SE2 fiyatı 5.300 TL ortalama. IPhone 12 mini ise 9000 civarı. SE3 çıkarsa muhtemelen 7000-8000 TL olur diye tahmin ediyorum. Bende SE2 var şu an ve bataryası haricinde memnunum telefondan. Boyutu kimilerine göre küçük ama bence ideal. Iphone 7/8 ile aynı boyda ve aynı kılıflar ile koruyucu camlar kullanılıyor. Çok açılamam diyorsanız şimdilik SE2 alınıp ilerde 3'ü çıkınca satıp üstüne ekleyerek alabilirsiniz bence.
Hiç mantıklı geliyor mu sana? Iphone 12 Mini gibi bir telefon dururken gidipte SE 3 çıkarmazlar. Çıkarsalar kim alacak? Kaç TL/Dolar olarak çıkaracaklar? SE 2'nin fiyatı ortalama 5500TL iken SE 3 kaç TL olabilir? 8.000TL'ye 12 Mini varken kim alır o telefonu? Biraz mantık yürütün, rica ediyorum.
Çıksa bile buradaki en önemli unsur Apple'ın bu telefonu tam olarak hangi segmente konumlandırmak isteyeceği. Yine eski İPhone görünümünde tam ekran olmayan bir telefon + A14 veya 15 + tek kamera mı olacak yoksa Yeni nesil ekrana sahip bir 12 mini boyutlarında fakat işlemci ve kameranın altı biraz kısılmış hali mi olacak?
İPhone XR bayağı sevilmişti, XR bazında yeni bir model de olabilir veya standart SE nin yenilenmiş hali de olabilir. Tabii bu fiyatları da aynı oranda etkiler.
Hiç mantıklı geliyor mu sana? iPhone 12 mini gibi bir telefon dururken gidip de SE 3 çıkarmazlar. Çıkarsalar kim alacak? Kaç TL/Dolar olarak çıkaracaklar? SE 2'nin fiyatı ortalama 5500TL iken SE 3 kaç TL olabilir? 8.000TL'ye 12 mini varken kim alır o telefonu? Biraz mantık yürütün, rica ediyorum.
Lütfen sen biraz mantık yürüt iPhone SE 3 çıkarsa iPhone 13 işlemcisi ile gelecek ve yüksek ihtimalle orta tuşu olacak yani her anlamda daha F/P bir model olur 8000 TL olsa bile.
@MessininFedaisi Güldürdün beni baya. Senin dediğine bakılırsa iPhone 13 işlemcisiyle SE 3'ü çıkarırlarsa kimse iPhone 12 Mini'nin suratına bakmaz. Apple bundan sonra kolay kolay düşük bütçeli (SE 2020 tarzı) telefon çıkarmaz merakın olmasın. SE serisinin ilk cihazı 2016 yılında çıktı. Apple bu tarz telefonları 4-5 yılda bir çıkarıyor çıkarırsa. Çıkarsa bile SE adıyla ve o fiyatlandırmayla çıkarmaz. Sözünde duracağını bilsem iddiaya bile girerim fakat neyse.
@MessininFedaisi güldürdün beni bayağı. Senin dediğine bakılırsa iPhone 13 işlemcisiyle SE 3'ü çıkarırlarsa kimse iPhone 12 Mini'nin suratına bakmaz. Apple bundan sonra kolay kolay düşük bütçeli (SE 2020 tarzı) telefon çıkarmaz merakın olmasın. SE serisinin ilk cihazı 2016 yılında çıktı. Apple bu tarz telefonları 4-5 yılda bir çıkarıyor çıkarırsa. Çıkarsa bile SE adıyla ve o fiyatlandırmayla çıkarmaz. Sözünde duracağını bilsem iddiaya bile girerim fakat neyse.
4-5 yıl aralık konusunda haklısın ama diğerlerinde haksızsın. Diyorsunki Apple iPhone 12 Mini'yi riske atmaz peki Apple niye zamanında iPhone 8'in önüne geçecek iPhone SE 2'yi çıkardı?
@MessininFedaisi Dostum sen sarhoş falan mısın? iPhone 8 2017 yılında çıkmış bir telefon. iPhone SE 2020 ise 2020 yılında çıkmış bir telefon. Sen Apple'ın SE 2020'yi çıkararak iPhone 8'in önüne konumlandırdığını mı düşünüyorsun gerçekten? Apple iPhone 8 satışına geçen sene devam ediyor muydu? Ben sana söyleyeyim, hayır etmiyordu. Kısacası iPhone 8 ile SE 2020 kıyaslanamaz. iPhone SE 2020 kıyaslanacaksa iPhone X veya XR ile kıyaslanabilir. Ekran boyutu ve batarya ömrü bakımından biraz daha geride olan bir model. Kısacası büyük yanılıyorsun.