Çözüm GameGaraj Slayer X5T/X7T Entegre Grafik Takılma, Donma ve Anlık Ekran Parlaklığı Değişimi

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
bende ölü piksel vardı 2 tane anında değişim yaptılar. şuanda ips glow yok denecek kadar az ölü piksel de yok sadece yazılımsal bir kaç sıkıntım var o da intel kaynaklı sanırım.
Ips glow nedir? Gamegaraj'ın kronik hatası mı?

Biliyorsunuz teknoloji işi şans işi, herhangi bir durumda garanti konusunda ne kadar yardımcı oluyorlar?

Ben M.2 SSD vidasını yalama ettim laptop geldiği gün. Kendileri ile konuştuğumda eğer cihazın anakartında ve kasada zarar yoksa garantinin sorun etmeyeceği söylendi. İzmir'den verdiğim kargo ertesi gün kendilerine ulaştı bir sonraki gün işlemlerin bittiği ve kargonun verildiği söylendi, ertesi gün de aldım. Doğrudan canlı destek hattında derdinizi anlatmak biraz zor olsa da, kendi deneyimim düzgün iş yapıyorlar. 5 sene önce kardeşime de buradan almıştık laptopunu. Aynı zamanda yakın çevremdeki üç kişiye de buradan aldırdım.

Ips glow nedir? Gamegaraj'ın kronik hatası mı?
Gamegaraj'ın değil, IPS ekranların kronik sorunu.

Ben M.2 SSD vidasını yalama ettim laptop geldiği gün. Kendileri ile konuştuğumda eğer cihazın anakartında ve kasada zarar yoksa garantinin sorun etmeyeceği söylendi. İzmir'den verdiğim kargo ertesi gün kendilerine ulaştı bir sonraki gün işlemlerin bittiği ve kargonun verildiği söylendi, ertesi gün de aldım. Doğrudan canlı destek hattında derdinizi anlatmak biraz zor olsa da, kendi deneyimim düzgün iş yapıyorlar. 5 sene önce kardeşime de buradan almıştık laptopunu. Aynı zamanda yakın çevremdeki üç kişiye de buradan aldırdım.

GameGaraj'ın değil, IPS ekranların kronik sorunu.

Hocam merhaba konuda XMG'den Control Center indirdim demişssiniz biraz daha açıklar mısınız acaba.

Ayrıyeten şu an bende bir sorun yaşıyorum şu an kontrol merkezi bozuldu resmen mod değişimi yapamıyorum kontrol merkezini kaldırdığımda tuş üzerinden mod değişimi yapabiliyorum onda sorun yok yalnız tekrar kurduğumda yine aynı sorunu yaşıyorum.

Son düzenleme:
Selamlar. Bugün, vaktinde şu başlıkta bahsetmiş olduğum Slayer X5t 5050 model cihazımdaki parlaklık değişimi sorununu sanrım çözmüş bulunuyorum.

Merak edenler için konu:

Bendeki sorum şuydu: Bilgisayarın parlaklığını kısmak istediğimde görev çubuğunu kullanmaya kalktığım zaman ani bir parlaklık ve renk ayarı değişimi oluyordu. En başta kontrol merkezi kaynaklı sanmıştım ama sorun sandığımın aksine bambaşka bir şey çıktı. Ve hayır, donanım arızası değil.

neden bu sorunu çözmeye kalktım? Nasıl başladım?

Cihazım entegre grafik kartını kullanırken Chrome tarayıcısında mikro takılmalar ya da kasma sorunları yaşayınca, işlemleri kontrol ettim. Ani bir RAM kullanımı artışı veya CPU'da spike durumu yoktu. İşten kıllandım ve Intel sürücülerinde sıkıntı olduğundan şüphelendim.

Şüphelerim üzerine Intel DSA programını indirip bilgisayarıma kurulum yaptım.

Program kurulduktan sonra beni tarayıcı sekmesine attı ve Wi-Fi, Bluetooth ve grafik sürücüsü güncellemesi olduğunu söyledi. Kurulumu yaptım ve bir anlığına sorun düzeldi. Ta ki yeniden başlatana kadar. Baktım ki renkler yeniden değişiyor, ama takılmalar azalmış, dedim ki sorunlardan biri çözüldü. Peki ekran sorununu nasıl çözeceğim diye araştırmaya devam ettim.

peki asıl sorun ne?

Oluşan parlaklık değişimini incelerken renklerin de tonlarında değişim olduğunu yavaş çekimde dikkalice izleyip doğruladıktan sonra ayarları kurcalarken kazara çözümü buldum.

Arkadaşlar, değişen şey parlaklık değil: renk ayarı!
Şöyle ki, cihazınız her yeniden başlatıldığında boe (panel üreticisi) tarafından atanmış olan renk profiline dönmeye çalışıyor. kontrol merkezi burada ilk sorumlulardan biri ama tek sorumlu o değil. Renk profilinde bir nedenle yazılımsal çakışma var.

nasıl çözeceğiz?

Yapmanız gereken tek şey yeni bir renk profili oluşturmak ve uygulamak. Eğer varsa "sRGB display profile with display hardware Configuration data derived from calibration" ayarını kullanın.

Bu sorununuzu kökten şekilde çözmeli, ancak ekran renginiz biraz sarı tonlara kayabilir, bunu kafanıza göre ayarlarsanız bu da ortadan kalkacaktır.

Kısacası:

Intel Graphics sürücünüzü güncelleyin ve renk profili oluşturun.
sorun boe tarafından atanan renk profili.

Not: Nedenini bilmediğim bir şekilde bilgisayar yeniden başladığında profil ayarları sıfırlanmakta. Bu konuda bazı şikayetler gördüm. Bunu her girişte ayarlamanız gerekecek gibi gözüküyor. Çözümünü bulursam onu da yazarım.

Hocam bir şey daha sormakistiyorum, şimdi ben bu laptopu alsam dahili ekran kartında kullansam 60Hz ve 60% parlaklık ile ortalama ne kadar gider ve çok fan sesi yapar mı? Kütüphanede filan. (söylediğim durumlar dahili ekran kartında oyun oynamıyor iken)

Hocam bir şey daha sormakistiyorum, şimdi ben bu laptopu alsam dahili ekran kartında kullansam 60Hz ve 60% parlaklık ile ortalama ne kadar gider ve çok fan sesi yapar mı? Kütüphanede filan. (söylediğim durumlar dahili ekran kartında oyun oynamıyor iken)

Bende Slayer X7t var ofis moduna aldığımda fan sesi neredeyse hiç gelmiyor kontrol merkezinden doğru ayarları yaptığınızda rahatça kullanılır. Şarj olarak da sormuşsunuz sanırım ben maksimum 3 saat gördüm ama sadece enerji tasarrufu modu açıktı ve Stardew Valley oynadım sizin söylediğiniz ayarlarda ne kadar gider bilemiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı