iPhone vs Samsung

Çok oval tasarım mide bulandırıcı.
Köşe güzel ama abartılmadıkça aynı S23 S22 Ultra gibi olsun
Note 9 tasarımı bu konuda çok idealdi. Ne çok sivri, ne de çok oval. Bu arada Note 9'un hala kasma donma olmadan mükemmel şekilde çalıştığını söyleyebilirim.
note 9.png

Görüntüsü güzel, tabii tercih meselesi ama S21 Ultra'nın kullanım tarafında daha rahat olduğunu düşünüyorum.

Kolay kolay kırılacak bir cihaz değil. Kılıfla kullanılsa bile telefonun yan tarafında ufak çaplı düşme sonucu oluşan deformeler olabiliyor.

Garantisi bitmeden servise göndermiştim 3 4 parçası değişmişti ücretsiz şekilde şarj soketi batarya arka kapak vs değişmişti.

Note 9 tasarımı bu konuda çok idealdi. Ne çok sivri, ne de çok oval. Bu arada Note 9'un hala kasma donma olmadan mükemmel şekilde çalıştığını söyleyebilirim.
Eki Görüntüle 2279106

Tasarımı çok hoş ve zarif kibar duruyor mide bulandırıcı şekilde bazıları çok oval oluyır.
S21 Ultra'yı elime verseler kullanmam demem ama.

Klasik bir konu. Daha önce iPhone 5S ve 13 kullandım. Açıkçası ikisini de çok beğenmiştim. iPhone 13'ün hissiyatı çok iyiydi ve arayüz akıcıydı. 5S de üzerinden yıllar geçmesine rağmen mükemmel bir telefondu. Şu an Samsung telefon kullanıyorum. IPhone'un zıttı diyebilirim. Akıcılığı ve görünüşü, hissiyatı konusunda geride kalıyor ama işlevselliği ve özgürlüğü mükemmel. App Store bence bir işkence. Artık Android'in kendini geliştirmesi ile telefonları güncelleme desteği kesilene kadar kullanabiliyoruz. IPhone'larda bu süre çok daha uzun ama işe yarar mı bilemedim. Fiyat farkını da göz önünde bulundurursak şu an bence Samsung daha iyi bir tercih. iPhone haksızlık ediyor da olabilirim. Peki sizce hangisi, sebepleri nelerdir?
Dostum öncelikle Eski Samsung cihazlar gayet akıcı hatta eski apple cihazlarından daha akıcı. S7 Edge ile kıyasla bakıyım iphone 5 6 7 gidip j7 ile kıyaslarsan tabii apple daha akıcı olur.
Yeni Samsung cihazları çok kaliteli ve günceleme desteği 4 sene zaten 4 sene içerisinde telefonunu değiştiriyorsun. Teknoloji gelişiyor yeni özelikler geliyor, mesela ip 13 şuan günümüz için kötü bir cihaz 120 hz ekran yok, Type c yok, hızlı sarjı yetersiz, batarya yetersiz yeni telefonalra kıyasla. 16 Bin tl ye çıkan A55 İphone 13 Pro Max ten üstün bir cihaz genel özelik olarak. sadece işlemci ve kamera da daha kötü oda fiyatından dolayı.
s24 serisi alırsan apple cihazlarındaki gibi 7 sene güncelleme desteği alacaksın.
Peki yeni samsunlar akıcı mı ? Yeni samsung telefonlar hem oldukça akıcı 120 hz bu telefonlar, çok iyi ekranlara sahipler, çok iyi bataryalara sahipler, gündelik kullanıcı için uygun fiyata mükemmel cihazlar tepe seviyeleri ise bence açık ara farkla daha iyi.

Klasik bir konu. Daha önce iPhone 5S ve 13 kullandım. Açıkçası ikisini de çok beğenmiştim. iPhone 13'ün hissiyatı çok iyiydi ve arayüz akıcıydı. 5S de üzerinden yıllar geçmesine rağmen mükemmel bir telefondu. Şu an Samsung telefon kullanıyorum. IPhone'un zıttı diyebilirim. Akıcılığı ve görünüşü, hissiyatı konusunda geride kalıyor ama işlevselliği ve özgürlüğü mükemmel. App Store bence bir işkence. Artık Android'in kendini geliştirmesi ile telefonları güncelleme desteği kesilene kadar kullanabiliyoruz. IPhone'larda bu süre çok daha uzun ama işe yarar mı bilemedim. Fiyat farkını da göz önünde bulundurursak şu an bence Samsung daha iyi bir tercih. iPhone haksızlık ediyor da olabilirim. Peki sizce hangisi, sebepleri nelerdir?

Değişkendir. Örneğin X senesinde yıldız IPhone'dir. Y senesinde yıldız samsungdur. Genel açıdan eğer biri elindeki telefonu görünce vay be bunda para var desin ve iOS olsun isterseniz iPhone. Diğer her şeyiyle, gerek F/P, gerek özellik gerek güç olarak şu an Samsung önde. Eskiden bir iPhone bir Samsung oluyordu, mesela kamera iPhone, güç Samsung falan diyorduk ama şu son 3senede Samsung S serisi IPhone'yi solladı. Kamerada S serisi devir açtı, ekranda zaten Samsung hep öndeydi, güç açısından S serisi önde. Üstelik iPhone artık ederinin bir tık üstü değil 10tık üstüne satıyor cihazları. İyice kudurdu. Benim için son zamanlarda IPhone'nin değeri 15 Pro Max mi S24 Ultra mı sorusuna 15 Pro Max çünkü satıp S24 Ultra alabilirm diyeceğim kadar düştü. Yine de yanlış anlaşılmasın şu anda aktif en iyi 2markadır kendileri. Gerektiği yerde iPhone akıcılığı, kakitesi, tasarımınıda savunurum.

Son çıkan 60 binlik modelde var işte onun haricinde yok illa Pro olanına para gömüyorsunuz Plus olanda bile yok, iPhone 15 Plus'ta bile 60 Hz var dostum, iPhone ile film çekilmez hiçbir telefon ile çekilmez, telefonun çeyrek fiyatı alacağın kamera çok daha iyi çekecektir film dizi çekimi için, telefon kamerası amatör eğlendirir.
50 bin TL verip 60 Hz telefon alıyorsun benim zamanında 11 bin civarında aldığım şu anda ara ara 17 bin TL'ye düşen S21'de 120 Hz ekran var ve panel olarak daha iyi ekstra olarak.
Teknoloji mağazasına gidip denemeye gerek yok donanımsal olarak 60 Hz varsa öyle kalacak o değişmez, yok IPhone'nin 4 GB'si Android'in 12 GB'si falan saçma sapan laflara gerçekten inanıyorsanız hiçbir şey diyemem, söylenecek söz yok çünkü.
Hocam bu forumda saygı duyduğum sayılı kişilerden biriydiniz.
Üzgünüm artık veda etmek durumundayım.

Hocam bu forumda saygı duyduğum sayılı kişilerden biriydiniz.
Üzgünüm artık veda etmek durumundayım.

Kimsenin saygısına ihtiyacım yok kardeşim, bir firma yüzünden bir ortam da insanların birbirine saygısı bitiyorsa zaten saygı en baştan duyulmamış demektir, ister saygı duyun ister duymayın beni etkilemez karşıma çıkıp saygısızca konuşmanız harici, burası forum insanlara yardım etmek için forum kullanıyorum sokağa çıktığımda "bu siz misiniz? Bir fotoğraf çekilebilir miyiz?" diye bir soru duymak için değil.

Ben her zaman iphone ve ipad tercih ederim.
Android ile ilgili kötü anılarım var 😞

Kimsenin saygısına ihtiyacım yok kardeşim, bir firma yüzünden bir ortam da insanların birbirine saygısı bitiyorsa zaten saygı en baştan duyulmamış demektir, ister saygı duyun ister duymayın beni etkilemez karşıma çıkıp saygısızca konuşmanız harici, burası forum insanlara yardım etmek için forum kullanıyorum sokağa çıktığımda "bu siz misiniz? Bir fotoğraf çekilebilir miyiz?" diye bir soru duymak için değil.
İşin makara boyutu bir yana gerçekten bazen hararetlenebiliyor tartışmalar.
Dönüp bakıldığında aslında hiç gerek olmadığını fark ediyoruz.
Keşke umrumuzda olmasa hangisi daha iyi diye hiç üzerine kafa yormadan erişebilsek tüm cihazlara.

İşin makara boyutu bir yana gerçekten bazen hararetlenebiliyor tartışmalar.
Dönüp bakıldığında aslında hiç gerek olmadığını fark ediyoruz.
Keşke umrumuzda olmasa hangisi daha iyi diye hiç üzerine kafa yormadan erişebilsek tüm cihazlara.
Keşke

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı