iPhone vs Samsung

Tamam biliyorum o sene Apple da ilk kez 11 Pro ve 11 Pro Max ile yeni bir devre geçti kendinde. Ama Note modelinin yerini aldı diye Ultra ve Ultra mini gibi isimle pazarlamak zor olmasa gerek. Son teknolojiye erişmek isteyen herkes pabuç gibi telefon kullanmak zorunda değil.

Aslında XS ve XS Max ile geçilmişti.
X
XR buna diyecek bir şey bulamadım acaba mini mi?
XS (Pro)
XS Max (Pro max)
Bu arada haklısın S Pen kullanmak isteyen birisi illa Ultra almak zorunda ama 230gr telefon mu olur?
Ürün yelpazesini daraltma kararı aldı ama ürünleri yetersiz.
Şimdi sadece en büyüğünde S Pen var ama Note serisinde küçüklerde bile vardı (Note 10 6.3 inch)
Note serisini iptal etmek hataydı zarif s serisi tasarımından vazgeçtiler kaba kült bir tasarım kullanıyorlar.

Ben Samsung olsam ürünlerimi böyle düzerdim:
Note serisi.
Note X (düz küçük ekran, S Pen)
Note X Plus (düz ekran, S Pen)
SX (küçük Edge ekran)
SX Plus (Edge ekran)
Tasarım, zariflik isteyen s serisi S Pen isteyen Note serisi alır.
Ve Ultra olarak da S Pen destekli Edge ekran olabilir günümüz ultrası bu şekilde kullanıcıların taleplerini öğrenir bazı modelleri iptal ederdi.

S serilerinde normalde ultra model yoktu note 20 serisi son note serisi olduğu için o yıl tanıtılan s20 serisiyle de ultra modeli aşıladılar ve note serisi iptal oldu onun yerine Sx Ultra tanıtıldı note serisinin devamı gibi düşünülebilir.
Hayatımda Samsung'un yaptığı kadar saçma bir şey görmedim. Kamerası iyi olanı almak istiyorsan Ultra modelini almak zorunda kalıyorsun. Şahsen S Pen kullanmayı ya da köşeli tasarıma sahip bir telefonu kullanmak istemem.. Plus modeli tasarımsal anlamda çok daha insani ama bu sefer de Samsung özelliklerden bol bol kısıyor. Apple bu konuda çok başarılı.

Aslında XS ve XS Max ile geçilmişti.
X
XR buna diyecek bir şey bulamadım acaba mini mi?
XS (Pro)
XS Max (Pro max)
Bu arada haklısın S Pen kullanmak isteyen birisi illa Ultra almak zorunda ama 230gr telefon mu olur?
Ürün yelpazesini daraltma kararı aldı ama ürünleri yetersiz.
Şimdi sadece en büyüğünde S Pen var ama Note serisinde küçüklerde bile vardı (Note 10 6.3 inch)
Note serisini iptal etmek hataydı zarif s serisi tasarımından vazgeçtiler kaba kült bir tasarım kullanıyorlar.

XS modelleri ile de evet bir nevi geçilmişti ancak o ara bir seriydi yani "s" takısı olan bir seriydi. X'teki sorunlar arındırıldı ve X'i küçük bulanlar için XS Max geldi gibi oldu. XR ve 11 hantal, takoz gibi telefonlar(oval olduğu için) mini falan değiller. S Pen mesele değil birçok insan için. Ben Note zamanı harici şu an Ultra serisi alan birçok insanla telefon sohbeti yaptığımızda S Pen devede kulak kalıyor herkes kamerası için ve ekranı, kasası için şu an günümüzde hatta işlemci için bile Ultra tercih eden var. Dediğim gibi ağırlığı dışında o büyüklük, cebe sığmayış, tek elle kullanımın zor olması yüzünden eleştiriyorum.

XS modelleri ile de evet bir nevi geçilmişti ancak o ara bir seriydi yani "s" takısı olan bir seriydi. X'teki sorunlar arındırıldı ve X'i küçük bulanlar için XS Max geldi gibi oldu. XR ve 11 hantal, takoz gibi telefonlar(oval olduğu için) mini falan değiller. S Pen mesele değil birçok insan için. Ben Note zamanı harici şu an Ultra serisi alan birçok insanla telefon sohbeti yaptığımızda S Pen devede kulak kalıyor herkes kamerası için ve ekranı, kasası için şu an günümüzde hatta işlemci için bile Ultra tercih eden var. Dediğim gibi ağırlığı dışında o büyüklük, cebe sığmayış, tek elle kullanımın zor olması yüzünden eleştiriyorum.

S24 ultrada köşeleri daha sivriltmeleri de ekleyelim can acıtır.

Aynen öyle o derece sivri köşe mi olur ve düz ekran ne ya?
Bence titanyum diye kenarlarını belli etmek için öyle yapılmış bir şey.
Ben Edge ekran seviyorum hayalimdeli telefon S7 Edge idi ama S4 kullanıyordum o zaman.
S23 Ultra kullanıyorum, edge ekran yüzünden koruyucu ekranlara çok para harcadım. En son hayalet ve mat ekran, telefon camında iz bıraktı. Telefonu satacağım ama istediğim fiyattan satamıyorum. Koruyucu camı takan adam ne telefonlarıma cevap veriyor ne de mesajlara bakıyor.

S23 Ultra kullanıyorum, Edge ekran yüzünden koruyucu ekranlara çok para harcadım. En son hayalet ve mat ekran, telefon camında iz bıraktı. Telefonu satacağım ama istediğim fiyattan satamıyorum. Koruyucu camı takan adam ne telefonlarıma cevap veriyor ne de mesajlara bakıyor.

Ben ekran koruyucu olmadan kullanıyorum Gorilla Glass 3 olmasına rağmen ve sadece telefonda küçük bir çizik var o kadar o da üstüne sert şekilde telefon konulduğundan ve üstünde hareket etmesinden oldu.
Ama kılıfsız kullanamam her ne kadar öyle daha iyi hissettirse de kılfısız zor.
Geçmiş olsun bu arada başınıza gelene üzüldüm.

S24 ultrada köşeleri daha sivriltmeleri de ekleyelim can acıtır.

En azından Edge ekran olayını bitirdiler. Bence daha kullanışlı oldu bu şekilde. Düşmelere karşı Edge ekranlar çok dayanıksızdı. Köşelere fazla takılmıyorum açıkçası.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı