iPhone mu Samsung mu?

xarqon

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. iPhone 13 128 GB telefona sahibim, Mayıs ayında 2. yılı dolacak. Ancak şarj konusunda çok şikayetçiyim. Batarya sağlığı 86'ya düşmüş durumda ve günde 2 kere bazen 3 kere şarj etmem gerekiyor. Kullanımımın iş sebebiyle okumalar ve yazmalar, bu kullanım dışında da genelde video izleme ve ara sıra oyun oynama açısından geçtiğini düşünürsek yetersiz kalıyor hem ekran açısından hem de batarya açısından. iPhone 15 Pro veya iPhone 16 Pro cihazlarına bakmıştım ancak bugün arkadaşım Samsung S24 serisine bakmamı ve 3 gün sonra çıkacak S25 serisine göz atmamı önerdi. Ekran büyüklüğü, Hz olayı ilgimi çekiyor Samsung'da. Önerilerinizi dinlemek isterim. İyi akşamlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kesinlikle S25 serisini bekleyip bütçenize göre seriden bir cihaz alın.
Aynı bütçeye alacağınız Samsung, iPhone'a göre çok çok üst düzey bir deneyim verecektir sizlere. Ki bunun dışında da bana göre markaların en iyi amiral gemisi cihazlarını karşılaştırırsak da Samsung çok öndedir.

Hocam Samsung gerek güncelleme desteği gerek tasarım gerek fiyat ve inovasyon ve açık sözlülük olarak Apple dan önde. Samsung bir çok telefonda inovasyon olarak iyiydi. Lâkin s24 serisinde yeterli yenilik yapmadığını söyleyerek özür bile dilemişti. Batarya konusuna ve işlemci gücüne gelirsek sizi üzmez. iPhone cihazlar kadar bu konuda iyiler. Artık sosyal medya paylaşımında kalite düşmesi olayı da yok. Güvenlik ve yazılım güncellemesi olarak baya iyi durumdalar. Şuanda hocalarımın dediği gibi s25 serisinden size uygun olanı seçebilirsiniz.
Benim önerilerim ve görüşlerim bu yönde. Kendinize uygun hissettiğiniz cihazı alabilirsiniz.

Merhaba. iPhone 13 128 GB telefona sahibim, Mayıs ayında 2. yılı dolacak. Ancak şarj konusunda çok şikayetçiyim. Batarya sağlığı 86'ya düşmüş durumda ve günde 2 kere bazen 3 kere şarj etmem gerekiyor. Kullanımımın iş sebebiyle okumalar ve yazmalar, bu kullanım dışında da genelde video izleme ve ara sıra oyun oynama açısından geçtiğini düşünürsek yetersiz kalıyor hem ekran açısından hem de batarya açısından. iPhone 15 Pro veya iPhone 16 Pro cihazlarına bakmıştım ancak bugün arkadaşım Samsung S24 serisine bakmamı ve 3 gün sonra çıkacak S25 serisine göz atmamı önerdi. Ekran büyüklüğü, Hz olayı ilgimi çekiyor Samsung'da. Önerilerinizi dinlemek isterim. İyi akşamlar.

16 Pro'luk bütceniz varsa alın halihazırda işletim sistemine alışmışsınız büyük ekran istiyorsanız Pro Max öneririm hele ekosisteminiz vs varsa hiç uğraşmayın forumda herkeste bir Samsung sevdası var ben IPhone'nin Pro modellerinin daha iyi olduğunu düşünüyorum. Samsung sanki her nesilde bir devrim yapıyor sızıntılara göre bu sene başarısız buldum biraz. Ama derseniz çok para vermek istemiyorum benim için F/P önemli o zaman S25 serisi sizin için bir biçilmiş kaftan.

S25 beklemenizi öneririm Samsung batarya konusunda IPhone'dan daha iyi ama iPhone devam edeceğim derseniz Plus veya Pro Max bakmanız gerekir onlar ancak batarya konusunda iyiler fakat onların fiyatına Samsung Ultra varken bana onları almak mantıksız geliyor bir de S25 serisinde Snapdragon 8 Elite ile geleceği söyleniyor tüm cihazların ve bu işlemci oldukça güçlü bu da bir + diyebiliriz.

Forumda herkeste bir Samsung sevdası var.
Samsung sevdası değil o. Mantık çerçevesinde yaklaşan herkesin Samsung'un çoğu açıdan önde olduğunu anlaması gerekir diye düşünüyorum. Tam tersi bu Apple kullanıcılarının bu körü körüne bağlılığı nedir, teknik detaylarını ayrıntılarıyla anlatsan bile bi' iPhone olamaz şeklinde geçiştirip devam ediyorlar, hangi açıdan önde sizce mesela iPhone, merak ettim?

Samsung sevdası değil o. Mantık çerçevesinde yaklaşan herkesin Samsung'un çoğu açıdan önde olduğunu anlaması gerekir diye düşünüyorum.

Evet, katılıyorum. Eğer kameraya yönelik bir beklentisi olmuş olsaydı Pro Pro Max denilebilirdi. Kaldı ki Samsung kamera konusunda da gayet başarılı işler çıkarıyor. Daha az para ödeyerek yine yüksek bir kaliteli cihaza sahip olmak varken neden daha fazla para versin.

Evet, katılıyorum. Eğer kameraya yönelik bir beklentisi olmuş olsaydı Pro Pro Max denilebilirdi. Kaldı ki Samsung kamera konusunda da gayet başarılı işler çıkarıyor. Daha az para ödeyerek yine yüksek bir kaliteli cihaza sahip olmak varken neden daha fazla para versin.
Kamera açısından da Ultra'ların, Pro Max'lere göre önde olduğunu düşünüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı