XS ve SE karşılaştırması mantıksız. XS çok zevkli bir telefon ve her elime aldığımda beni kullan diye bağırıyor. SE ise tamamen eski küçük ekranlı telefonları özleyen insanlar için üretilmiş bir telefon. SE model telefonun içindeki işlemci Apple fabrikasında üretimi durdurulan diğer çiplerden kullanılamadığından A13 takılmak zorunda kalınmış olduğuna inandığım ve en güçlü işlemci olarak reklamı verilmiş telefon. Sonuçta uygun fiyatlı diye çıktı bu telefon neden en güçlü işlemci kullanmaya çalışsınlar ki eğer diğer işlemcilerin üretimleri "durmadıysa" tabii. Şöyle bir durum var; ben telefonu alırım, telefonu zevkle kullanmak benim için önemli değil, 10 sene arkama bakmam, sıkılmam diyorsan SE tabii ki. Küçük ekran ve çok güçlü bir işlemci kombosu seni 10 sene idare edecektir. Öyle bir düşüncen yoksa XS kullanmak çok zevkli. Her baktığında tekrar bakasın geliyor telefona. Tabii ki elinden geliyorsa 11 Pro daha iyi.
Ayrıca eklemem gereken bir husus var. A12 işlemci çipi piyasadaki çoğu çipten hala daha performanslı. A12 olmuş, A13 olmuş pek dert edilecek bir şey değil.