İPhone tuş ömürleri ne kadar?

The Virtuoso

Hectopat
Katılım
13 Şubat 2021
Mesajlar
2.699
Çözümler
7
Merhaba,

Bunları düşünüyor olmamız gerçekten çok üzücü bu ülkede. Ama iPhone SE (2022) aldım ve ilk iPhone’um. Home tuşu ve diğer tuşların bozulduğunda değişim fiyatlarına baktım çok pahalılar gerçekten. Ben de Asistive Touch ayarladım ve kilit, ses açıp kısma gibi işlevleri oradan yapıyorum. Tuşları kullanmamaya çalışıyorum. Ama ekranda sürekli duran, bazı noktalara dokunmam gerektiğinde sürekli oradan oraya hareket ettirmem gereken bir şeyin varlığı hoşuma gitmiyor. Daha önce aynı zamanda iPad kullanıcısıyım. Tablet ekranı büyük olduğu için rahatsız etmiyordu ama telefonda kullanımı etkiliyor bence. Sizce doğru mu yapıyorum?

Güç tuşu, Home tuşu ve ses tuşları kolay bozuluyor mu gerçekten? Çevremde arkadaşlarımın telefonlarında sürekli bozulduklarını görüyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çok sık kullanırsanız bozulur tabii ki. Mesela sesi belli bir seviyeye getirip bırakın, açma kapamayı ise sık sık saate bakmak için kullanmak yerine kol saati alabilirsiniz.
 
Kilit tuşu ve home tuşuna basmak yerine zaten iPhone'un bütün cihazlarında sensör bulunuyor, yani cihazı durduğu yerden dik konuma getirirseniz ekran uyanmış olur. Fakat bu tuşlar öyle hemen bozulacak şeyler değiller. Bozulacağı varsa hiç değmeseniz bile bozulabilir neticede teknoloji şans işidir. S7 Edge cihazımda cihazın ses tuşları düşmüştü. :)
 
iPhone 7 kullandım 4 sene hiç bozulmadı bence boş verin bozulur bozulmaz kullanmaya bakın sizle mi yaşayacak Allah aşkına.
Abartmayın. Annem 6 yıl iPhone SE kullandı tuşları hâlâ sapasağlam.
Kullanım süresi ve tuşların kullanım sıklığı burada önemli faktör. 10 yıl kullansan ama az kullansan bozulmayabilir, 5 yıl kullansan ama sık sık kullansan bozulabilir bunun gibi düşünün.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı