Yukarıdaki Apple fanı S22 modeline ısınma sorunu var deyip iPhone 12 modelinin ne kadar ısındığından da habersiz gidip onu öneriyor. Bizzat kendim iPhone 12 Pro kullanıyorum ve kesinlikle serin değil telefon. Performansı etkiliyor mu hayır aynı şey S22 modeli için de geçerli. Başka konuda da SD 888 modelinde ısınma sorunu var deyip Exynos 2100 önermekten de çekinmiyor beyefendi. Halbuki iki işlemci de termal olarak benzer. İkisi de aynı üretim bandından çıkan işlemciler. 8 gen 1, SD 888, E2100 bunlar serin çalışmıyor bu doğru ancak performansı etkileyen bir durum yok. Sorunlu olsalar bu kadar firma boşuna kullanmaz. Firmalar bunu düşünemiyor, bu firmalardan kendini akıllı sanan şahıslar ısınma sorunu var deyip duruyor. Termal verimlilik olarak kötü işlemciler kimse buna karşı çıkmıyor. Başlıca nedeni de Samsung'un üretim kalitesizliğinden kaynaklanıyor. Apple kullanıyorsunuz diye de başka markaları gömmeniz fanlıktan başka bir şey değil.
S22 ısınma sorunu dert edenler için CPU throotling testinde 1 saat sonunda en iyi skoru veren de yine s22. diğer GPU ağırlıklı testlerde en fazla düşüş yaşayan da o. Diğer modellerde de ister istemez düşüş oluyor. S22 de bu oran daha fazla elbette. Kimse de S22 alıp oyuna abanmayacaktır nitekim istese de batarya izin vermeyecektir.
Burada da 12 Pro'nun termal verimliliği rakiplerinden kötü. Söz konusu Android düşmanlığı olunca bunları da görmezden geliyorlar.