iPhone vs Samsung vs Honor

Bütçe
sınırsız

HzCji

Kilopat
Makaleler
4
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Selamlar,
Klasik bir soru olabilir fakat kısaca geçmişten başlayıp aktarmaya çalışacağım. 2023 Mart ayına kadar hep Apple ürünleri kullandım (tablet, saat, notebook, telefon vs). Mart ayında Huawei P60 Pro satın aldım ve diğer kullandığım ürünlerde Huawei şu an, evdeki tartı, modem ve router da dahil. Şöyle bir durum oluştu; seçeceğim telefon bana hediye edilecek, yani linki atacağım ve en üst özellik neyse atıyorum 1TB ise 1TB gibi satın alınacak. Şu an Huawei'den akıcılık olsun arayüz olsun çok memnun olsam da son modeli pura 70 Ultra bana göre P60 Pro'dan hiçbir farkı yok hatta eksileri mevcut. Android 12 de kalması, işlemcinin geride kalması ve en önemlisi Google ile ilgili hiçbir problem yaşamasam da aracımda Android Auto kullanamamak. Yani istemeyerek baştan elemiş durumdayım. Genel olarak baktığımda iPhone 16 Pro Max ve Samsung S25 Ultra geliyor insanın aklına. Samsung bu zamana kadar bana hep itici gelmiştir, nedenini bilmiyorum. Arayüzü, iconların değişikliği ve şimdiyi bilmem ama eskiden civardakilerin kullandığı Samsung'larda problem donma kasma gibi gibi şeylerin birleşimi. Hayatım boyunca yanılmıyorsam 2009 yılında 1 sene kadar I900 Omnia modelini kullanmıştım, o kadar. Apple kısmında ise, tüm ekosistemin fiyatları başta olmak üzere sanki kısıtlı kullanıyormuşum gibi hissetmeye başladıktan sonra radikal bir karar almıştım. Böyle bakınca arayüz, malzeme olarak çok memnun olduğum Huawei'ye en yakın marka Honor olarak gözükse de marka ile ilgili hiçbir fikrim yok. Bu yüzden nasıl arada kaldığımı anlatamam. Mesela dakika 1 gol 1, DxOMark sitesine her ne kadar güvenmesemde Magic 6 Pro'nun ekran puanı magic 7 Pro'dan daha yüksek. Oyun oynayan biri değilim, sürekli telefonda değiştirmem fakat ufakta olsa bu tip şeyler benim gibi takıntılı insanları düşündürüyor. Kendimi tanıyan biri olarak hangi telefonda karar kılsam biliyorum dayanamayıp saatini tabletini vs alacağım.

Birazdan belirteceğim 3 modelin kamerası da beni mutlu eder ki pek kamera kullanan biri değilim. Benim için önemli olan arayüz, akıcılık (Huawei de Google servisleri olmadığı için akıcılığın hepsinden iyi olduğunu düşünüyorum, o seviyeyi yakalayamayacağımdan neredeyse eminim), ve en önemlisi ekran kalitesi (renkler, çözünürlük). Şimdi bu konuyu soru olarak değil de dostçahane bir paylaşıp olarak görürseniz Samsung S25 Ultra, iPhone 16 Pro Max ve Honor magic 7 Pro arasından hangisine yönelirdiniz? Genel görüşleri çok merak etmekteyim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar,
Klasik bir soru olabilir fakat kısaca geçmişten başlayıp aktarmaya çalışacağım. 2023 Mart ayına kadar hep Apple ürünleri kullandım (tablet, saat, notebook, telefon vs). Mart ayında Huawei P60 Pro satın aldım ve diğer kullandığım ürünlerde Huawei şu an, evdeki tartı, modem ve router da dahil. Şöyle bir durum oluştu; seçeceğim telefon bana hediye edilecek, yani linki atacağım ve en üst özellik neyse atıyorum 1TB ise 1TB gibi satın alınacak. Şu an Huawei'den akıcılık olsun arayüz olsun çok memnun olsam da son modeli pura 70 Ultra bana göre P60 Pro'dan hiçbir farkı yok hatta eksileri mevcut. Android 12 de kalması, işlemcinin geride kalması ve en önemlisi Google ile ilgili hiçbir problem yaşamasam da aracımda Android Auto kullanamamak. Yani istemeyerek baştan elemiş durumdayım. Genel olarak baktığımda iPhone 16 Pro Max ve Samsung S25 Ultra geliyor insanın aklına. Samsung bu zamana kadar bana hep itici gelmiştir, nedenini bilmiyorum. Arayüzü, iconların değişikliği ve şimdiyi bilmem ama eskiden civardakilerin kullandığı Samsung'larda problem donma kasma gibi gibi şeylerin birleşimi. Hayatım boyunca yanılmıyorsam 2009 yılında 1 sene kadar I900 omnia modelini kullanmıştım, o kadar. Apple kısmında ise, tüm ekosistemin fiyatları başta olmak üzere sanki kısıtlı kullanıyormuşum gibi hissetmeye başladıktan sonra radikal bir karar almıştım. Böyle bakınca arayüz, malzeme olarak çok memnun olduğum Huawei'ye en yakın marka Honor olarak gözükse de marka ile ilgili hiçbir fikrim yok. Bu yüzden nasıl arada kaldığımı anlatamam. Mesela dakika 1 gol 1, DxOMark sitesine her ne kadar güvenmesemde Magic 6 Pro'nun ekran puanı magic 7 Pro'dan daha yüksek. Oyun oynayan biri değilim, sürekli telefonda değiştirmem fakat ufakta olsa bu tip şeyler benim gibi takıntılı insanları düşündürüyor. Kendimi tanıyan biri olarak hangi telefonda karar kılsam biliyorum dayanamayıp saatini tabletini vs alacağım.

Birazdan belirteceğim 3 modelin kamerası da beni mutlu eder ki pek kamera kullanan biri değilim. Benim için önemli olan arayüz, akıcılık (Huawei de Google servisleri olmadığı için akıcılığın hepsinden iyi olduğunu düşünüyorum, o seviyeyi yakalayamayacağımdan neredeyse eminim), ve en önemlisi ekran kalitesi (renkler, çözünürlük). Şimdi bu konuyu soru olarak değil de dostçahane bir paylaşıp olarak görürseniz Samsung S25 Ultra, iPhone 16 Pro Max ve Honor magic 7 Pro arasından hangisine yönelirdiniz? Genel görüşleri çok merak etmekteyim.

Honır ne alaka kesinikle S25 Ultra al.

Selamlar,
Klasik bir soru olabilir fakat kısaca geçmişten başlayıp aktarmaya çalışacağım. 2023 Mart ayına kadar hep Apple ürünleri kullandım (tablet, saat, notebook, telefon vs). Mart ayında Huawei P60 Pro satın aldım ve diğer kullandığım ürünlerde Huawei şu an, evdeki tartı, modem ve router da dahil. Şöyle bir durum oluştu; seçeceğim telefon bana hediye edilecek, yani linki atacağım ve en üst özellik neyse atıyorum 1TB ise 1TB gibi satın alınacak. Şu an Huawei'den akıcılık olsun arayüz olsun çok memnun olsam da son modeli pura 70 Ultra bana göre P60 Pro'dan hiçbir farkı yok hatta eksileri mevcut. Android 12 de kalması, işlemcinin geride kalması ve en önemlisi Google ile ilgili hiçbir problem yaşamasam da aracımda Android Auto kullanamamak. Yani istemeyerek baştan elemiş durumdayım. Genel olarak baktığımda iPhone 16 Pro Max ve Samsung S25 Ultra geliyor insanın aklına. Samsung bu zamana kadar bana hep itici gelmiştir, nedenini bilmiyorum. Arayüzü, iconların değişikliği ve şimdiyi bilmem ama eskiden civardakilerin kullandığı Samsung'larda problem donma kasma gibi gibi şeylerin birleşimi. Hayatım boyunca yanılmıyorsam 2009 yılında 1 sene kadar I900 omnia modelini kullanmıştım, o kadar. Apple kısmında ise, tüm ekosistemin fiyatları başta olmak üzere sanki kısıtlı kullanıyormuşum gibi hissetmeye başladıktan sonra radikal bir karar almıştım. Böyle bakınca arayüz, malzeme olarak çok memnun olduğum Huawei'ye en yakın marka Honor olarak gözükse de marka ile ilgili hiçbir fikrim yok. Bu yüzden nasıl arada kaldığımı anlatamam. Mesela dakika 1 gol 1, DxOMark sitesine her ne kadar güvenmesemde Magic 6 Pro'nun ekran puanı magic 7 Pro'dan daha yüksek. Oyun oynayan biri değilim, sürekli telefonda değiştirmem fakat ufakta olsa bu tip şeyler benim gibi takıntılı insanları düşündürüyor. Kendimi tanıyan biri olarak hangi telefonda karar kılsam biliyorum dayanamayıp saatini tabletini vs alacağım.

S25 al kesinlikle.

Sosyal medya kullanıcısıysan sadece arayüzleri bile iOS işletim sisteminde daha hoş animasyonlara sahip. Zaten daha önce Apple ürünleri kullanmışsın. Para da vermeyeceğini varsayarsak 16 Pro kullanıcısı olarak 16 Pro Max öneririm. Belirttiğin ürünlerden hangisini alırsan al senin için performans açısından bir fark olmayacak sonuç olarak kullanım şeklini belirtmişsin. Nasıl bir deneyim istediğine ve ekosistemine göre satın al.

Bunlar arasından ben olsam 16 Pro Max alıp geçerdim. Şu an S24 Ultra kullanan biri olarak telefonumdan memnunum fakat Samsung son zamanlarda yazılım konusunda biraz hayal kırıklığına uğratmaya başladı beni. Herhangi bir uygulamaya girdiğinde ilk kaydırmada garip takılmalar boy göstermeye başladı saçma şekilde. Muhtemelen sonraki büyük güncellemede düzelir fakat bir öncekinde de bariz şekilde batarya performansında düşü görmüştüm. Genelde oldukça iyi işler çıkarıyorlar fakat bu ve bunun gibi yazmadığım bazı sıkıntılar cihazdan soğutabildi beni açıkçası.

16 Pro Max cihazı da deneyimleme şansım oldu ve gerek kamera, yazılım ve akıcılık olarak kesinlikle üstün olduğunu söyleyebilirim. Günlük kullanımda birçok açıdan pek fark görmeyecek olsanız da daha güvenli liman olduğunu söylemek mümkün. S25 Ultra bana göre tasarım olarak da 24U'ya göre geriye gitti. S Pen de önemliyse Bluetooth desteğinin sekteye uğramasıyla büyük sıkıntı yaşandı; benim bayağı severek kullandığım bir özellik 24U'da. Yapay zeka özellikleri kesinlikle kullanışlı ve daha da ileriye gidiyorlar; bu da bir artı Samsung için.

iPhone 16 Pro ve S25 Ultra’yı yan yana deneme şansım oldu. iPhone hem kamera hem genel akıcılık olarak daha iyiydi. Fiyat farki yuksek değilse iPhone düşünülebilir

Herkese çok teşekkür ediyorum, en azından Honor'u aklım kalmayacak şekilde eledim. :) Eşim Iphone 14 pro kullanıyor ve bana biraz kaba, ağır geliyor. 16 Pro Max'i düşünemiyorum, bir bakıp test edicem. Belki 16 Pro'ya da yönelebilirim. Şuan Samsung S25 Ultra bana daha yakın gözüken telefon inşallah geçmişten gelen haklı yada haksız iticilik durumunu yaşamam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı