IPhone X iOS 16.7.10 Jailbreak nasıl yapılır?

UranusWASTAKEN

Hectopat
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU: Ryzen 5 5600 4.4GHz - GPU: Nvidia GTX 1060 6GB - RAM: 2x8 G.SKILL 3000 MHz - PSU: Rampage 600Watt 80+ CERT - 1x 250 GBSATA SSD - 1x 500 GB M2 SSD - 1x 500GB HDD - Keyboard: SteelSeries APEX 7 TKL - Mouse: SteelSeries Aerox 3
Merhabalar,

Gündelik hayatımda kullandığım iPhone X model telefonumu Jailbreak yapmaya karar verdim. Bu konu ile hiç tecrübe ve bilgiye sahip değilim. Birkaç mekale inceledim bilgisayardan yapılıyor sanırım ancak Intel işlemciye sahip bilgisayar ile yapın diyorlar. Ve ben AMD işlemci kullanıyorum. Telefonun bozulmaması için en düşük riskli olan yöntemi yapmak istiyorum şehre uzak bir yerde yaşıyorum gidip gelemem. Bu konu da tedirginim kısacası. Bana bunun detaylarını veya yapılıp yapılamayacağını detaylarıyla anlatırsanız memnun olurum şimdiden yardımcı olan bütün herkese teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar,

Gündelik hayatımda kullandığım iPhone X model telefonumu Jailbreak yapmaya karar verdim. Bu konu ile hiç tecrübe ve bilgiye sahip değilim. Birkaç mekale inceledim bilgisayardan yapılıyor sanırım ancak Intel işlemciye sahip bilgisayar ile yapın diyorlar. Ve ben AMD işlemci kullanıyorum. Telefonun bozulmaması için en düşük riskli olan yöntemi yapmak istiyorum şehre uzak bir yerde yaşıyorum gidip gelemem. Bu konu da tedirginim kısacası. Bana bunun detaylarını veya yapılıp yapılamayacağını detaylarıyla anlatırsanız memnun olurum şimdiden yardımcı olan bütün herkese teşekkür ederim.
Anlamıyorsan yapma. Risk almaya değmez. Yaparken sıkıntı çıkar telefon gider.

Merhabalar,

Merhaba, isterseniz rehber niteliğinde yardım edebilirim.

Merhabalar, iphone 8+ kullanıyorum 16.7.10 sürüm var, nasıl jailbreak yapabilirim? Yardımcı olabilecek var mı?
Tşkler
Rehberimi inceleyebilirsiniz yardımcı olabilir.

Rehberimi inceleyebilirsiniz yardımcı olabilir.
Teşekkürler 👍

Merhaba, isterseniz rehber niteliğinde yardım edebilirim.
Hocam geç cevap için kusura bakmayın. Telefonumun şarj kablosu orjinal değil ve ara sıra bilgisayara telefonu bağlayınca çık gir yapıyor yani işlem sırasın da sorun yaşatabilir. Telefoncu falan yapabilir mi bu işlemi?

Hocam geç cevap için kusura bakmayın. Telefonumun şarj kablosu orijinal değil ve ara sıra bilgisayara telefonu bağlayınca çık gir yapıyor yani işlem sırasın da sorun yaşatabilir. Telefoncu falan yapabilir mi bu işlemi?
Merhaba, orijinal olup olmaması çok fazla sorun yaratmaz. Telefonunuzu tekrar bilgisayara bağlayın ardından Aygıt Yöneticisi'ni açın ve telefonunuzu bularak bilgisayardan silin, telefonu çıkarıp tekrar takın ve bilgisayara güvene tıklayın. 3uTools adlı programı bilgisayarınıza indirip telefonunuzun tekrar oradan okunmasını sağlayın. Bu tür işlemleri yaparken önleminizi alın, iCloud'a yedeklemenizi yapın, eğer ilk defa yapıyorsanız bu işi iyice araştırın.

Son düzenleme:
Arkadaş biri de çıkıp dememiş ki; “kardeş sende AMD var, JB yapamazsın.” neyse ki daha önceden uyaranlar olmuş. “en az riakli yöntem.” diye bir şey yoktur öncelikle. Kullandığınız cihaz ve sürüme bağlı olarak; bilgisayarlı ya da bilgisayarsız yöntem vardır. Sizin cihaz ve sürüm sadece bilgisayarlı destekliyor. İşlemci konusuna gelince; zaten sistem bir noktadan sonra JB yapmanıza izin vermez. Hatta bırakın AMD işlemcileri; belirli seviye ve gücün altındaki Intel işlemcileri bile yapmaz bu JB işlemini. Misal bende Intel atom işlemcili bir tablet var; normal bilgisyardan takır takır yapabildiğim palerain V1 ve V2 JB işlemlerini; bu tabletten yapmayı denediğimde hep bir noktada takılıp kalıyor. Programda sıkıntı olması imkansız çünkü v1'i USB'den çalıştırıyorum ve aynı USB'yi masaüstüne takınca sıkıntısız JB yapıyor. (masaüstü Intel 11. nesil i7 11700KF işlemci)
Ya da mesela masaüstünde direk Windows oturumu açıkken kullandığım programın aynısını tablete de yükledim ama tablette bu programı açınca tıpkı flash bellekteki gibi bir noktada duruyor JB işlemi. Yani; “yapınca cihaza zarar verirsiniz.” değil; zaten sistem JB işlemini tamamlamanıza izin vermez.

Çok eskilerden iPhone 5 kullandığım yıllarda AMD işlemcili PC'lerden Jailbreak yapmışlığım vardır ama ilk defa AMD işlemcili PC'lerde olmadığını öğrendim demek ki yeni nesil IPhone'lerde böyle oluyormuş.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı