iPhone önerisi

• Konuyu başlatan Adis
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 465

Adis

Femtopat
Daha fazla  
Yurt dışı kayıt edilmeyecektir ona göre tavsiye ederseniz sevinirim. Genellikle gündelik fotoğraf vs için kullanacağım, oyun fazla oynamam. 2 3 yıl götürsün en az. iPhone 12 (yurt içi) mi, iPhone 13,13 Pro, Pro Max veya 14 Pro, Pro Max (yurt dışı) bunlardan biri mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer yurt dışı cihaz kullanamayacaksanız, iPhone 12 yerine iPhone 13 (yurt içi kayıtlı) modelini tercih etmenizi öneririm.
Eğer IMEI kaydı yapma şansınız varsa, iPhone 13 Pro veya 14 Pro (yurt dışı) uzun vadede daha iyi bir seçenek olur.
Oyun oynamıyorsanız ve sadece günlük kullanım ve fotoğraf çekimi için bir telefon arıyorsanız, iPhone 13 (yurt içi kayıtlı) en mantıklı seçimdir.

Eğer yurt dışı cihaz kullanamayacaksanız, iPhone 12 yerine iPhone 13 (yurt içi kayıtlı) modelini tercih etmenizi öneririm.
Eğer IMEI kaydı yapma şansınız varsa, iPhone 13 Pro veya 14 Pro (yurt dışı) uzun vadede daha iyi bir seçenek olur.
Oyun oynamıyorsanız ve sadece günlük kullanım ve fotoğraf çekimi için bir telefon arıyorsanız, iPhone 13 (yurt içi kayıtlı) en mantıklı seçimdir.
İphone 13 2. Eli zor bela alırım belki. Kayıt şansım yoksa napıcam Peki hadi 13 te alamadım diyelim

Eğer iPhone istiyorsanız ve iPhone 13 alamıyorsanız, iPhone 12 (yurt içi) veya iPhone 11 (yurt içi, temiz ikinci el) mantıklı olur.
Eğer Android’e açıksanız, bu bütçeye uygun Samsung, Xiaomi veya Pixel cihazları daha güncel özellikler sunabilir.
iPhone 12 bulamazsanız ve iPhone 11'e düşmek istemiyorsanız, Android seçeneklerini de değerlendirin.

Eğer iPhone istiyorsanız ve iPhone 13 alamıyorsanız, iPhone 12 (yurt içi) veya iPhone 11 (yurt içi, temiz ikinci el) mantıklı olur.
Eğer Android’e açıksanız, bu bütçeye uygun Samsung, Xiaomi veya Pixel cihazları daha güncel özellikler sunabilir.
iPhone 12 bulamazsanız ve iPhone 11'e düşmek istemiyorsanız, Android seçeneklerini de değerlendirin.
Ama bu yurtdışı modelleri de ilgimi çekiyor. 4 ay idare edilir bence boşta.

Eğer IMEI kaydı yaptırabilirseniz ve en az 2-3 yıl kullanmak istiyorsanız, iPhone 14 Pro veya 13 Pro (yurt dışı) almak mantıklı. Ama IMEI kaydı yaptırmazsanız, 4 ay sonra kapanacak bir telefon almak riskli olabilir.

Eğer IMEI kaydı yaptırabilirseniz ve en az 2-3 yıl kullanmak istiyorsanız, iPhone 14 Pro veya 13 Pro (yurt dışı) almak mantıklı. Ama IMEI kaydı yaptırmazsanız, 4 ay sonra kapanacak bir telefon almak riskli olabilir.
Yani risk elbette var 13 modeli alırım herhalde ama 13 e param yetmezse mecbur yurtdışı kayıt etme imkanım yok

Eğer kesinlikle IMEI kaydı yaptıramayacaksan, yurt dışı cihaz almak büyük risk olur. En mantıklı seçenek yurt içi iPhone 12 veya uygun fiyatlı temiz bir iPhone 11 olabilir.

Eğer kesinlikle IMEI kaydı yaptıramayacaksan, yurt dışı cihaz almak büyük risk olur. En mantıklı seçenek yurt içi iPhone 12 veya uygun fiyatlı temiz bir iPhone 11 olabilir.
Bu riske ben inanmıyorum açıkçası, daha doğrusu riskten kastığınız nedir? Şahsen ben 12 hele hele 11 i pek mantıklı bulmuyorum artık.

Riskten kastım şu: IMEI kaydı yapmadan bir yurt dışı iPhone alırsanız, 4 ay sonunda telefonun şebekesi kapanır ve yalnızca Wi-Fi ile kullanılabilir hale gelir. Yani:

• Arama, SMS ve mobil veri kullanamazsınız.
  • Sadece Wi-Fi bağlantısı olan yerlerde internet kullanabilirsiniz.
  • Eğer IMEI kaydı yapılmazsa, fiziksel SIM veya eSIM ile şebeke bağlantısı sağlanamaz.
Eğer bu durumu sorun olarak görmüyorsanız, o zaman sizin için bir risk olmayabilir. Ancak uzun vadede bu cihazı kullanmak istiyorsanız, şebeke olmadan ne kadar iş görebileceğini iyi düşünmek gerekir

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı