iPhone iCloud saklama alanı hakkında sorularım

• Konuyu başlatan End
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 24.357

End

Kilopat
Herkese merhaba,

Merak ettiğim bir konuyu soracağım IPhone'da hiç saklama alanı satın almadım. ICloud'dan aldığımız mesala 50GB aylık 6TL gibi bir ücret, merak ettiğim konu şu örnek ben 6 TL verip 50 GB bir yer satın aldım diyelim ve 45 GB dosya yükledim.
Daha sonra aylık aboneliğimi iptal etsem, 45GB dosyam orada durur mu?

Yoksa dosyalarım silinir mi? Kullanan veya bilen arkadaşlar cevap verirse sevinirim
.

Son düzenleyen: Moderatör:
Vallahi benim aklımdaki soruyu sormuşsun. Hem yorumum kalsın burada bende haberdar olurum.

Bir de bulut depolamayı ne amaçla kullanıcaksın? Fotoğraf ve video ise Google fotoğraflar kullanabilirsin. Ben gayet memnunum. Hem para vermemiş olursun.

If you downgrade your storage plan and your content exceeds the storage you have available, new photos and videos won't upload to iCloud Photo Library and your devices will stop backing up to iCloud.

iCloud Drive and iCloud-enabled apps won’t update across your devices, and you won't be able to send or receive messages with your iCloud email address.

To use iCloud after exceeding your available storage, remove backups, photos, documents, or email messages you don’t need. You can access photos, videos, and documents for 30 days after you delete or disable iCloud Photo Library and iCloud Drive.

Yani diyor ki,
Yeni fotoğraf veya video yükleyemezsin.
Uygulamalar iCloud'a datalarını yedekleyemez.
iCloud adresinden e-mail alamazsın ve gönderemezsin.

Yani diyor ki,
Yeni fotoğraf veya video yükleyemezsin.
Uygulamalar ICloud'a datalarını yedekleyemez.
iCloud adresinden e-mail alamazsın ve gönderemezsin.

Vallahi benim aklımdaki soruyu sormuşsun. Hem yorumum kalsın burada bende haberdar olurum.

Bir de bulut depolamayı ne amaçla kullanıcaksın? Fotoğraf ve video ise Google fotoğraflar kullanabilirsin. Ben gayet memnunum. Hem para vermemiş olursun.

Aldım denedim, kapattım.
Durumu anlatayım 6 TL gibi bir ücret veriyoruz 50GB bir depolama veriyor iCloud sisteminde kendi sorumda merak ettiğim olayı denedim. İlk önce şunu söyleyeyim kesinlikle tavsiye etmiyorum kaliteli kayıt yapıyor fakat mükemmel yavaş.
50GB yer satın aldığımız da iptal etmez ve ödemez isek anladığım kadarıyla kullandığımız ücretsiz 5 GB sürüme döndürüyor. Bütün dosyalarınızı 50 GB'dan alabilmemiz için ise 1 ay veriyor.
Aslında çok lazımken alınıp 1ay kullan iptal et 1 ayda dosyaların orada yedeklenmiş olsa toplam 6 TL'ye 2 ay kullanırsın :)
neyse ki çok yavaş yedekleme yaptığından hoşuma gitmedi.
Google fotoğraflar bir gecede 4bin 5bin fotoğrafımı yedekledi tavsiye ediyorum onu kullanabilirsiniz.
15GB ücretsiz yer veriyor devamı ise dosyaların boyutunu biraz kısarak sınırsız ve paralı olarak 2'ye ayrılıyor.

Aldım denedim, kapattım.
Durumu anlatayım 6 TL gibi bir ücret veriyoruz 50GB bir depolama veriyor iCloud sisteminde kendi sorumda merak ettiğim olayı denedim. İlk önce şunu söyleyeyim kesinlikle tavsiye etmiyorum kaliteli kayıt yapıyor fakat mükemmel yavaş.
50GB yer satın aldığımız da iptal etmez ve ödemez isek anladığım kadarıyla kullandığımız ücretsiz 5 GB sürüme döndürüyor. Bütün dosyalarınızı 50 GB'dan alabilmemiz için ise 1 ay veriyor.
Aslında çok lazımken alınıp 1ay kullan iptal et 1 ayda dosyaların orada yedeklenmiş olsa toplam 6 TL'ye 2 ay kullanırsın :)
Google fotoğraflar bir gecede 4bin 5bin fotoğrafımı yedekledi tavsiye ediyorum onu kullanabilirsiniz.
15GB ücretsiz yer veriyor devamı ise dosyaların boyutunu biraz kısarak sınırsız ve paralı olarak 2'ye ayrılıyor.

Google Fotoğraflar candır :)
Uzun zamandır kullanıyorum bir sıkıntısını görmedim. Zaten iphone 12 MP çekiyor Google Fotoğraflarda kaç mp çekersen çek yanlış hatırlamıyorsam ya 16 MP ya da 12MP ile sınırlandırıyordu yedeklenen dosyaları ( Ücretsiz versiyonu için bu söylediklerim.) o yüzden çok memnunum :)

Aldım denedim, kapattım.

Aile paylaşımı açık bir şekilde yıllardır 200 GB iCloud alanı kullanıyor. iCloud'un olayı hızı değil, ekosistem uyumu. Birden fazla Apple cihazı olanlar için nimet, ama tek bir Apple cihaz kullanıyorsan o kadar da gerekli değil.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı