Çözüldü iPhone hard reset verileri siler mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

İos lahmacunu

Picopat
Yer
EL PROFOSÖR SERGİO ile Silikon fabrikasında
Hala iPhone 6 var. Telefonun kilidini açarken klavyede yazı yazarken ses gelmiyor. WhatsApp bildirim sesi gelmiyor.
Ana ses çalışıyor ama.
Bu yüzden hard reset atacağım verilerim silinir mi?
Tüm ses ve bildirimler açık.

2A9341DD-57A4-4B71-A0E8-454BE319070A.png

68661E21-6F4C-4761-AE24-9119442A1788.png

338B7B7A-E88B-403F-A868-FCF09064D849.png

607641C3-3754-48A0-A11F-E6F9FE3E2744.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Nasıl yapılıyor?
Güzel arkadaşım, bununla alakalı rehberim var :) orda anlatıyorum.

Sorgu odasındayız sanki...

Verilerinizi yedeklemiş sıkıntı yok buradan güvenilir bir şekilde yapabilirsin.

Kaç defa yaptığımı hatırlamıyorum bile (Android) her seferinde verilerim gidiyor. Yaptığının hard reset olduğuna emin misin?

"HARD" Reset farklı "RESTORE" işlemi farklı şeyler hocam. iPhone'da "HARD" Reset orta tuş ve kilit tuşuna basarak açarsan hard reset atmış olursun. iOS'u PC'den yeniden yüklersen verilerin silinir bu işlemde restore adı verilir.

Güzel arkadaşım, bununla alakalı rehberim var :) orda anlatıyorum.

Sorgu odasındayız sanki...

Hocam işlemin adını yanlış söylüyorsun. :D :D: D Geri yükleme yaptığın işlemin adı hard reset değil. Restore'dir adı. Hard reset farklı bir şey. :D Ben bu yüzden sabahtan beri diyorum hard reset veri silmez diye.

Hard reset nasık arılıyor?
Home tuşu ve güç tuşuna elma görünene kadar basmam gerekiyor?

Bunu yaparsan telefonun yeniden başlar ve hiç bir verin silinmez. Bu işleme hard reset denir. Format atarsan restore edilir, bu da verilerini siler.

"Hard" reset farklı "restore" işlemi farklı şeyler hocam. IPhone'da "hard" reset orta tuş ve kilit tuşuna basarak açarsan hard reset atmış olursun. IOS'u PC'den yeniden yüklersen verilerin silinir bu işlemde restore adı verilir.

Hard reset = factory reset aynı şeylerdir. Cihazı fabrikadan alındığı haline döndürür birnevi.

Hard reset = factory reset aynı şeylerdir. Cihazı fabrikadan alındığı haline döndürür birnevi.

Bu işlem iPhone'da böyle değil işte. Hard reset iPhone'ler da orta tuş ve kilit tuşuna elma logosuna gelene kadar basıp, açılmasına izin vermek. Android için dediğin doğru olabilir, bilgim yok benim o konuda. Ama iPhone'da dediğim gibi. Eğer PC'ye bağlarsan hard reset atarak ve iTunes ile geri yükleme işlemi yaparsan o zaman verileri siler. Buna da iPhone'da restore işlemi deniyor. Demek istediğim hard reset ayrı, restore ayrı şeyler.

"Not: iPhone Hard reset atma işlemi veya yaygın bilinen adıyla iPhone resetleme işlemi, cihazınızdaki bilgilerin silinmesine neden olmaz. Herhangi bir makine, bilgisayar nasıl ki yeniden başlatılabiliyorsa bu işlem de telefonunuzu yeniden başlatır. Bilgileriniz cihazınızda kalmaya deva eder."

Bu işlem IPhone'da böyle değil işte. Hard reset IPhone'ler da orta tuş ve kilit tuşuna elma logosuna gelene kadar basıp, açılmasına izin vermek. Android için dediğin doğru olabilir, bilgim yok benim o konuda. Ama IPhone'da dediğim gibi. Eğer PC'ye bağlarsan hard reset atarak ve iTunes ile geri yükleme işlemi yaparsan o zaman verileri siler. Buna da IPhone'da restore işlemi deniyor. Demek istediğim hard reset ayrı, restore ayrı şeyler.

"not: iPhone hard reset atma işlemi veya yaygın bilinen adıyla iPhone resetleme işlemi, cihazınızdaki bilgilerin silinmesine neden olmaz. Herhangi bir makine, bilgisayar nasıl ki yeniden başlatılabiliyorsa bu işlem de telefonunuzu yeniden başlatır. Bilgileriniz cihazınızda kalmaya deva eder."

Teşekkürler.🥰

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı