iPhone SMS ile hacklenebilir mi?

mut4042

Femtopat
Üye olduğum bir siteye telefon numaramı verdim. Giriş yaparken her defasında telefon numarama SMS yolu ile +850'li bir numaradan güvenlik kodu gönderiyor, ben de her defasında bu kodu Safari üzerinden giriş yapmak üzere aynı sayfaya yazarak giriş yapıyorum.
Sayfa HTTPS uzantılı ama yine de sonradan güvenemedim. Son zamanlarda SMS ile hacklenmeler duyunca da şüphelendim. Bilenler varsa aydınlatabilir mi? Ona göre önlem almalıyım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güvenilir firmalar, genellikle kendi özel kısa kodlarını veya resmi tanımlı numaraları kullanır. +850 gibi bir numara tanıdık gelmiyorsa veya bu numara yabancı bir ülkeden gönderiliyorsa, dikkatli olmakta fayda var. +850, Kuzey Kore'nin ülke kodu olarak bilinir ve bu tür numaralardan gelen mesajlar güvenilir olmayabilir. Bir şirket, güvenlik doğrulama SMS'leri için resmi bir numara kullanmıyorsa, dikkatli olmalısınız.

Hocam o SMS ile hack işi link veya gömülü bağlantı ile oluyor. Eğer metin belgesi olarak atıyorlarsa kormanıza gerek yok.

Güvenilir firmalar, genellikle kendi özel kısa kodlarını veya resmi tanımlı numaraları kullanır. +850 gibi bir numara tanıdık gelmiyorsa veya bu numara yabancı bir ülkeden gönderiliyorsa, dikkatli olmakta fayda var. +850, Kuzey Kore'nin ülke kodu olarak bilinir ve bu tür numaralardan gelen mesajlar güvenilir olmayabilir. Bir şirket, güvenlik doğrulama SMS'leri için resmi bir numara kullanmıyorsa, dikkatli olmalısınız.
Hocam eksik bildirmişim +90 850 ile devam ediyor numara
Hocam o SMS ile hack işi link veya gömülü bağlantı ile oluyor. Eğer metin belgesi olarak atıyorlarsa kormanıza gerek yok.
Metin belgesi hocam, herhangi bir link yok fakat girdiğim siteye verdiğim için o kodu endişelendirdi

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı