Stüdyoda veya herhangi bir profesyonel işte kullanılmayacak. Tamamen şahsi, arada sırada hızlı pozları yakalayabilmek için istiyorum. Bazen bazı pozları çekmek için makineyi çantadan çıkarana kadar poz kaçıyor. En azından bu tarz pozları telefonla yakalayabilmek ve ''Keşke makineyle çekseydim bu çok kötü oldu'' dememek istiyorum.Şahsi olarak adını veremeyeceğim bir YouTube kanalının videolarını İphone 11 ile çekiyorum, hareketli bir çekim olmadığı ve stüdyo ışıklarının profesyonel olmasından dolayı 4K 60FPS olarak beni hiç üzmedi. Yakın zamanda İphone 13 ile devam etmeyi düşünüyorum video konusunda. Buradaki en belirleyi etmen tam olarak ne üzerinde telefonu kamera olarak kullanacağınız.
Stüdyo içindeyse, hareketsiz çekimler ise ve elinizde bir İphone varsa tabiki iş görür. Ama sıfırdan bütçe ayırıp yapacaksanız bence herhangi bir telefon almaktansa, kompakt video kameralarına bakın derim.
Dediğim gibi, aslında araştırdığıma göre lensleri 28mm olarak çekiyor, f değerleri de makul geldi bana ama dediğim gibi sensör boyutu büyük bir etken. Dediğiniz gibi makineleri aratmıyor artık telefonlar, bu kadar parayı verdikten sonra da sadece telefon olarak değil, aynı zamanda cebimde bir kompakt makine taşıyor gibi hissetmek ve bu şekilde verim almak isterim.Bir makinenin yerini ne kadar tutmasada kullanımınız için uygun olabilir 35mm tercih ediyorsunuz. Fotoğraf çekmeyi bilen biri olduğunuz için sizi idare edebilir. Kullanabilirsiniz. Son dönemde çıkan telefonlar yakın çekimlerde fotoğraf makinelerine benzemeye başladı.