iPhone model önerisi

13 Pro.

60Hz ekranlı telefona tonla para bayılmaya gerek var mı?
Ben bu Hz olaylarına pek bakmıyorum görsel kaliteden ziyade kullanım kalitesi, ömür kalitesi gibi husular benim için kâfi.

Sağ olun lakin Samsung daha doğrusu Android düşünmüyorum. Şu an mevcut Samsung cihazım güncellemeden sonra çirkin bir hal aldı. Kilidi açınca ekran bir süre kilitleniyor ya 4 5 sn beklenecek ya da geri tuşuna birkaç defa basılacak. WhatsApp uygulamasında kendi kendine sohbetleri sıfırlıyor. Instagram uygulaması da birkaç hata içeriyor. SD kart takıp kullanıyordum cihazın 10. ayında SD kart arızalı uyarısı veriyor fakat SD kartta herhangi bir sorun yok. Gibi gibi durumlar Android'den soğuttu.

Son düzenleme:
Şuan için 35-45 arası duruma göre 16 için de zorlayabilirim.
Sıfır alman şart değilse 2. el olarak 13 Pro veya 14 Pro bakabilirsin. 14 Pro, birçok yönden düz 16'dan iyi cihazdır. Düz 15'ten zaten her yönden iyi. Sıfır isterim dersen illa 60 küsur TL para vereceksen yine 15 Pro var bu bütçelerde. 15 Pro her yönden düz 16'dan iyi cihaz. Tavsiyem 256GB modeli seçmen olacaktır.

Sıfır alman şart değilse 2. el olarak 13 Pro veya 14 Pro bakabilirsin. 14 Pro, birçok yönden düz 16'dan iyi cihazdır. Düz 15'ten zaten her yönden iyi. Sıfır isterim dersen illa 60 küsur TL para vereceksen yine 15 Pro var bu bütçelerde. 15 Pro her yönden düz 16'dan iyi cihaz. Tavsiyem 256 GB modeli seçmen olacaktır.

IPhone'ler için her zaman hafıza kapasitesini en altın bir üstünden al diyorlar (örneğin 128 en düşük ise 256 veya üzeri al gibi). Neden böyle?

IPhone'ler için her zaman hafıza kapasitesini en altın bir üstünden al diyorlar (örneğin 128 en düşük ise 256 veya üzeri al gibi). Neden böyle?

Yani çok video ve fotoğraf çekiyorsanız alan hızlı doluyor. Zaten en güzel kamera Pro serilerinde var. Örnek veriyorum RAW formatında bir fotoğraf 10-15 tane düz çekilmiş fotoğrafa bedel depolama olarak. Ama bir o kadar da kaliteli. ProRes video misal, Depolamayı su gibi içer ama iPhone kameranın hakkını verir sonradan düzenleme imkanı da sunarlar bu tip formatlar. İşte mesele sadece 120Hz mevzusu değil bu tip kameradaki önemli artılar da sadece Pro serilerinde var.
Depolama olarak illa en altın bir üstü depolamaya zorlamana gerek yok. En alt 128 GB depolamayı aldın diyelim iCloud Plus abonesi olursan her ay 80TL'ye sana 200GB ek depolama sunuyor. Oluyor sana telefon 328 GB. Tabii dediğim sisteme fotoğraf, video, belgeler vs. sadece depolanıyor örneğin bir Instagram iCloud Plus'a geçirilmiyor. Bu sayede de depolama sorunu ortadan kalkıyor kısaca bütçeni çok zorlamana gerek yok ama ne yap ne et Pro serisi cihaz al hocam.

Yani çok video ve fotoğraf çekiyorsanız alan hızlı doluyor. Zaten en güzel kamera Pro serilerinde var. Örnek veriyorum RAW formatında bir fotoğraf 10-15 tane düz çekilmiş fotoğrafa bedel depolama olarak. Ama bir o kadar da kaliteli. Prores video misal, depolamayı su gibi içer ama iPhone kameranın hakkını verir sonradan düzenleme imkanı da sunarlar bu tip formatlar. İşte mesele sadece 120Hz mevzusu değil bu tip kameradaki önemli artılar da sadece Pro serilerinde var.
Depolama olarak illa en altın bir üstü depolamaya zorlamana gerek yok. En alt 128 GB depolamayı aldın diyelim iCloud Plus abonesi olursan her ay 80TL'ye sana 200GB ek depolama sunuyor. Oluyor sana telefon 328 GB. Tabii dediğim sisteme fotoğraf, video, belgeler vs. sadece depolanıyor örneğin bir Instagram iCloud Plus'a geçirilmiyor. Bu sayede de depolama sorunu ortadan kalkıyor kısaca bütçeni çok zorlamana gerek yok ama ne yap ne et Pro serisi cihaz al hocam.

Teşekkür ederim güzel bilgilendirme için.

iPhone 13 ve 14 neredeyse aynı telefonlar, 14'ü önermem. Eğer alabileceksen 15 yerine 14 Pro almanı öneririm. Sebepleri ise; 120 Hz'i olması, 3 kamerası olması, 15 de olduğu gibi dinamik adaya sahip olması.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı