iPhone iCloud saklama alanı hakkında sorularım

End

Kilopat
Herkese merhaba,

Merak ettiğim bir konuyu soracağım IPhone'da hiç saklama alanı satın almadım. ICloud'dan aldığımız mesala 50GB aylık 6TL gibi bir ücret, merak ettiğim konu şu örnek ben 6 TL verip 50 GB bir yer satın aldım diyelim ve 45 GB dosya yükledim.
Daha sonra aylık aboneliğimi iptal etsem, 45GB dosyam orada durur mu?

Yoksa dosyalarım silinir mi? Kullanan veya bilen arkadaşlar cevap verirse sevinirim
.

Son düzenleyen: Moderatör:
Vallahi benim aklımdaki soruyu sormuşsun. Hem yorumum kalsın burada bende haberdar olurum.

Bir de bulut depolamayı ne amaçla kullanıcaksın? Fotoğraf ve video ise Google fotoğraflar kullanabilirsin. Ben gayet memnunum. Hem para vermemiş olursun.

Yani diyor ki,
Yeni fotoğraf veya video yükleyemezsin.
Uygulamalar iCloud'a datalarını yedekleyemez.
iCloud adresinden e-mail alamazsın ve gönderemezsin.

Yani diyor ki,
Yeni fotoğraf veya video yükleyemezsin.
Uygulamalar ICloud'a datalarını yedekleyemez.
iCloud adresinden e-mail alamazsın ve gönderemezsin.

Aldım denedim, kapattım.
Durumu anlatayım 6 TL gibi bir ücret veriyoruz 50GB bir depolama veriyor iCloud sisteminde kendi sorumda merak ettiğim olayı denedim. İlk önce şunu söyleyeyim kesinlikle tavsiye etmiyorum kaliteli kayıt yapıyor fakat mükemmel yavaş.
50GB yer satın aldığımız da iptal etmez ve ödemez isek anladığım kadarıyla kullandığımız ücretsiz 5 GB sürüme döndürüyor. Bütün dosyalarınızı 50 GB'dan alabilmemiz için ise 1 ay veriyor.
Aslında çok lazımken alınıp 1ay kullan iptal et 1 ayda dosyaların orada yedeklenmiş olsa toplam 6 TL'ye 2 ay kullanırsın
neyse ki çok yavaş yedekleme yaptığından hoşuma gitmedi.
Google fotoğraflar bir gecede 4bin 5bin fotoğrafımı yedekledi tavsiye ediyorum onu kullanabilirsiniz.
15GB ücretsiz yer veriyor devamı ise dosyaların boyutunu biraz kısarak sınırsız ve paralı olarak 2'ye ayrılıyor.

Google Fotoğraflar candır
Uzun zamandır kullanıyorum bir sıkıntısını görmedim. Zaten iphone 12 MP çekiyor Google Fotoğraflarda kaç mp çekersen çek yanlış hatırlamıyorsam ya 16 MP ya da 12MP ile sınırlandırıyordu yedeklenen dosyaları ( Ücretsiz versiyonu için bu söylediklerim.) o yüzden çok memnunum

Aile paylaşımı açık bir şekilde yıllardır 200 GB iCloud alanı kullanıyor. iCloud'un olayı hızı değil, ekosistem uyumu. Birden fazla Apple cihazı olanlar için nimet, ama tek bir Apple cihaz kullanıyorsan o kadar da gerekli değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…