iPhone XS vs iPhone SE 2020

Bu durumda gözden geçirmen iki konu var birincisi ekran teknolojisi ikincisi işlemci teknolojisi. Eğer en son çıkan işlemci kullanmak istiyorsan iPhone SE 2020 senin için doğru cihaz ama eğer işlemci o kadar önem değil bir yıl önceden takip ederim ediyorsan ve köşeden köşeye ekranı istiyorsan seçimin iPhone XS olabilir. Ancak tahminlerime göre iPhone XS, iPhone SE 2020'den bir yıl erken yazlım güncelleme almayı bırakacak.

Ben daha 5 gün önce iPhone SE 2020 aldım babamda da XS var o yüzden iki telefona da aşınayım.
Eğer ekran büyük ve daha net olsun dersen XS almanı öneririm (tabii güncelleme kamera ve performansı dert etmiyorsan) ama diyorsan bana güncelleme ve işlemci gücü ver o zaman SE'den başka bir seçenek kalmıyor. Bu arada SE'nin kamerası XS'den daha güzel fotoğraflar çekebiliyor eğer çok fotoğraf çekiyorum dersen.

XS ve SE karşılaştırması mantıksız. XS çok zevkli bir telefon ve her elime aldığımda beni kullan diye bağırıyor. SE ise tamamen eski küçük ekranlı telefonları özleyen insanlar için üretilmiş bir telefon. SE model telefonun içindeki işlemci Apple fabrikasında üretimi durdurulan diğer çiplerden kullanılamadığından A13 takılmak zorunda kalınmış olduğuna inandığım ve en güçlü işlemci olarak reklamı verilmiş telefon. Sonuçta uygun fiyatlı diye çıktı bu telefon neden en güçlü işlemci kullanmaya çalışsınlar ki eğer diğer işlemcilerin üretimleri "durmadıysa" tabii. Şöyle bir durum var; ben telefonu alırım, telefonu zevkle kullanmak benim için önemli değil, 10 sene arkama bakmam, sıkılmam diyorsan SE tabii ki. Küçük ekran ve çok güçlü bir işlemci kombosu seni 10 sene idare edecektir. Öyle bir düşüncen yoksa XS kullanmak çok zevkli. Her baktığında tekrar bakasın geliyor telefona. Tabii ki elinden geliyorsa 11 Pro daha iyi.
Ayrıca eklemem gereken bir husus var. A12 işlemci çipi piyasadaki çoğu çipten hala daha performanslı. A12 olmuş, A13 olmuş pek dert edilecek bir şey değil.

Son düzenleme:
Kesinlikle XS, SE 2020'nin dizaynı eski o yüzden XS almanı tavsiye ediyorum işlemci açısından o kadar büyük bir fark yok A12 ile A13 işlemcileri skor açısından birbirine yakın telefonlar batarya açısından XS daha yüksek bir orana sahip o yüzden XS alman her türlü yararına.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı