IPhone'da pil sağlığı düşmesi nasıl minimuma indirilir?

Daha fazla  
Elimde iPhone 11 modeli var ve garantiye gidip orijinal pil takıldı. Bu durumda telefonun pil ömrünü uzun tutmak için neler yapılmalı? Bazı forumlarda göz attım %20 %25'ken şarja takılıp %85 %90ken çekilmeli falan bunlar bana saçma geliyor. Elbette ki düşecek pili ama en sağlıklı yöntemler nelerdir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Elimde iPhone 11 modeli var ve garantiye gidip orijinal pil takıldı. Bu durumda telefonun pil ömrünü uzun tutmak için neler yapılmalı? Bazı forumlarda göz attım %20 %25'ken şarja takılıp %85 %90ken çekilmeli falan bunlar bana saçma geliyor. Elbette ki düşecek pili ama en sağlıklı yöntemler nelerdir?

İyileştirilmiş pil şarjını açık tutun.

%20 ile %80 arasında kullanacaksın, telefonu güneşin vurduğu masada bırakmayacaksın ve şarj olurken ağır oyun oynamayacaksın.

Bunlar dışında bu kadar endişeli olma, telefon mu seni kullanıyor sen mi onu kullanıyorsun

Son düzenleme:
-%20'de tak %80'de al.
-Kablosuz şarjı mümkün mertebe kullanma
-Orijinal adaptör ve kablo kullan.
-En önemli madde ama senin için artık önemsiz: Yazılım güncellemesi yapmamak. Muhtemelen yazılımın günceldir. Artık geçti o iş, sen ne yaparsan yap pil sağlığın bir iPhone 14,15,16 kullananlar gibi yavaşlıkta eskimeyecek. En hızlı planlı eskitmeye tabi tutulan modellerden biri iPhone 11. O yüzden üstteki maddeler harici pek de yapacağın bir şey yok. Hızlı hızlı eriyecek, takma kafana.

-%20'de tak %80'de al.
-Kablosuz şarjı mümkün mertebe kullanma.
-Orijinal adaptör ve kablo kullan.
-En önemli madde ama senin için artık önemsiz: Yazılım güncellemesi yapmamak. Muhtemelen yazılımın günceldir. Artık geçti o iş, sen ne yaparsan yap pil sağlığın bir iPhone 14, 15, 16 kullananlar gibi yavaşlıkta eskimeyecek. En hızlı planlı eskitmeye tabii tutulan modellerden biri iPhone 11. o yüzden üstteki maddeler harici pek de yapacağın bir şey yok. Hızlı hızlı eriyecek, takma kafana.

Bu yöntemlerin çoğu çok bir etki etmiyor bu arada, bu kadar kasmaya gerek yok. 20 altına düşürme şarjda kullanma yeterli.

Bu yöntemlerin çoğu çok bir etki etmiyor bu arada, bu kadar kasmaya gerek yok. 20 altına düşürme şarjda kullanma yeterli.
Aynen etmiyor kardeşim uyduruyoruz bir tarafımızdan, 22 aydır kullandığım 14 Pro %89 sağlıkta o yüzden.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı