iPhone "parolalar" bölümü güvenli mi?

511993

Hectopat
Selam dostlar. Genel kullandığım parolalarımı normalde telefonun not defterinde parolalı olarak tutuyorum, haliyle pek güvenli gelmiyor.
Güvenli bir parola yöneticisi arıyorum. iPhone'da bulunan parolalar bölümü güvenli mi?
Bir de şifre girilecek bölümlere geldiğimizde otomatik olarak şifre oluşturuyor kendi kendine, bu şifreler güvenli mi?

Kesinlikle! "Parolalar" bölümündeki(diğer adıyla iCloud Anahtar Zinciri) şifreler telefonunuzun kilit ekranı şifresi ile şifreleniyor ve cihaz değiştirdiğiniz zaman tekrar kilit ekranı şifresi girmezseniz o menüyü açamıyorsunuz.

Apple'ın yaptığı en iyi şeylerden biri güvenlik. Bu bağlamda şimdiye kadar parola özelinde bir sızıntı olmadı, ki olacağını da sanmıyorum.

Otomatik oluşturulan şifrelere gelirsek şöyle bir gerçek vardır, bir şifreyi kırmak için ne kadar fazla ihtimal varsa şifre o kadar güvenlidir.

Örneğin 5 basamaklı sadece sayı içeren şifre için 99999 ihtimal vardır.
Ancak işin içine harfleri katarsak bu ihtimal en az 2899971 olur.

Apple'ın ürettiği şifreler de güvenli aslında, ancak yine de tavsiye etmem çünkü olur da erişiminizi kaybederseniz bir daha açmanız çok zor olabilir ve hesaplarınızı kaybedebilirsiniz.

Akılda kalıcı ve uzun şifreler düşünün. :)

Selam dostlar. Genel kullandığım parolalarımı normalde telefonun not defterinde parolalı olarak tutuyorum, haliyle pek güvenli gelmiyor.
Güvenli bir parola yöneticisi arıyorum. iPhone'da bulunan parolalar bölümü güvenli mi?
Bir de şifre girilecek bölümlere geldiğimizde otomatik olarak şifre oluşturuyor kendi kendine, bu şifreler güvenli mi?
Evet, güvenli. Kendim de kullanıyorum.

iPhone’da bulunan parolalar bölümü, Apple’ın iCloud Anahtar Zinciri adlı bir hizmeti ile çalışır. iCloud Anahtar Zinciri, web siteleri ve uygulamalar için kullandığınız parolaları, kredi kartı bilgilerini ve Wi-Fi ağlarını güvenli bir şekilde saklar ve Apple aygıtlarınız arasında senkronize eder. Parolalar bölümü, kaydedilmiş parolalarınızı görüntülemenize, düzenlemenize ve güvenlik önerileri almanıza olanak tanır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı