iPhone kompakt makine olarak kullanılır mı?

Şahsi olarak adını veremeyeceğim bir YouTube kanalının videolarını İphone 11 ile çekiyorum, hareketli bir çekim olmadığı ve stüdyo ışıklarının profesyonel olmasından dolayı 4K 60FPS olarak beni hiç üzmedi. Yakın zamanda İphone 13 ile devam etmeyi düşünüyorum video konusunda. Buradaki en belirleyi etmen tam olarak ne üzerinde telefonu kamera olarak kullanacağınız.

Stüdyo içindeyse, hareketsiz çekimler ise ve elinizde bir İphone varsa tabiki iş görür. Ama sıfırdan bütçe ayırıp yapacaksanız bence herhangi bir telefon almaktansa, kompakt video kameralarına bakın derim.
Stüdyoda veya herhangi bir profesyonel işte kullanılmayacak. Tamamen şahsi, arada sırada hızlı pozları yakalayabilmek için istiyorum. Bazen bazı pozları çekmek için makineyi çantadan çıkarana kadar poz kaçıyor. En azından bu tarz pozları telefonla yakalayabilmek ve ''Keşke makineyle çekseydim bu çok kötü oldu'' dememek istiyorum.
Bir makinenin yerini ne kadar tutmasada kullanımınız için uygun olabilir 35mm tercih ediyorsunuz. Fotoğraf çekmeyi bilen biri olduğunuz için sizi idare edebilir. Kullanabilirsiniz. Son dönemde çıkan telefonlar yakın çekimlerde fotoğraf makinelerine benzemeye başladı.
Dediğim gibi, aslında araştırdığıma göre lensleri 28mm olarak çekiyor, f değerleri de makul geldi bana ama dediğim gibi sensör boyutu büyük bir etken. Dediğiniz gibi makineleri aratmıyor artık telefonlar, bu kadar parayı verdikten sonra da sadece telefon olarak değil, aynı zamanda cebimde bir kompakt makine taşıyor gibi hissetmek ve bu şekilde verim almak isterim.

Telefonlarda düşük ışıkta yüksek ışık alabilmesi için diyaframı çok açık tasarlanır ve diyafram değeri sabittir. Bu sebeple odak uzaklığı çok kısadır, yakın çekimde istediğiniz derinliği elde edemeyebilirsiniz. Gün ışığında ND filtresine ihtiyaç duyabilirsiniz. Bence elinizdeki telefonla fotoğraf makinesi ile yaptığınız çekimleri yapmaya çalışın, zayıflıklarını o zaman daha iyi anlayabilirsiniz. Eğer kompanse edebiliyorsanız iyi bir cihaza yatırım yapabilirsiniz.

Yerinizde olsam çift simli yurt dışı alırdım. Yılın 12 ayı Sim açık kalıyor ve her yıl yenileniyor. Pasaport kaydına gerek kalmıyor. Yakında yurt dışı 15 Pro veya 15 Pro Max alacağım 35K civarına. TR'de 80K vermeye gerek yok. Kuzenlerim aldılar memnunlar.
Çift sim konusunda detay verebilir misiniz? Nasıl işliyor tam olarak?

15 Pro değil de, 15 Pro Max sizi kompakt makina kadar idare eder. RAW çekip sonra düzenlemenizi de istediğiniz gibi yaparsınız.

Apple’ın en son yapılan ScaryFast etkinliği direkt 15 Pro Max ile çekilmişti. Ne kadar kullanılan ekipmanlar yine profesyonel olsa da kameranın kendisi yetiyor demek ki.

Sosyal medya işini Samsung S23 serisi ile çözdü diye biliyorum ama pek güvenmemek gerek. Sosyal medya söz konusuysa bence 15 Pro veya 14 Pro Max almalısınız.

Yerinizde olsam çift simli yurt dışı alırdım. Yılın 12 ayı SIM açık kalıyor ve her yıl yenileniyor. Pasaport kaydına gerek kalmıyor. Yakında yurt dışı 15 Pro veya 15 Pro Max alacağım 35k civarına. TR'de 80k vermeye gerek yok. Kuzenlerim aldılar memnunlar.

Yılın 12 ayı açık kalıyorsa enayimi millet hocam TR alıyor 3 katına :D devlet her SIM girişi için yılda 4 ay hak tanır maksimum 2 SIM olabilir cihazlarda bu da 8 ay eder. Eğer yılın mayıs ayı ve sonranda alırsanız bir sonraki yılın eylül ayına kadar kullanabilirsiniz. En uzun ücretsiz kullanım bu şekildedir.

15 Pro değil, 15 Pro Max sizi kompakt makina kadar idare eder. RAW çekip sonra düzenlemenizi de istediğiniz gibi yaparsınız.

Apple’ın en son yapılan ScaryFast etkinliği direkt 15 Pro ile çekilmişti. Ne kadar kullanılan ekipmanlar yine profesyonel olsa da kameranın kendisi yetiyor demek ki.
Pro Max almayı hem bütçe, hem de boyut yüzünden istemiyorum. 6.1 inç gayet yeterli boyut olarak. Pro ile yakın bir performans alabileceksem sorun olmaz açıkçası.

Çift sim konusunda detay verebilir misiniz? Nasıl işliyor tam olarak?
Hocam her sim kartı slotuna sim kartını o yıl içinde ilk defa taktığınızda 4 aylık bir süre var o işlemeye başlıyor. 4 ay sonra süre bitince o yıl boyunca o sim kartı slotu sim kartını Türkiye'de görmüyor. 4 ay dolunca 2.sim slotuna sim kartını takıyorsunuz. Bir 4 ay daha geçiyor ve bu sefer de e-sim yaptırtıyorsunuz o da aynı sim kartı gibi. E-sim için illa yurt dışı telefona gerek yok normal telefonlara da yapılıyor. Turkcell veya turk telekom operatörünüz neyse gidip ben e-sim yaptırtmak istiyorum diyorsunuz yapıyorlar. Bir 4 ay daha e-sim'den geliyor. 12 ay toplamda oluyor. Her sene de IMEI süreleri yenileniyor yani sıfırlanıyor ve döngüye giriyor. Kaydettirmeden kullanıyorsunuz. Şuan ki S21FE telefonumu böyle kullanıyorum memnunum.

Yılın 12 ayı açık kalıyorsa enayimi millet hocam TR alıyor 3 katına :D devlet her SIM girişi için yılda 4 ay hak tanır maksimum 2 SIM olabilir cihazlarda bu da 8 ay eder. Eğer yılın mayıs ayında alırsanız bir sonraki yılın eylül ayına kadar kullanabilirsiniz. En uzun ücretsiz kullanım bu şekildedir.
Duyduğum kadarıyla çift sim + e sim olunca 12 ay oluyor ondan bahsediyor olabilir arkadaş. Kendisi doğru detayı verecektir.

Yılın 12 ayı açık kalıyorsa enayimi millet hocam TR alıyor 3 katına :D devlet her SIM girişi için yılda 4 ay hak tanır maksimum 2 SIM olabilir cihazlarda bu da 8 ay eder. Eğer yılın mayıs ayı ve sonranda alırsanız bir sonraki yılın eylül ayına kadar kullanabilirsiniz. En uzun ücretsiz kullanım bu şekildedir.
Açıkladım dostum. Milletin enayiliği beni alakadar etmiyor.

Pro Max almayı hem bütçe, hem de boyut yüzünden istemiyorum. 6.1 inç gayet yeterli boyut olarak. Pro ile yakın bir performans alabileceksem sorun olmaz açıkçası.
Ben 15 Pro kullanıyorum, gayet güzel çekiyor. Evet çok yakınlar performans olarak. Gönül rahatlığı işe alabilirsiniz. Sosyal medya için zaten başka alternatif yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı