IPhone'dan Android'e geçiş süreci nasıl oluyor?

KeremEfe

Hectopat
Bugüne kadar iPhone kullandım ve bir süreliğine Android 5.1 sürümü olan bir cihaz kullanacağım. Daha sonra tekrar iPhone kullanmayı düşündüğüm için tüm verilerim ICloud'da yedekli. Daha önce Android cihazdan IPhone'a veri aktarımı yapmıştım ve sürecin kolay olacağını düşünmüştüm. WhatsApp harici yedekleme yapmayı planlamıyorum, ancak yedekleme konusunda net bir sonuca ulaşamadım.

Birkaç sorum var:

1. Tüm verilerle birlikte WhatsApp yedeği almak mümkün müdür?
  2. Android telefonda, IPhone'da kullanılan SIM kart ile WhatsApp'ı temiz kurulum yaparsak, ilerleyen zamanlarda yeni bir IPhone'a geçersem, aynı SIM kartla ICloud'a yedeklediğim WhatsApp verisiyle kullanıma devam edebilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bugüne kadar iPhone kullandım ve bir süreliğine Android 5.1 sürümü olan bir cihaz kullanacağım. Daha sonra tekrar iPhone kullanmayı düşündüğüm için tüm verilerim ICloud'da yedekli. Daha önce Android cihazdan IPhone'a veri aktarımı yapmıştım ve sürecin kolay olacağını düşünmüştüm. WhatsApp harici yedekleme yapmayı planlamıyorum, ancak yedekleme konusunda net bir sonuca ulaşamadım.

Birkaç sorum var:

2. Android telefonda, IPhone'da kullanılan SIM kart ile WhatsApp'ı temiz kurulum yaparsak, ilerleyen zamanlarda yeni bir IPhone'a geçersem, aynı SIM kartla ICloud'a yedeklediğim WhatsApp verisiyle kullanıma devam edebilir miyim?

WhatsApp yedeğini Android cihazına aktaramazsın hiçbir şekilde. Tonlarca video izledim zamanında 1 tanesi bile olmuyor. IPhone'dan Android'e geçiş işkence. Android'den IPhone'a geçiş basit.

Birkaç sorum var:

İphone dan Samsung'a bütün WhatsApp yedeklerimi kablo ile aktardım. Smart Switch ile telefonları kabloyla bağlayınca sorunsuz aktarım oluyor ama kablo şart.

Geçiş yapmak istediğiniz Android sürümü çok düşük. Android cihazlarda WhatsApp üzerinde bulut yedeklemesi için Google Drive kullanılıyor, bu nedenle iCloud hesabınızı bağlayabileceğinizi düşünmüyorum. Android cihazlardan iPhone'a geçiş çok kolay ancak tersi bir işlem için aynı şeyi söylemek çok zor. İlk sorununuz WhatsApp yedeklemenizi medyaları dahil ederek almanızla çözülebilir diye düşünüyorum. İkinci sorunuzun cevabı hakkında kesin konuşmak istemiyorum ancak Android cihazlarda bunun benzerini yaptığınızda yeri yüklemenin yapılamadığı durumlar yaşadım. Tabi bunu Android üzerindeki WhatsApp'in biraz bozuk çalışmasına da bağlamak mümkün diye düşünüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı