iPhone pil sağlığı nasıl en iyi şekilde korunur?

Yani hocam pil 20'nin altına düşsün mü düşmesin mi bu örneklediğim senaryoda genelde eve geldiğimde takıyorum %20'nin altına düşünmüyorum genellikle.

%0-25 arası ideal hocam işte. %50'lerde %40'larda takmayın yani olabildiğince düşsün. Maksat şarja az takın.

Vereceğim tavsiyelerden ilki şarjı 20-80 arasında olabildiğince tutmaya çalışın ama çok fazlada kasmayın bunun pil sağlığına büyük etkisi yok. En önemli olan unsur yüksek sıcaklıktır. Cihazı yüksek sıcaklıktan olabildiğince korumaya çalışın.

Hocam pek oyun oynamam da oyun oynarken ısınırsa?

%0-25 arası ideal hocam işte. %50'lerde %40'larda takmayın yani olabildiğince düşsün. Maksat şarja az takın.

Anladım hocam.

Anladım hocam başka bir şey var mı?

Dediğim gibi sıcaklık en dikkat edilmesi gerekendir. Bir de pili olabildiğince 20-80 arasında tutarsanız iyi olur ama çok fazla dikkat etmenize gerek yok. Bunlar dışında bir şey yapmanıza gerek yoktur.

Mesela dışarıda uzun süre kalacaksanız %100 yapmaktan çekinmeyin. Uzun süre kullanmayacaksanız o zaman 20'nin altına ve 80'in üstünde bekletmeyin. Günlük kullanımda 80-100 arasında uzun süre kalmayacağından pek bir sorun yaratmaz.

Son düzenleme:
Dediğim gibi sıcaklık en dikkat edilmesi gerekendir. Bir de pili olabildiğince 20-80 arasında tutarsanız iyi olur ama çok fazla dikkat etmenize gerek yok. Bunlar dışında bir şey yapmanıza gerek yoktur.

Mesela dışarıda uzun süre kalacaksanız %100 yapmaktan çekinmeyin. Uzun süre kullanmayacaksanız o zaman 20'nin altına ve 80'in üstünde bekletmeyin. Günlük kullanımda 80-100 arasında uzun süre kalmayacağından pek bir sorun yaratmaz.

Anladım hocam eyvallah.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı