iPhone tercih etmek

• Konuyu başlatan 350070
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 193
  • Görüntüleme 9.570
Ama 120 Hz AMOLED ekranı var.
120 Hz mobil ekranı ne yapayım? Ben sadece internete bakıp video izliyorum 60 Hz ekran fazlasıyla yeterli oluyor. İzlediğim videolar da en fazla 60 FPS olduğundan 120 Hz ekran bir işe yaramayacak, sadece fazladan pil gidecek. Mobil oyunlar için de 60 Hz gayet yeterli, bunu 144 Hz monitör kullanan biri olarak söylüyorum.

120 Hz mobil ekranı ne yapayım? Ben sadece internete bakıp video izliyorum 60 Hz ekran fazlasıyla yeterli oluyor. İzlediğim videolar da en fazla 60 FPS olduğundan 120 Hz ekran bir işe yaramayacak, sadece fazladan pil gidecek. Mobil oyunlar için de 60 Hz gayet yeterli, bunu 144 Hz monitör kullanan biri olarak söylüyorum.

Bu güzel bir yenilik.
Hem dostum X, 11, 12 veya bunları ara ürünlerinin tipi falan aynı neredeyse. Ben sadece yeniliği yükseltişmiş işlemci de veya GPU'da görüyorum galiba XD.
iOS akıcılığı gerçekten denemeden anlaşılamıyor. He, sırf iOS için o kadar para verir miyim bilmiyorum ama telefonumdan memnunum.

Adamın parası varsa verir, karışmaya gerek yok.
Ben kullandım, normal bir şey.
Seninde Airdrop kullanmadığın belli. ES file Manager kullanmasam da başka bir FTP programı kullandım ve beni kanser etti.

Kanka ihtiyacım olmadı böyle bir şeye. Çünkü kablosuz paylaşım yapabildiğin neredeyse tüm cihazlarda, istediğini paylaşabilirsin. Ek olarak Samsung ekran da paylaşıyor. Ya da Android cihazlar diyeyim. iPhone yapıyor mu bilemiyorum. Yapıyordur belki. Bilmediğim şey hakkında yorum yapamam. Ama Android için çok kolay.
Sırf Apple Watch için iPhone geçmeyi düşünüyorum.
Basit önceliklerim yok benim XD.
Açıkçası param olsa Android çöplerle vakit kaybedeceğime gider iPhone modellerine yönelirim? Hele Samsung, Exynos denen çöp işlemcileriyle tam bir facia.
Bence dünyada telefon işini yapan tek firma Apple. Bazı arkadaşlar iPhone alanların sadece markası için aldığını, IPhone'ların markası hariç bir numarası olmadığını düşünüyor. Çıkış yapacak olan iPhone 12'in içindeki A14 Bionic çipin dünya üzerinde rakibi yok. Umarım bu yeterli olur.

Neden Android çöp güzel dostum ?
Samsung bir telefon yapıyor ve 1 yıl sonra güncelleme almamaya başlıyor Apple'a bakarsak 5 sene önceki telefonuna bile yazılım güncellemesi getirdiğini görebiliriz.
iOS yalnızca telefon için geliştirilmiş bir işletim sistemi odluğundan çok daha az RAM ister.
Hala 5S kullanan insanlar var ve şu an bir telefon 10K TL iken 1yıl sonra yazılım güncellemesi almayacak olan telefon almak sizin kararınız.
Apple ürünleri gerçekten pahalı fakat bana kalırsa işlerinin hakkını veriyorlar.
Ya 5 yıl sonra güncelleme alıyor da ne oluyor onu anlamadım ben.
Görünümü değişiyor diye mi mutlu oluyorsunuz. Bir performans artışı falan olmuyor ya da kamerası daha iyi çekmiyor. Ama bu iyi bir şey. Telefon güncel oluyor. Haklısınız bu konuda. Kasa kasa PUBG oynatıyor sonuçta XD.
Şahsen ben ne olursa olsun bir telefona 7.000 lira 10.000 lira veremem. Diyelim verdim, gidip de Android almam. O kadar para verdiğim bir telefonu en az 5-6 sene kullanmayı hedeflerim ben. Burada da karşımıza Apple çıkıyor. Cihazlara 5 sene en güncel sürümü veriyor.

Her ne kadar Apple ürünlerinin fiyatını hak etmediğini düşünsem de, iPhone kalite demektir. Hayatında hiç iPhone kullanmamış kişiler gelip burada Android fanboyluğu yapmasın...

Şahsen ben uzun süre hem Android hem iPhone kullandım ve şu an gidip bir telefon alacak olsam belki iPhone SE alırım, onun dışında hiçbir iPhone'a o kadar para vermem. Bırak iPhone'u, hiçbir telefona o kadar para vermem.

