iPhone pil sağlığı nasıl en iyi şekilde korunur?

telefon rafta beklediyse şayet ömründen 1 yıldan fazla gitmiştir.

Uygun koşullarda saklandı ise hiçbir sorun olmaz. Olabildiğince soğuk bir ortam ve pil doluluğu ortalama %60 olduğu durumda pil sağlığı neredeyse hiç değişmeyecektir uzun yıllar.

Yani hocam pil 20'nin altına düşsün mü düşmesin mi bu örneklediğim senaryoda genelde eve geldiğimde takıyorum %20'nin altına düşünmüyorum genellikle.

%0-25 arası ideal hocam işte. %50'lerde %40'larda takmayın yani olabildiğince düşsün. Maksat şarja az takın.

%0-25 arası ideal hocam işte. %50'lerde %40'larda takmayın yani olabildiğince düşsün. Maksat şarja az takın.

Şarja az takıp, çok takmanın bir etkisi yok diye biliyorum. Önemli olan 20-80 arasında tutmaktır.

Hocam pek oyun oynamam da oyun oynarken ısınırsa?

Anladım hocam.

Anladım hocam başka bir şey var mı?

Dediğim gibi sıcaklık en dikkat edilmesi gerekendir. Bir de pili olabildiğince 20-80 arasında tutarsanız iyi olur ama çok fazla dikkat etmenize gerek yok. Bunlar dışında bir şey yapmanıza gerek yoktur.

Mesela dışarıda uzun süre kalacaksanız %100 yapmaktan çekinmeyin. Uzun süre kullanmayacaksanız o zaman 20'nin altına ve 80'in üstünde bekletmeyin. Günlük kullanımda 80-100 arasında uzun süre kalmayacağından pek bir sorun yaratmaz.

Son düzenleme:

Anladım hocam eyvallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…