iPhone tercih etmek

• Konuyu başlatan 350070
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 193
  • Görüntüleme 9.583
Eski iCloud ile giriş yaptıysan o verilerin gelmiştir. iCloud izin verdiğin sürece verilerini saklar. En sevdiğim yanı iOS'un. 2018'de almama rağmen telefonu iCloud sayesinde 2017'deki fotoğraflarım duruyor.
Eski telefon iPhone 6'ydı. Acaba ondan mı. Abimin telefonu bende olduğu için yeni iCloud hesabı açmıştık. Belki eski verilerdir.

Samsung bir telefon yapıyor ve 1 yıl sonra güncelleme almamaya başlıyor Apple'a bakarsak 5 sene önceki telefonuna bile yazılım güncellemesi getirdiğini görebiliriz.
iOS yalnızca telefon için geliştirilmiş bir işletim sistemi odluğundan çok daha az RAM ister.
Hala 5S kullanan insanlar var ve şu an bir telefon 10K TL iken 1yıl sonra yazılım güncellemesi almayacak olan telefon almak sizin kararınız.
Apple ürünleri gerçekten pahalı fakat bana kalırsa işlerinin hakkını veriyorlar.

5S tayfasında bende varım ekran az daha büyük olsa onun dışında hiçbir şikayetim olmayacak. Kur ve vergiler sadece iPhone değil bütün Apple ürünlerinin fiyatlarını şişiriyor yoksa çok pahalı ürünleri yok. iPhone 11 satış adetleri de bunu gösteriyor.

O zaman ki kullandığınız hesap ise o verilerdir tabi.
Değil sanırsam. Yeni hesap açtık ama. Dert edilecek bir şeyi yok. Zararı var mı yok yani. Kafaya takılacak bir şeyde değil pek.
Özet olarak,
Telefon alındı, kullanıldı. Telefon bana kaldı, tüm hesaplardan çıkıldı ve yeni iCloud hesabı açıldı. Fakat hala 2016 verileri var.

Normalde Samsung kullanan biriydim S10+ alacaktım ve gördüm ki bir anda değer kaybetti ve indirim ayağına fiyatı ciddi anlamda düştü. Bende S20 alma kararı verdim ve çıkışına az kala zamlandı. S20 almak benim için bütçemin sınırını aşmaktı bende değişiklik amaçlı iPhone 11 aldım bir süredir kullanıyorum ve mutluyum.

Dostlarım, Samsung S20 gibi tasarım harikası, mükemmel bir cihaz dururken,
Tasarımdan yoksun ve bihaber IPhone'a tercihin bir nedeni olmalı.
Ben gerçekten bilmediklerine veriyorum. Daha geçen bir abi yıllardır iPhone kullanıyor ama 60FPS video kamerasını açmamış bile, telefonunda müzik bile yok. Yardımcı oldum.
Aynı şekilde "FM" diye uygulama gösterdim bir çok kardeşime, bir nebze de olsa video indirip, cihazlarına kaydediyorlar, ya da herhangi dosyaları indirip depolayabiliyorlar. Ve halen iPhone'u savunuyorlar.
iPhone kalite değil, iPhone son kullanıcıya yönelik, yenilikten uzak, dışa kapalı, telefon kullanmasını bilmeyen ve ya hayattan zevk almasını bilmeyen insanlara göre bir cihaz.

S20, kalite ve performans ürünü bir şaheser.
Güvenlikte, güvenlik diye tutturuyorlar da, S20'de güvenlik namına bir şey yok mu? Knox diye yıllardır bir şey var.
Param olursa, yeni modeller bile çıksa, S20 alacağım, mükemmel bir tasarım. İnanılmaz zarif ve kozmetik olarak efsane duruyor.

iPhone ile kıyaslayın, ne de olsa iPhone yanında duvar kalır inovasyonları ile. Çünkü öyle bir şeyin IPhone'da olmadığını biliyoruz herhalde.
Kablosuz kulaklık, Apple'a gelince "Air Pods". Aman Allah'ım! OMG!

İşin garip tarafı, X, 11, 12 aynı tasarım ve gözle fark edilmeyecek detaylar, ekran, menüsü, ayarları, uygulamaları vs.
Çentiğin de ne kadar kötü bir tasarım olduğunu bilmeyen yoktur herhalde.

Hala yeniliğe ve değişime kapalı bu fan boyların tutturduğu tek şey " kedi ve ciğer " diye bir şey demeleri galiba.
Başka da bir halt bilmezler ha. Görende sanacak iPhone kullanmadık, sıkıyoruz biz bu bilgileri.
Ama bazı insanlarda gerçekten İphone bağımlılığı var. Ablam İphone 5S almıştı ve 4 yıl boyunca kullandı. Bu sene kendisine Android alalım diye ısrar ettim ama gitti İphone SE aldı. İphone 11'e sırf İphone diye o kadar para vereceğime gider mis gibi S10 veya S20 kullanırım.

Açıkçası param olsa Android çöplerle vakit kaybedeceğime gider iPhone modellerine yönelirim. Hele Samsung, Exynos denen çöp işlemcileriyle tam bir facia.
Bence dünyada telefon işini yapan tek firma Apple. Bazı arkadaşlar iPhone alanların sadece markası için aldığını, iPhone'ların markası hariç bir numarası olmadığını düşünüyor. Çıkış yapacak olan iPhone 12'in içindeki A14 Bionic çipin dünya üzerinde rakibi yok. Umarım bu yeterli olur.

Ama bazı insanlarda gerçekten iPhone bağımlılığı var. Ablam iPhone 5S almıştı ve 4 yıl boyunca kullandı. Bu sene kendisine Android alalım diye ısrar ettim ama gitti iPhone SE aldı. iPhone 11'e sırf iPhone diye o kadar para vereceğime gider mis gibi S10 veya S20 kullanırım.

Hala anlamıyorsun. iPhone 11> S20 bu kadar. Tabii bütçene bağlı. Ama yine olsam dandik telefon almazdım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı