iPhone neden bu kadar pahalı?

tommyangelo123

Hectopat
Daha fazla  
2 GB RAM, 64 GB hafıza, 1821 mAh bataryası ve space gray rengi ile iPhone 8 Hepsiburada'da 5729 TL. Bunun vergiden başka açıklaması olamaz sanırım. Fakat neden?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok daha iyi olan SE 2020 modeli bile 5000TL ise olay bence vergi değil yanlış fiyatlandırmadır 😀

SE 2020 neden 5000TL derseniz işte o zaman vergileri konuşabiliriz.
İşlemcisi iyi çünkü. Arkadaşların da dediği gibi, aslında pahalı değiller. Yurtdışında 1 haftalık çalışma ile son model alabiliyoruz. Diğer telefonlara kıyasla pahalı olsa bile parasını sonuna kadar hak eden bir telefondur.

iPhone bence servis ve kullanım ömrü olarak fiyatını karşılıyor. Bataryam iyi değil dedim, pil ve ekranı değiştirip göndermişler. "Telefona osurmuşsunuz ondan böyle olmuş, kullanıcı hatası bu" diyen yok. Kimse zorluk çıkarmadan hallediyor işlemi. Diğer markalarda böyle bir davranış göremedim ben hiç. Telefonlar zaten genel olarak aşırı pahalı. Onun da zaten sebepleri belli. İyi bir cihaz alayım desen iki asgari ücret tutuyor en azından. Fazlası da sizin lüks anlayışınıza bakıyor.

iPhone bence servis ve kullanım ömrü olarak fiyatını karşılıyor. Bataryam iyi değil dedim, pil ve ekranı değiştirip göndermişler. "Telefona osurmuşsunuz ondan böyle olmuş, kullanıcı hatası bu" diyen yok. Kimse zorluk çıkarmadan hallediyor işlemi. Diğer markalarda böyle bir davranış göremedim ben hiç. Telefonlar zaten genel olarak aşırı pahalı. Onun da zaten sebepleri belli. İyi bir cihaz alayım desen iki asgari ücret tutuyor en azından. Fazlası da sizin lüks anlayışınıza bakıyor.

Asgari ücretli ay sonunu zor getiriyor nasıl iPhone alacak? En az 5-6 ay çalışması lazım (eğer bir aileye bakmıyorsa)

iPhone sadece bizde (ve Afrika ülkelerinde vs.) pahalı. ABD'de asgari ücret 7,25$/saat. Günde 10 saat çalışsa 72,5$ ediyor. Haftada 6 gün çalışsa ayda 24 gün eder onla da çarpınca 1740$. Eğer bu parayı hiç harcamazsa taksitsiz 1 ayda 2 tane iPhone 11 alabiliyor. Ama bizde asgari ücretle 2 tane iPhone 11 almak için yaklaşık 6 ay çalışması lazım.

@Ahura Mazda Bir kamyon yazı var orada ve çıkarabildiğiniz sonuca bakın. :D Asgari ücretli iPhone telefon mu alsın dedim, biraz okuduğunuzu anlasanız keşke. Orada bir kıyaslama var değil mi? Hani iyi bir telefonun en az iki asgari ücret tutacağı ve fiyatların yüksek olmasıyla alakalı görüşümü pekiştirmem gibi.

@PepsiManTR! 4 sene önce WAT programıyla ABD'ye çalışmaya gitmişti arkadaşım. O bile dandik işinde 9.5$ aldı saatlik. Asgari ücret alan yok neredeyse ki, olsa bile nüfusa oranı çok düşüktür. Bizim oranımız çok yüksek ve alım gücü çok düşük maalesef.

@Ahura Mazda bir kamyon yazı var orada ve çıkarabildiğiniz sonuca bakın. :D asgari ücretli iPhone telefon mu alsın dedim, biraz okuduğunuzu anlasanız keşke. Orada bir kıyaslama var değil mi? Hani iyi bir telefonun en az iki asgari ücret tutacağı ve fiyatların yüksek olmasıyla alakalı görüşümü pekiştirmem gibi.

Pardon yanlış okumuşum ama konu IPhone'la ilgili olunca IPhone'u kast etiğini sandım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı