iPhone cihazlarda güncelleme çok mu önemli?

Güncelleme alması telefonun yeni olduğunu gösterir iPhone 11 Türkiye için pahalı ve güncelleme alması gereken telefonlardan biri ve almaması gerçekten problem olabilir.

Malum, iPhone 11 modeli seneye güncelleme almayacak. Bütçesi o modele yeten bir insan için güncelleme almayacak olması problem mi?

Bana göre tuşlu telefon vs. Kullanmadığınız sürece önemsiz, ancak ben Jailbreak vs. İşlerinden anlamam diyorsanız güncelleme desteği kesilmiş bir IPhone'u en az 2-3 yıl daha kullanabilirsiniz. Çünkü güncelleme desteği kesilse bile güvenlik ve uygulama güncellemeleri almaya devam ediyorlar.

Malum, iPhone 11 modeli seneye güncelleme almayacak. Bütçesi o modele yeten bir insan için güncelleme almayacak olması problem mi?
Bence her cihaz için güncelleme desteği önemli bir şeydir. Çünkü destek kesilirse cihaz eskimiş demektir. iPhone 11 yeni güncellemeleri alabilecek bir cihaz. Fakat güncelleme vermemeyi tercih ediyorlar. Bunu Apple daha uzun güncelleme desteği veriyorlar Android'de yok filan diyenler neye dayanarak söylüyor anlamadım. Sen 24000 TL ye iPhone 11 alıyorsun, 18000 TL ye 12 serisini geçebilen Poco F5 var. iPhone, aldığın telefonu güncel tutarsan iyidir. Yani 14 Pro Max aldın 15 serisi çıktığında hemen 15 serisinden bir cihaz almaktan bahsediyorum.

Güncelleme almayan iPhone sunroofsuz arabaya perdesiz eve benzer. Yeni emojileri dahi alamazsınız ufak tefek detaylar ciddi can sıkar.

İkinci el 10 bin TL'ye kadar var. Sıfır gözüyle bakmadan konu açmıştım.
Muhtemelen yurt dışı ya da iPhoneluğu kalmamış sağda solda ekran cart curt değişimi yapılmış temiz olmayan cihazları o fiyatlara satarlar. Eğer bulduğunuz cihaz temizse sorunu yoksa gayet iyi hatta çok iyi fiyat.

Bir arkadaş çok iyi özetlemiş. Güncelleme almaması çok problem değil ama güncellemesi bitecek bir telefona 24 bin TL para vermek problem. Ama ikinci el uygun bir fiyata alırsanız çok iyi bile hatta. Önemli olan uygulama desteklerinin kesilmemesi ve yakın bir tarihte kesilmesinin de mümkünatı yok. Dediğiniz gibi 10 bine bulabiliyorsanız çok iyi bir fiyat ve pişman olmazsınız.

iPhone 11' güncelleme olarak 2025'i devirecektir ancak olay cihazın güncellemeden kaynaklı sorun yaşaması değil mesela ona bakarsak iPhone X'te gayet kullanılır zaten sorun olmaz memnun eder ancak olay vereceğiniz paranın karşılığını alıp alamamak. Ortalama olara 16K'nın üstüne asla çıkılmaması gereken bir telefonun 2. eli için bile 18'leri devirir fiyatlar istiyorlar hiç değmez. Sıfırı zaten direkt 24K'lara dayanmış hiç hiç asla verilmemesi gereken bir tutar (dipnot, iPhone 11 Pro kullanıyorum, 22K'lara yakın paraya yakın bir miktarı harcayacaksanız 11 Pro veya 12 öneririm veya ikinci elde de 11'le aynı fiyatlara 12 Mini bulmanız mümkün zaten sıfırına yanaşmayın S22 falan alınır hiçbirisi yerine).

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı