Bence bu konuda bu kadar hassas olmaya gerek yok. Bunlar akıllı telefonlar, şarjda oyun oynamadıkça, sürekli tak-çıkar yapmadıkça bir sıkıntı yok bence.
Bence bu konuda bu kadar hassas olmaya gerek yok. Bunlar akıllı telefonlar, şarjda oyun oynamadıkça, sürekli tak-çıkar yapmadıkça bir sıkıntı yok bence.
Ama şöyle düşün, yan sanayi piller bile 250 lira. Bir kez batarya parası veriyorsun ve ortalama 1-1.5 yıl en yüksek performansta götürüyor. Bence bütçe uygunsa kesinlikle değiştirilmeli. Sanırım forumda en az şarj sağlığı olan bendim. %58 veya %60 iPhone 6 Plus'ım vardı. Telefon full şarjda %40 performansını veriyordu ve soğukta kapanıyordu. İşlemcisi resmen çalışmıyordu oyun ve sosyal medya acayip kasıyordu sonra telefonu değiştirdim.Benim 7 plus %76 ama gelin görün ki batarya 350 TL.![]()
Telefonu düşük pil sağlığında kullanmak, telefona kalıcı zararlar verir mi?Ama şöyle düşün, yan sanayi piller bile 250 lira. Bir kez batarya parası veriyorsun ve ortalama 1-1.5 yıl en yüksek performansta götürüyor. Bence bütçe uygunsa kesinlikle değiştirilmeli. Sanırım forumda en az şarj sağlığı olan bendim. %58 veya %60 iPhone 6 Plus'ım vardı. Telefon full şarjda %40 performansını veriyordu ve soğukta kapanıyordu. İşlemcisi resmen çalışmıyordu oyun ve sosyal medya acayip kasıyordu sonra telefonu değiştirdim.
Olması gereken budur. %80 olayı hikaye yani. Ayrıca şarj olurken telefonu kullanmayın. Bunları uygularsanız bataryanız sağlıklı olur.%20'ye indiğinde 100'e kadar şarja takıyorum.
Peki sizce neden %80 olayı hikaye? Olması gereken bu diyorsunuz ama öyle kullandım ve şu an pil sağlığım 85. Evet tabii ki düşecek fakat bence çok düştü.Olması gereken budur. %80 olayı hikaye yani. Ayrıca şarj olurken telefonu kullanmayın. Bunları uygularsanız bataryanız sağlıklı olur.
Apple cihazların şarj süresi ve sağlığı zaten uzun ömürlü değil.Peki sizce neden %80 olayı hikaye? Olması gereken bu diyorsunuz ama öyle kullandım ve şu an pil sağlığım 85. Evet tabii ki düşecek fakat bence çok düştü.
Bence yanlış düşünüyorsun ama peki.Apple cihazların şarj süresi ve sağlığı zaten uzun ömürlü değil.
Yanlışım nedir acaba? Doğrusunu öğrenmek isterim.Bence yanlış düşünüyorsun ama peki.
Yanlışım nedir acaba? Doğrusunu öğrenmek isterim.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.