iPhone vs Samsung

607246

Centipat
Klasik bir konu. Daha önce iPhone 5S ve 13 kullandım. Açıkçası ikisini de çok beğenmiştim. iPhone 13'ün hissiyatı çok iyiydi ve arayüz akıcıydı. 5S de üzerinden yıllar geçmesine rağmen mükemmel bir telefondu. Şu an Samsung telefon kullanıyorum. IPhone'un zıttı diyebilirim. Akıcılığı ve görünüşü, hissiyatı konusunda geride kalıyor ama işlevselliği ve özgürlüğü mükemmel. App Store bence bir işkence. Artık Android'in kendini geliştirmesi ile telefonları güncelleme desteği kesilene kadar kullanabiliyoruz. IPhone'larda bu süre çok daha uzun ama işe yarar mı bilemedim. Fiyat farkını da göz önünde bulundurursak şu an bence Samsung daha iyi bir tercih. iPhone haksızlık ediyor da olabilirim. Peki sizce hangisi, sebepleri nelerdir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Klasik bir konu. Daha önce iPhone 5S ve 13 kullandım. Açıkçası ikisini de çok beğenmiştim. iPhone 13'ün hissiyatı çok iyiydi ve arayüz akıcıydı. 5S de üzerinden yıllar geçmesine rağmen mükemmel bir telefondu. Şu an Samsung telefon kullanıyorum. IPhone'un zıttı diyebilirim. Akıcılığı ve görünüşü, hissiyatı konusunda geride kalıyor ama işlevselliği ve özgürlüğü mükemmel. App Store bence bir işkence. Artık Android'in kendini geliştirmesi ile telefonları güncelleme desteği kesilene kadar kullanabiliyoruz. IPhone'larda bu süre çok daha uzun ama işe yarar mı bilemedim. Fiyat farkını da göz önünde bulundurursak şu an bence Samsung daha iyi bir tercih. iPhone haksızlık ediyor da olabilirim. Peki sizce hangisi, sebepleri nelerdir?

Benim tercihim IPhone'dan yana olur. Bu kullanım şekline bağlı. Ben gun ıcınde fazla telefon kullanmıyorum müzik falan dinliyorum arayüzü ve akıcılığı bakımından IPhone'yi tercih ediyorum.

iPhone 5 kullanırken ben de telefonun canını alıyordum.
JB atmalar IPA servisleri ile crackli uygulamalar indirmeler vs.

Halihazırda kullandığım telefonum 13'de bunların hiçbirini yapmıyorum.
Her kullanıcı her cihazı kendi istediği hale getirebilir aslında.

İçerik tüketimi için samsung gayet yeterli cihazlar yapıyor e kullanıcıların zaten çok büyük bir kısmı tüketici olduğu için bu forum da dahil çoğu kişi haklı olarak "e kardeşim daha az paraya alternatifi var neden daha çok para ödeyeyim?" diye düşünüp android'e yöneliyor.

İçerik üretiminde işin mutfağında bulunan insanları rahatsız eden minik detaylar var samsungda (uzun uzun yazmaya üşendim).
Apple gerçekten masanın bacağının görünmeyen tarafına da sağlam çivi çakıyor diye özetleyebiliriz bu durumu.

iPhone 5 kullanırken ben de telefonun canını alıyordum.
JB atmalar IPA servisleri ile crackli uygulamalar indirmeler vs.

Halihazırda kullandığım telefonum 13'te bunların hiçbirini yapmıyorum.
Her kullanıcı her cihazı kendi istediği hale getirebilir aslında.

İçerik tüketimi için Samsung gayet yeterli cihazlar yapıyor e kullanıcıların zaten çok büyük bir kısmı tüketici olduğu için bu forum da dahil çoğu kişi haklı olarak "e kardeşim daha az paraya alternatifi var neden daha çok para ödeyeyim?" diye düşünüp Android'e yöneliyor.

İçerik üretiminde işin mutfağında bulunan insanları rahatsız eden minik detaylar var Samsung'da (uzun uzun yazmaya üşendim).
Apple gerçekten masanın bacağının görünmeyen tarafına da sağlam çivi çakıyor diye özetleyebiliriz bu durumu.

Sağlam çiviymiş. 100k telefona 60Hz koyuyor, elma aşıkları koşarak alıyor. Adamlar sizi keriz yerine koyuyor siz de hala gidip alıyorsunuz ya enteresan. Savunmaları da "Apple'daki 60Hz Samsung'daki 90Hz" aynen kardeşim kendinizi kandırmaya devam edin. Adamların her şeyi gereksiz pahalı. Bir kalem alacaksın 5K bir kulaklık 10k saatler uçmuş. Kaliteli olabilir ama bu fiyata bu kaliteyi hak etmiyorsunuz.

100k telefona 60Hz koyuyor
Son çıkan 60 bin liralık modelde 120Hz var.
Oyun oynamak için telefon seçtiğin ortada. Herkes için aynı durum yok.
İnsanlar bu cihazlarla iş yapıyor dizi çekiyor, işlemci performansına göre cihaz seçiyor.

Yani ben A17'yi exportta geçebilecek bir Snapdragon yoktur demiyorum yaklaşıyor fiyatına göre de avantajlı standart kullanıcı için diyorum fakat siz olayı tamamen fanboyluğa çekiyorsunuz.

Yani bu şekilde kelime oyunlarıyla kendinizi tatmin etme çabanız gerçekten çok özel.
Zaten fiyatlarının yüksek olduğunu belirtmişim bilgi kirliliği yaratarak bir savunma içerisine girmeye çalışıyorsunuz. Çok saçma.

Apple'daki 60Hz Samsung'daki 90Hz
Bunu herkes söylüyorsa sen de teknoloji mağazasına gidip eline bir Apple cihaz alıp deneyimle zor değil.
Kimse sana bu pahalı cihazı al demiyor.

Kaliteli olabilir ama bu fiyata bu kaliteyi hak etmiyorsunuz
İşte şimdi üzdün kral.

İkiside lider iki marka, insanlarin birbirine girme nedenlerini anlamiyorum.

Son çıkan 60 bin liralık modelde 120Hz var.
Oyun oynamak için telefon seçtiğin ortada. Herkes için aynı durum yok.
İnsanlar bu cihazlarla iş yapıyor dizi çekiyor, işlemci performansına göre cihaz seçiyor.

Yani ben A17'yi exportta geçebilecek bir Snapdragon yoktur demiyorum yaklaşıyor fiyatına göre de avantajlı standart kullanıcı için diyorum fakat siz olayı tamamen fanboyluğa çekiyorsunuz.

Yani bu şekilde kelime oyunlarıyla kendinizi tatmin etme çabanız gerçekten çok özel.
Zaten fiyatlarının yüksek olduğunu belirtmişim bilgi kirliliği yaratarak bir savunma içerisine girmeye çalışıyorsunuz. Çok saçma.

Bunu herkes söylüyorsa sen de teknoloji mağazasına gidip eline bir Apple cihaz alıp deneyimle zor değil.
Kimse sana bu pahalı cihazı al demiyor.

İşte şimdi üzdün kral.

Son çıkan 60 binlik modelde var işte onun haricinde yok illa Pro olanına para gömüyorsunuz Plus olanda bile yok, iPhone 15 Plus'ta bile 60 Hz var dostum, iPhone ile film çekilmez hiçbir telefon ile çekilmez, telefonun çeyrek fiyatı alacağın kamera çok daha iyi çekecektir film dizi çekimi için, telefon kamerası amatör eğlendirir.
50 bin TL verip 60 Hz telefon alıyorsun benim zamanında 11 bin civarında aldığım şu anda ara ara 17 bin TL'ye düşen S21'de 120 Hz ekran var ve panel olarak daha iyi ekstra olarak.
Teknoloji mağazasına gidip denemeye gerek yok donanımsal olarak 60 Hz varsa öyle kalacak o değişmez, yok IPhone'nin 4 GB'si Android'in 12 GB'si falan saçma sapan laflara gerçekten inanıyorsanız hiçbir şey diyemem, söylenecek söz yok çünkü.

İkisi de gayet başarılı. İnsanlar Samsung'un veya Android herhangi bir cihazın giriş- orta seviye cihazını kullanıp tüm Android cihazlar stabil değildir, sosyal medya kaliteyi bozar, 2 seneye destek biter diye zırvalıyor. Oysa gerek Instagram gerek güncelleme desteği gerekse uzun yıllar stabilite Android'de de var. Şu da bir gerçek ki iOS stabilitesi 2017 Eylül'de iOS 11 gelmesiyle bitti. Hatta günümüzde Android daha stabil çalışıyor.
Bence halen daha iPhone, sebebi ise IPhone'ların kameralarını ben daha doğal buluyorum. Ayrıyeten Samsung için konuşursak benim gözümde "Ultra" serisinin neden hep çok büyük olduğuna anlam veremiyorum. Yani maddiyatı olup, tüm özelliklere erişmek isteyen ama aynı zamanda insani boyutlarda telefon kullanmak isteyen ben gibi müşterilere önünü kapatıyor. Apple'da Pro ve Pro Max olayı bu yüzden güzel. 12 Pro ve 15 Pro ailelerindeki farkları saymazsak 11, 13,14 hepsinin Pro serisi ile Pro Max serisi arasında donanımsal fark yoktu. Bu da iPhone tercih etme sebeplerim arasında.

İkisi de gayet başarılı. İnsanlar Samsung'un veya Android herhangi bir cihazın giriş- orta seviye cihazını kullanıp tüm Android cihazlar stabil değildir, sosyal medya kaliteyi bozar, 2 seneye destek biter diye zırvalıyor. Oysa gerek Instagram gerek güncelleme desteği gerekse uzun yıllar stabilite Android'de de var. Şu da bir gerçek ki iOS stabilitesi 2017 Eylül'de iOS 11 gelmesiyle bitti. Hatta günümüzde Android daha stabil çalışıyor.
Bence halen daha iPhone, sebebi ise IPhone'ların kameralarını ben daha doğal buluyorum. Ayrıyeten Samsung için konuşursak benim gözümde "Ultra" serisinin neden hep çok büyük olduğuna anlam veremiyorum. Yani maddiyatı olup, tüm özelliklere erişmek isteyen ama aynı zamanda insani boyutlarda telefon kullanmak isteyen ben gibi müşterilere önünü kapatıyor. Apple'da Pro ve Pro Max olayı bu yüzden güzel. 12 Pro ve 15 Pro ailelerindeki farkları saymazsak 11, 13,14 hepsinin Pro serisi ile Pro Max serisi arasında donanımsal fark yoktu. Bu da iPhone tercih etme sebeplerim arasında.
S serilerinde normalde ultra model yoktu note 20 serisi son note serisi olduğu için o yıl tanıtılan s20 serisiyle de ultra modeli aşıladılar ve note serisi iptal oldu onun yerine Sx Ultra tanıtıldı note serisinin devamı gibi düşünülebilir.

S serilerinde normalde ultra model yoktu note 20 serisi son note serisi olduğu için o yıl tanıtılan s20 serisiyle de ultra modeli aşıladılar ve note serisi iptal oldu onun yerine Sx Ultra tanıtıldı note serisinin devamı gibi düşünülebilir.
Tamam biliyorum o sene Apple da ilk kez 11 Pro ve 11 Pro Max ile yeni bir devre geçti kendinde. Ama Note modelinin yerini aldı diye Ultra ve Ultra mini gibi isimle pazarlamak zor olmasa gerek. Son teknolojiye erişmek isteyen herkes pabuç gibi telefon kullanmak zorunda değil.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı