iPhone mu Android mi ? Bir ahiret sorusu...

Bataryası çıkmamasıyla alakası yok ki. Yani kapatamamasını demek istedim. 2 tuşa basılı tutarsanız ( Genelde ses kapama ve telefon kapama tuşu ) her telefon kapanıyor
Daha önce bunu açıkken denememiştim. Ekran kilidini unutanlara bu şekilde format attımda açıkken hiç basmadım. Bi daha dondurunca denerim.

Androidde veya iPhone serisinde tuş kilitlenmesi diye birşey duymadım. Fiziksel tuşdan bahsediyoruz bu arada.
Kilitlenen iPhone da ( Yani donmuş hiç hareket etmiyor ) veya Android serisindeki bir telefonda da aynı durumda ( Donmuş hareket etmiyor ekran ) 2 fiziksel tuşa ( iPhone ve android farklı olabilir ) denedim ve ikisinde de kapanıyor. Yani tuşu etkisiz hale getirmekten kastınız tuşun bozulmasıysa anlarım
Amacım bilgi vermek bu arada.
@anticor Bunu biliyorum da arkadaş ya tuşu da etkisiz hale getirirse ne yapacak?
Ben bunu düşünerek batarya çıkartılmasıyla alaklı yazdım.

Android kullanan birin İphone kullandıktan sonra androide bir daha geçmez çünkü İphone rahtlığına alışır fiyatını bence gayet hak eden bir telefon kullanmadan önce bende çok kötü görüyordum ama kullandıktan sonra aklımdaki herşey değişti. Kullanmadan anlayamazsın İphone farkını.

Android, Linux bir sisteme göre fazlasıyla basit geliyor. (en azından bana)
Bilgisayarda Mint kullanırken bazı şeyleri internetten öğrenmem gerkiyor fakat Android kullanırken biraz kurcalama ile genelde istediğim şeyi buluyorum.

Kısaca; kime göre, nese göre.

Ayrıca fiyatını hak etmiyor. Bunun kişiden kişiye de değişmiyeceği kanaatindeyim.

Herkezin fikrine kimse karışamaz.

Zevkler ve renkler tartışılmaz.

Ama hiçbir güç bana Samsung gibi bir gereksiz markayı savunamaz. Canları sıkıldığında telefon çıkartıyorlar ve klasik bir Samsung en fazla 2 yıl dayanır. Az bir süre güncelleme veriyorlar sonra o telefon bir vakit sonra hata vermeye, kasmaya , donmaya başlıyor.Bir de Android kasmaz, kullanıcıların yükledikleri saçma uygulamalar yüzünden kasar telefon, güncelleme almazsa kasar. Bakın Nexus'a asla güncelleme konusunda sıkıntı çekmez, asıl Android Nexus'dur. Samsung aldığım güne lanet olsun. Bana kalırsa WP alın. Lumia 1520 mesela.

Iphone'un şarz sıkıntısı başa bela. Iphone 6 Plus'ta nasıl olurda 1800 Mah batarya olur. Sırf batarya için alınmaz Iphone.

Android alırsan senin için 3 kural geçerlidir.

1- Samsung, General Mobile ve diğer gereksiz markaların gereksiz telefonlarından , malzeme kalitesi yerlerde olan , örnek olarak General Mobile bu tür markalardan uzak duracaksın.

2- Ram çok önemli en az 2,3 GB olması gerek.

3- Malzeme kalitesi.

Örneğin; Zenfone 2 müthiş bir telefon , kamerası ve donanım özellikleri tüm Galaxy ve Note serisinden üstün. Ram 4 GB ve malzeme kalitesi süper, güncelleme konusunda çok iyi bir telefon.

Tam 1 yıl önce dediklerinizin aynısını diyordum. iPhone alınmaz o fiyata ondan daha iyi telefonlar var diyordum. Tamda sizin dediğiniz gibi. O zamanlar android kullanıyordum. Daha sonra iOS kullanmaya başladım, bu dediklerimin tam tersini söyler oldum. Arkadaşlarımın bana 1 yıl önce ne diyordun şimdi ne diyorsun dediği oluyor. Room-Root işleriylede JB ile de uğraştım. İki işletim sisteminide normal bir kullanıcı seviyesinde biliyorum. Hiç bir şekilde fanboyluk falanda değil ama Jailbreaklli bir iPhone a hiçbir telefon değişilmez. Tabi ki zevkler renkler tartışılmaz orası ayrı konu.

@39004 'ninde dediği gibi kullanmadan bu fark anlaşılmaz.

@Recep Baltaş bey ısrarla sizden cevap bekliyorum. Kusura bakmayın rahatsız ediyorsam ama cevabınız benim için önemli.

Iphone kullanıcıları kapalı kutuda yaşamaktan sıkılmadınız mı? Güvenlik konusunda da Jennifer Lawrence'ı örnek gösterebilirim. Ayrıca bu devirde bluetooth gibi basit bir teknolojiyi kullanamamak nedir?

Bu mesajını yeni okudum da ,
Android açık da ne oluyor? Birçok kimse androidin açık kaynak vs olmasını bile bilmiyor. Jennifer Lawrance örneği şuna benzemiş :
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bluetooth'u en son kullanalı android telefonumu almadan önceydi. Devir artık Bulut Depolama ile paylaşma devri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…