil. Yıllardır aynı tasarım, aynı ekran, aynı Ram, aynı anakart, aynı kasa. Samsung daha yenilikçi. Sonsuz ekran, çentiksiz tasarım her sene iyileştirilen one ui ile çok daha iyi işler çıkartıyor. iPhone güncelleme alıyor diye uzun ömürlü sananlar da var. Güncellemelerle batarya sağlığının içine ediliyor. iPhone 2016'dan sonra bitti benim için. Git gide daha kötü telefonlar yapmaya başladılar.