iPhone çökerten mesaj

SMS olarak çalışıyor. Her yıl var böyle bir şey güvenlik konusunda bir sorun olacağını sanmıyorum tabii yazılımcı değilim ama olay bence mesaja baktım normal yan olarak değilde dik bir biçimde arapça olarak yazılmış telefonda galiba bunu ayrıştırmakta zorlanıyor ve kilitleniyor.

SMS olarak çalışıyor. Her yıl var böyle bir şey güvenlik konusunda bir sorun olacağını sanmıyorum tabii yazılımcı değilim ama olay bence mesaja baktım normal yan olarak değil de dik bir biçimde arapça olarak yazılmış telefonda galiba bunu ayrıştırmakta zorlanıyor ve kilitleniyor.

Beni sadece Twitter'dan attı, sanırım şanlıyım kitlenmedi telefonum ama yine de önlem olarak bir hard reset attım, yabancı kaynaklarda bunun zararsız olduğunu ve hard reset ile çözüldüğünü söylemiş eğer bir kitlenme vs olursa.
Bence şansına bile uygulamadan atmış olabilir. Yani anlık bir şey. Bir mesajlar IPhone'un çökertileceğini pek sanmam açıkçası. Link veya benzeri bir şey olsa belki ama mesaja bakmakla sanmam açıkçası.

Araştırırsanız çok fazla o mesaj yüzünden telefonu çöken olmuş, ben mesaj olarak değil de sosyal medyada yorumda gördüm ama araştırdığım kadarıyla hiçbir güvenlik sorunu yaratmıyor sadece telefonların donup kitlenmesine neden olabiliyor ama şansıma ben bunuda yaşamadım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı