Konuya cevabım tabiki geçilir. iPhone 6 ve Samsung Galaxy Note 9 kıyaslanamayacak kadar farklı cihazlar. Bana göre iPhone 6, Samsung Galaxy Note 9'un kalemi ile karşılaştırma yapılacak bir cihaz [emoji4]
Android gibi stabil olmayan bir sistemli telefona o kadar para şahsi olarak vermem. Çevrende Android telefon kullanan varsa kullanışlılığını anlayabilirsin. Note 9 da alsan o Instagram uygulaması çökecek.
Android telefonların değerini çabuk kaybettiğini de belirtmek isterim.
Iphone X almanı öneririm. Beklersen de XS, XS Plus ve 9 modeli çıkacak. Ülkemizdeki satış fiyatı kur ve vergilerden dolayı en ucuz olan Iphone 9 bile 10 bin civarında olacak. Buna göre düşünebilirsin.
Android mi stabil değil hocam? Artık kurtulsanız şu düşünceden. AMD çok ısınıyor gibi birşey artık bu düşünce. Günden güne Android daha stabil hale gelirken iOS daha da geriliyor. Önceden eski ürünleri bile stabil çalışırken şimdi sadece üst seviye ürünleri stabil çalışıyor. iPhone 7 plus kullanırken uygulamaları açarken saniyelerce beklediğim oluyordu. Ha çökmüş ha 5-6 saniye beklemişin pek fark eden birşey yok ikisi arasında...
Elimde 4 yıllık S3 Neo var. Android 6.0.1 custom rom yükledim gayet akıcı ve donma olmadan kullanıyorum. Gayet seri ve hızlı açılıyor uygulamalar. iPhone 7 Plus'tan bu telefona geçmiş biri olarak kamera hariç bir eksiklik hissetmedim...
Aşırı derecede telefon kullanan biriyim. Her işimi telefon ile hallediyorum. Hatta Adobe programları ile ufak tefek grafik tasarım, resim düzenleme gibi işleri de bu cihaz ile yapıyorum. Twitter ve Instagram kullanıyorum bir kez dahi çöktüğünü görmedim. En düşük ayarlarda PUBG dahi oynatıyor cihaz. (Ekran videosu alabilirim.) Herhangi bir uygulama durdu hatası hiç almadım.
Android kullanmasını bilene özgürlük, stabilize ve tasarruf demektir. Hiç bir telefona 3000-3500 TL'den fazla verilmez. Hele ki artık en kişisel ürün olan cep telefonunda hiç bir şeye izin vermeyen, bir çok şeye para isteyen, özellik ve kişiselleştirmenin sıfır olduğu iOS gibi her şeyi direten bir sisteme... Apple bile iPhone X cihazının sorunlu olduğunu bildiği için sadece 10. yılına özel kalsın şeklinde bir bahane vererek satıştan kaldırdı.
Ayrıca bana göre Samsung Galaxy Note 9 alınabilecek en iyi 5 cihaz arasındadır. Ha fiyatını hak edip etmeme konusuna gelince hiç bir telefon 3500 TL üstü fiyatı hak etmiyor!