Üşenmesem bu konu hakkında çok detaylı yazı yazardım ama maalesef üşeniyorum... Umarım ileride yazabilirim.
Yaz yaz. Ben dikkatlice okurum. Kimseyi boş geçmem.
Bu çentiği Android telefon üreticileri de kullandı mesela aralarında en kötüsü olan Google pixel çentiğine bakabilirsiniz.
Ben tasarım olarak çentikten nefret ederim. iPhone sağolsun, bir nesil android cihazlarını sakat bıraktı. Neyse ki çok güzel şaşırtan tasarımlara yöneldiler.
Dedi, bu konuyu açan çocuk. :D İlk mesajda hırs ve öfkeden kuduran biziz sanki. Ciddiye alıp cevap vermemek lazım sizin gibilere. :)
Ben öyle yapıyorum. Sonra Çinliler bizi dinliyor falan.
Değişik bir sıkıntıdalar, anlamadım. Kibar bir şekilde yazmaya çalıştım. Aslında hiç umursamamak lazım. Bir insan başkasının tercihine bu kadar hırs ve düşmanlık besleyemez normalde. Karşısındakini de hor görüyor resmen. Bir tek onlar biliyor telefon işini. İnsanın bir sıkıntısı olması gerekir böyle bir hareket yapması için. Böyle konu açıp 10 sayfa olana kadar da vazgeçmezler. Boş efor. Bas engeli geç diyorum kendime böyle durumlarda. :)
At gözlüklü güzel kardeşim, eleştiridir bu. Kişilere çatma değildir. Sen çatma odaklı yazdığın için ben sana 18 yaşından küçük birine benziyorsun yazdım.

Şimdi linç yerim ama XD.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Silinen üye çok fazla XD atıyorsun gerek yok, yaşını belli ediyorsun.

Hangi iOS sürümünü hangi telefonda kullandığını bilmiyorum, hangi Android sürümüyle karşılaştırdın onu da bilmiyorum ama animasyonlar bakımından, arayüz akıcılığı bakımından iOS Android'e tek atar. Kendince anlam çıkarma, Android çöp demiyorum ama akıcılık konusunda iOS yok eder.

@Silinen üye çok fazla XD atıyorsun gerek yok, yaşını belli ediyorsun.

Hangi iOS sürümünü hangi telefonda kullandığını bilmiyorum, hangi Android sürümüyle karşılaştırdın onu da bilmiyorum ama animasyonlar bakımından, arayüz akıcılığı bakımından iOS Android'e tek atar. Kendince anlam çıkarma, Android çöp demiyorum ama akıcılık konusunda iOS yok eder.
Eskiden beri kullanırım ve insanlar anlamsızca rahatsız olur ama nedenini bilmiyorum gerçekten de. Alt tarafı bir emoji işte. 😆= XD. Anlamı çok hoşuma gidiyor.
Yeni cihazların Antutu puanları da yakın gibi, nasıl tek atıyor anlamadım.

Kardeşim her iki markayı da o kadar allayıp pullamaya gerek yok. Nihayetinde bu şey telefon ya, alt tarafı telefon 😁 iphone 7 kullanıcısı olarak çok memnunum ve o bahsettiğin tüm olumsuzlukları yaşamıyorum, çözebiliyorum. Teknolojik cihazlardan anlamayan veya bilgisi olmayan birisi gidip iphone 11 de alsa, Samsung s20 de alsa kullanamaz, randıman alamaz. Ayrıca iphone kadar güvenlikli cihaz göremedim. Tabii iPhone’un da açıkları vardır illaki. Ama alt tarafı telefon yahu 😁
Ayrıca direkt emoji kullanabilirsin. Xd yazmaya pek lüzum yok gibi 😊
Akıcılık, performans ile akalı bir şey değil mi ?
O sandığın organla okunmaz ki XD.
Ek olarak android işletim sistemi ve güncelleme alma konusunda maksimum 2 yıl sonra çöp oluyor. Yıllarca android kullandım.

Değil. Akıcılık animasyonlara bağlıdır. İstersen elinde Snapdragon 855'li telefon olsun o animasyon 30FPS olduktan sonra görürsün akıcılığı.

Bahsettiğim akıcılık oyun akıcılığı değil.

Dostum, benim bildiğim akıcılık olayı, işlemcinin veya GPU'nun performans ile ilgili bir şey. Eski Android cihazlar çok kasıyorsa, ya animasyonları kapatıyoruz ya da 2D olaylar için GPU'yu kullan yapıyoruz. IOS'ta ise performans modu diye bir şey vardı galiba. Pil'den seçiyorduk ama çok pil harcıyor. Tabi eski cihazlar için diyorum. Yeni cihazlar yağ gibi akar ve tek atma olayı ne ya.

Kardeşim her iki markayı da o kadar allayıp pullamaya gerek yok. Nihayetinde bu şey telefon ya, alt tarafı telefon 😁 iPhone 7 kullanıcısı olarak çok memnunum ve o bahsettiğin tüm olumsuzlukları yaşamıyorum, çözebiliyorum. Teknolojik cihazlardan anlamayan veya bilgisi olmayan birisi gidip iPhone 11'de alsa, Samsung S20'de alsa kullanamaz, randıman alamaz. Ayrıca iPhone kadar güvenlikli cihaz göremedim. Tabii iPhone’un da açıkları vardır illaki. Ama alt tarafı telefon yahu 😁
Ayrıca direkt emoji kullanabilirsin. Xd yazmaya pek lüzum yok gibi 😊

Ek olarak Android işletim sistemi ve güncelleme alma konusunda maksimum 2 yıl sonra çöp oluyor. Yıllarca Android kullandım.

Android, şirketlerin tasarısına göre değişen bir yapıda, örneğin TouchWiz ile MIUI ara yüzleri bir değil. Bir de saf Android var, en yavan tasarıma sahip olan.

1602326699296.png

Iphone'dan ucuz, daha kaliteli.

Hayalimdeki telefon. :D

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı