iPhone şarjdan ne zaman çekilmeli?

Wuthrad

Kilopat
Merhaba arkadaşlar,

Biliyorsunuz ki bu konu sürekli gündeme geliyor ancak net olarak bir kaynak bulabilmiş değilim. Kimisi %20'ye düştüğünde şarja takılıp %80'e geldiğinde şarjdan çekilmesi gerektiğini belirtirken bazıları da %100'e kadar şarj olması gerektiğini söylüyor. Peki bu konu hakkında resmi bir kaynak var mıdır? Apple bu konuda nihai bir açıklama yaptı mı?

Merhaba arkadaşlar,

Biliyorsunuz ki bu konu sürekli gündeme geliyor ancak net olarak bir kaynak bulabilmiş değilim. Kimisi %20'ye düştüğünde şarja takılıp %80'e geldiğinde şarjdan çekilmesi gerektiğini belirtirken bazıları da %100'e kadar şarj olması gerektiğini söylüyor. Peki bu konu hakkında resmi bir kaynak var mıdır? Apple bu konuda nihai bir açıklama yaptı mı?

%80 hikaye, %100'e kadar doldurun. %20'nin altına düşürmeyin.

IPhone'nun hangi model telefonu için konuşuyorsunuz? Son model için konuşuyorsanız son modelde lityum iyon bataryalar var. O yüzden bu bataryalarda şarjı ne kadar çok %100 de tutarsan bataryanın ömrü o kadar azalır. Hatta iPhone ve birçok telefon markalarında pili koruma özelliği var bu özelliği bende kullanıyorum. Özellik şöyle çalışıyor, telefonun şarjı dolunca %85'te kalıyor ve %100 yapmıyor. Şarjıda %30'un altına düşürmemeye çalışın.

Merhaba arkadaşlar,

Direkt resmi kaynak olarak demeyeyim ama size şöyle söyleyeyim. Eğer elektrikli bir araç alırsanız (içerisinde li-on pil vardır ve telefon bataryasıyla aynı prensipte çalışır) sizi %20-80 arasında şarj etmenize imkan sağlar. Çünkü %20 altı ve %80 üzeri pil ömrünü büyük oranda düşürür. Bu yüzden %20 altına düşürmeyin, 80 üzerine şarj etmeyin

%20'nin altına düşürmeyin mümkünse 25-30 gibi takın %80'de şarjdan alın. 100'e kadar şarj etmek veya 20'nin altına düşürüp tam şarj etmek gibi şeyler pili yiyor.

Direkt.
IPhone'nun hangi model telefonu için konuşuyorsunuz? Son model için konuşuyorsanız son modelde lityum iyon bataryalar var. O yüzden bu bataryalarda şarjı ne kadar çok %100 de tutarsan bataryanın ömrü o kadar azalır. Hatta iPhone ve birçok telefon markalarında pili koruma özelliği var bu özelliği bende kullanıyorum. Özellik şöyle çalışıyor, telefonun şarjı dolunca %85'te kalıyor ve %100 yapmıyor. Şarjıda %30'un altına düşürmemeye çalışın.

Resmi kaynak olarak demeyeyim ama size şöyle söyleyeyim. Eğer elektrikli bir araç alırsanız (içerisinde li-on pil vardır ve telefon bataryasıyla aynı prensipte çalışır) sizi %20-80 arasında şarj etmenize imkan sağlar. Çünkü %20 altı ve %80 üzeri pil ömrünü büyük oranda düşürür. Bu yüzden %20 altına düşürmeyin, 80 üzerine şarj etmeyin.
Söylesenize elinizde resmi bir kaynak var mı? Çok mu biliyorsunuz? %20'nin altına düşürmüyorum, %100'e kadar şarj ediyorum. Pil sağlığım şu anda gayet de olması gereken yerde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Söylesenize elinizde resmi bir kaynak var mı? Çok mu biliyorsunuz? %20'nin altına düşürmüyorum, %100'e kadar şarj ediyorum. Pil sağlığım şu anda gayet de olması gereken yerde.

Ekran görüntüsü 2024-01-20 095109.png

Apple CEO'su babam olmayabilir ama klavyeyle Google da araştırma yapacak parmaklarım var :D

Dizüstü bilgisayar pili ile telefon pilini bir tutmayacak aklım var. :D

Hocam kafanız almıyor mu algılamıyor mu lityum iyon pil teknolojisi dizüstünde kullanılanla telefonda kullanılan farklımı oluyor? :D ve makalenin hepsini okumamışsınız sanırım sadece dizüstü olmadığını anlardınız okusanız. Okuyacak gözde yok vay halimize.

Hocam kafanız almıyor mu algılamıyor mu lityum iyon pil teknolojisi dizüstünde kullanılanla telefonda kullanılan farklımı oluyor? :D ve makalenin hepsini okumamışsınız sanırım sadece dizüstü olmadığını anlardınız okusanız. Okuyacak gözde yok vay halimize.

Asıl siz mi anlamıyorsunuz? Dizüstünde kullanılan pil ile telefonda ki pil birebir aynı değildir. + işin içine yazılım da giriyor. Mesajımı yazdıktan sonra ki 7 dakika da cevap vermek yerine makalenin tamamını okudunuz galiba. Okuyacak göz varda karşı da ki cahil olunca okumaya gerek kalmıyor biliyor musunuz?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı